Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek ko ne veš kaj, ker se ti dogajajo čudne stvari???

ko ne veš kaj, ker se ti dogajajo čudne stvari???

Tisti, ki doživljate ali ste doživeli čudne stvari, ki se vam dogajajo, kaj ste storile, da je prenehalo?

Nekaj mesecev nazaj je umrl moj oče. Od takrat naprej se skoz dogajajo čudne stvari. In to čeprav smo verni in smo za maše dali.
Nekajkrat smo imeli tla v kuhinji posejana s črvi. Taki mali beli 1-2cm dolgi črvi. Ko smo delali mošt iz grozdja spet vse polno črvov v moštu. Potem je bil en čas, da so otroci slišali ropotanje. Trkanje po oknu, enkrat je kepa snega priletela v okno, kjer bi bilo res težko, da jo nekdo vrže. Ko smo ven pogledali, nikogar ni bilo videti. Žarnice nam pregoravajo. Kar po dve naenkrat.
Smo očetov avto prodali, pa je mama čez tri dni sanjala, da je oče nazaj prišel in začek spraševati, kje je njegov avto…
Nenehen občutek, da nekje nekdo stoji, sedi. To nimam samo jaz, ampak tudi starejši otrok.
Ključavnica v vhodnih vratih se nenehno kvari.

Ima kdo kak predlog, kaj lahko še storimo? Upam, da bo nehalo in da je bilo vse skupaj samo naš čuden občutek…

Jaz bi dala ponovno blagoslovit dom oz. hišo.

Najprej preglej, kje imaš leglo mokarjev. Potem preveri, kaj je narobe z električno napreljavo. Mama ima slabo vest, a saj se bo umirilo in bo prenehala sanjati take zadeve.
Pa sosedovega mulca, ki meče kepe daj za ušesa.

Če pa misliš, da bo denar pomagal, pa namesto zgornjega lahko daš za še kakšno mašo al pa bronast zvonc.

– z možem in otroci naredite kompletno čiščenje vseh bivalnih prostorov
– potem na novo pobarvaj vse stene v koristne barve

preberi knjigo od Karen Kingston – Ustvarjanje svetega prostora

Črvi so vreli iz smetnjaka. Lahko je bilo kaj takega notri, ampak smetnjak praznimo redno, tla od kuhinje so bila pa polna. Se pravi več sto, če ne tisoš črvov. Kamor si stopil, so bili črvi.

Imamo električarja pri hiši, pa nič ni našel, da bi bilo kaj narobe.

Sosedovih mulcev sicer nimamo, ampak tisti, ki je vrgel, je bil pravi mojster. NA dvorišču ni bilo nikogar, iz ceste je daleč in vmes je lepo število dreves… Res je bil mojster, da je tako zadel.

Ostaja še trkanje po oknu. Približno 2-3 m od tal je okno.

Ne vem, če pomaga denar. Mislim, da ne. 🙁

Blagoslov doma, hvala, na to smo tudi že pomislili.

Ne vem, če za vsem tem ne stoji domišljija – to kar se vam dogaja so popolnoma običajne stvari. Če pa kljub vsemu dvomite, molite, prosite druge kristjane za molitev, molitvena občestva, molite sami – pa ne samo mrmljanje nekih molitvic, pogovarjajte se z Bogom, Jezusom, prosite za odpušanje grehov preden greste k molitvi, prosite Boga, da vas varuje, zaščiti in vodi – celo družino. Mogoče dobiš še kakšen pameten odgovor tukaj:

http://www.gotquestions.org/Slovenscina/index.html

Je bila njegova smrt nenadna, napričakovana?

Je bila njegova smrt nenadna, nepričakovana?

Meni so se pred leti dogajale podobne reči, ko mi je umrl dedek, s katerim nisva imela lih boh-ve-kaj odnos. On ni maral mene (svojih otrok in vnukov na splošno), jaz pa ne njega. Po njegovi smrti (bilo je v času prvomajskih praznikov) sem bila s svojo družino na vikendu v naši brunarici. Zunaj sem urejala vrt, v brunarici se je pa slišalo kako nekdo grobo odpira/zapira vrata, slišalo se je, da nekdo hodi bo bajti, lesena tla so škripala, v kuhinji so žvenketale skodelice. Dogajalo se je pa vedno takrat, ko sem bila sama.

Če bi bila sicer bolj labilna oseba bi me mož zagotovo peljal na “pregled”, tako hudo je bilo. Ker sem pa bila vedno takšna, da nikoli nisem verjela v kakšne duhove ipd mi je prisluhnil. Vleklo se je še nekaj dni, ampak me mož nikoli ni pustil same. Če je že moral kam iti, je poklical svakinjo, da mi je delala družbo. Nekega dne, pri kosilu, sem zaslišala, da nekdo pod oknom igra na piščal. Naša brunarica je na samem, na vrhu hribčka, daleč okoli pregleden travnik. Običajno nam družbo delajo le srnice. Nobenih pastirjev s piščalko ni. Povesila sem glavo, zijala v svoj krožnik in se pretvarjala, da tega ne slišim. Res sem se zbala, da me bodo proglasili za noro. Naenkrat mi sin (takrat 5 let) reče: “Mami, kdo pa tako lepo igra?”. Mož je odskočil s stola, se zapodil okoli brunarice, ampak nikjer ni bilo nikogar. Ko je prišel nazaj je rekel, da je tudi on slišal piščal. Očitno je “duhec” obupal, da me bo še kdaj dobil na samem, ali pa se je zmotil.

Tako da, če tega ne bi doživela sama, bi ti sedaj rekla, da si ena nora baba in da pojdi pregledat svoje podstrešje. Sedaj ti pa pravim, da mu prižgi svečo in počakaj, da se od vas poslovi. Mogoče je mojega dedka mučilo, da nikoli ni bil kaj prida dedek in je hotel še to popraviti, preden odide. Kaj pa vem.

Mi smo naredili tako in odtlej je pri nas doma vse v najlepšem redu.

Kakšne zanimive zgodbe. Naj še kdo kaj napiše.

No, lahko jaz dodam eno, katera se pa ni zgodila nam, pač pa eni družini, preden jim je tragično preminil otrok:
— v pisarni so listi z mize padali po tleh
– pod oknom jim je žvižgalo

pa še par takih čudnih stvari je bilo, katerih se niti ne spomnem več, ker je že dolgo od tega.

Ja, nenadna.

Sveče na njegovem grobu skoz gorijo.

Ja, nenadna.

Sveče na njegovem grobu skoz gorijo.[/quote]

Sicer smo res v 21. stol. in ne v srednjem veku (na kar bo mogoče kdo pomislil), a podobnih zgodb je kar nekaj. Dogajale so se tudi tistim, ki so se priselili v prostor, kjer je nekdo umrl, a tega niso vedeli. Tako se ne da reči, da gre za avtosugestijo.
Za ljudi, ki nepričakovano umrejo (nesreče npr.), pravijo, da smrti sploh še niso dojeli in je njihova energija še vedno prisotna tu. Naj kdo, ki se spozna, napiše kaj več. Smo itak anonimni.

Njegova duša je ujeta med tem in onim svetom. Pokličite duhovnika, ki bo blagoslovil vaše prostore v hiši. Po tem se navadno stvari končajo.

Pri nas se dogaja podobno, prižigajo se luči v spalnici sredi noči, sam od sebe se prižge televizor, žarnic je pregorelo že en kup….sem o tem že pisala….pri nas to ni več nič nenavadnega, vemo, da je pač mami na obisku, ki je umrla pred letom dni, od takrat se to tudi dogaja. Pa je mož, ki se spozna na elektro zadeve stvari že tisočkrat pregledal….Oglaša se vam pokojni oče….Jaz sem obiska svoje mame vesela, čeprav mi je bilo začetka kar malo strašljivo…

Si ji nastavila najljubše pecivo in kavico kot sem ti takrat svetoval? Za obisk mame se to spodobi. Če si, kaj se je zgodilo? Si je postregla?

Stari Vrag, že zadnjič sem ti napisala odgovor na tvoje provociranje. In provociraš še naprej, tokrat pridem jaz osebno sredi noči in te vržem iz postelje, da se za vedno znebiš nesramnosti.

tudi moja mama je po smrti očeta slišala trkanje, praskanje po oknu spalnice, da ji je bila največja muka iti spat. Jaz pa sem ga samo sanjala – še dolgo časa. V sanjah je bil vedno živ.

Razen kakšnega deja vuja in mogoče nenavadnih sanj ter srečanj s precej nenavadnimi ljudmi, ki sem jih imela čast spoznati v tem življenju na srečo z “duhci” nisem imela opravkov. Verjetno smo tudi ljudje sami v določenih bolj čustveno ranljivih obdobljih bolj dovzetni za razne sugestije in nas domišljija zapelje v nepričakovane scenarije. Če bi se meni osebno dogajalo kaj podobnega bi se določila za temeljito čiščenje hiše – vse prebarvati, generalno počistiti, določeni stvari, ki nas preveč vežejo na pokojnega zavreči ali podariti. V prostor bi dala nekaj v kar verjamem, da lahko nudi simbolično zaščito. O tem je kar nekaj literature pa tudi vsaka religija ima kakšen nasvet o teh rečeh. Čeprav vam je težko se morate čustveno posloviti od pokojnika.

http://www.zalovanje.si/nebesa-odgovarjajo

Pred 1 letom mi je umrla mama. Enkrat se mi je pokazala v fizični obliki, le v manjši velikosti. Bila sem čisto mirna, dala mi je vedeti ,da je OK. Sploh se nisem bala, bilo je pomirjujoče.
Mislim, da bo kar držalo, da nam duša hoče nekaj sporočiti. Takrat se umirite in jo vprašajte, kaj želi. Vem da je to težko, ker smo polni strahu pred takimi stvarmi. Razni filmi pa še pripomorejo k temu strahu. Prostore očistite, lahko se pogovorite s kom, ki vam pomaga spoznati, kaj se dogaja.

Prižigaj sveče tam, kjer se dogajajo čudne stvari, ker tam je njegov duh in mu pomagajte na drugo stran. Sveče naj bodo čimdlje prižgane!

Stari Vrag, že zadnjič sem ti napisala odgovor na tvoje provociranje. In provociraš še naprej, tokrat pridem jaz osebno sredi noči in te vržem iz postelje, da se za vedno znebiš nesramnosti.[/quote]

Ej, oprosti, zadnjič res nisem videl odgovora. Ampak zakaj nesramnosti? Spodobi se, da obisku postrežeš. Pa mislil sem, da te obhajajo dvomi, da še nisi čisto prepričana, da resnično prihaja mama na obisk. Sem ti hotel le pomagati, da se prepričaš dokončno. Še vedno mislim, da je dobra ideja. Kakšna kavica pa piškotek, zakaj ne?
Ti kar pridi k meni, samo ne bo takega učinka, ti si še živa :-))

New Report

Close