Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ko te prevzame nekdo , pa ne moreš biti z njim

Ko te prevzame nekdo , pa ne moreš biti z njim

Sem poročena, srečno , imava zdrav harmoničen odnos, nobenih čustvenih manipulacij , dobro aktivno spolno življenje, z možem sva si kompatibilna, mož je privlačen, tudi jaz, oba sva vedno urejena, dava dosti na to. Nikoli v vseh letih zakona mi ni bil noben moški všeč. Vsi so bili slabši kot to kar imam doma. Veliko moških je pokazalo simpatijo do mene, v službi , so se odkrito spogledovali, pokazali da sem jim všeč, nikoli me nihče ni niti malo pritegnil, da bi mi bil sploh kdo simpatičen. Potem pa se  letos zgodi, kar nisem mislila da se bo kadarkoli. Spoznam moškega, ločenega . Začetna simpatija preraste v neko zagledanost, idealiziranje , potem tega človeka bolje spoznam, se pokaže kot človek, ne kot princ na belem konju, s svojimi napakami. Ki jih niti ni malo.  Ima kar precej težav. Zagledanost je minila, sem mislila da je šlo mimo, ampak čez par mesecev ugotovim da me ni minilo, zgodilo se je , da imam tega človeka res rada, globoko rada. Večkrat se je zgodilo, da so se nama v preteklosti križale poti,a sva se  za malenkost  zgrešila, smešna naključja, delala v istih podjetjih oziroma on se zaposli takrat ko jaz odidem, ista družba, ampak v različnih obdobjih. Vedno sva se za las zgrešila . Drugače če ga primerjam, je slabši od moža. Slabše izgleda, čeprav je mlajši od moža finančno dosti slabše stoji, manj trden značaj, zato me je še toliko bolj pretreslo, zakaj me je tako prevzel. Zakaj on?  Kot da mi ga je bilo namenjeno srečati . Ne vem kaj me je na njemu tako pretreslo, niti ne vem kako on čuti, mislim da sem mu všeč,  me opazuje, kadar je prilika, včasih ne more skriti občudovanja, ga čist vrže, spet drugič se potegne v svoj oklep, hladen kot led. Razmišljala sem da bi se z njim pogovorila, ampak ni to tako enostavno, niti ni smiselno v tej fazi. kadar sva slučajno sama, je čutiti, da noben od naju ne more tega, je neka prepreka, čuti se jo, z moje strani velik  strah da ni z njegove strani  iskrenih čustev, z njegove strah, ker sem zasedena…Bi prosila za kakšen nasvet, pa prosim ne posmehovanja, pametovanja. Ali ste se kdaj vprašali, zakaj te nekdo prevzame , je to neka sorodna duša?  Sploh ne vem kako se bo to odvijalo, nisem človek da bi varala, nikoli nisem. Če bi bila samska, bi bila pa sigurno skupaj. V to sem pa prepričana .

Ob uradnem življenju tvojega Jaza se je ‘neuradno’ (podzavestno) začel razvijati nek drug tvoj Jaz in ta moški ustreza tej obliki privlačnosti. Ampak to ne pomeni, da je stvar zgolj mehanska … lahko se sprašuješ še nadalje, ali je prav on tvoja sorodna duša, mišljena zate, načrt, tam nekje skovan, katerega uresničitev ti je ponujena, da jo ‘izvedeš’ v tej ali drugačni ali v kar najbolj edinstveni obliki, po tvoji meri.

Vprašanje je zgolj, kaj so tvoja merila, vrednote, stvari, v katere verjameš.

Moje osebno mnenje, tako iz prve, intuitivno: zagotovo si na veliki preizkušnji, saj moraš ‘pretresti’ vso svojo življenjsko ‘zgradbo’, od temeljev do podstrešja in naprej, tvoje videnje tvoje poti. Ne bi rada prišla v podobno situacijo. Verjetno pa sem tudi sama na preizkušnji podobnega značaja, le postavitve so malce drugačne.  In karkoli že bo, važno je, da ostaneš v svoji orbiti. Vendar, saj to je tudi tvoje vprašanje: kaj in kje pa je sploh tvoja orbita, kaj pa je tvoje življenjsko poslanstvo, kaj pa so tvoje vrednote in naposled – s kom želiš preživeti ostanek svojega življenja  … tako, čisto banalno …

Tudi jaz sem to doživela, tako kot opisuješ. Res zelo podobno. Nisem se odločila, da zapustim moža, on si je ustvaril družino jaz svojo. Dnevi so lažji, a še vedno pridejo dnevi, ko mislim nanj in me žalosti kako hrepenim po njemu.

Ni lahko če kaj takega doživiš. Vsekakor pusti času čas, pa boš videla. Domnevam, da boš vedno imela močna čustva do tega moškega. Res je zanimivo, zakaj nas nekdo pretrese, ko v bistvu ni logične razlage. Ko razume eno pravi, srce drugo.  Ampak lahko se bo vajino življenje prepletlo drugače, da se boste družili. Lahko pa bosta šla vsak svojo pot. Glede na to da je sedaj on samski, lahko spozna drugo, slej ko prej

Doma imas zrezke,  ti pa razmisljas o bureku,  tam cez cesto, pri Siptarju?

Premalo dela imas!

Praviš, da je slabši od moža, slabše zgleda …morda je ravno to bistvo, da ti odpre oči, da vidiš kaj imaš in da je to dosti boljše od “sosedove zelene trave”. Lahko je le iluzija, ki si jo ustvarila sama in pravzaprav ti do njega sploh ni, z njim ne bi nikoli bila. Kako razbliniti ta milni mehurček? Z ostro konico. V trenutku bo počil, ko ga boš videla za to kar je in ne to, kar si si umislila da je, ali bi želela da je. Najverjetneje mu pripisuješ lastnosti, ki jih v resnici nima in opravičuješ njegova dejanja, tako da sama sebe pretentaš, ker si želiš, da bi bil tam nekje nekdo, ki bi bil res po tvoji meri. Ampak takih ni. Zato jih tudi do zdaj nisi srečala, ker ne obstajajo. Ne obstajajo nobene sorodne duše, dvojčice ali karkoli že ti bodo napletli. Obstajajo pa ljudje, ki jim je zate in tvojo dobrobit mar, se trudijo, vlagajo vate, verjamejo vate in drugi, ki se bodo delali, da jim je mar, ker imajo svojo agendo v ozadju, ki pa z ljubeznijo ali tvojo dobrobitjo nimajo nobene zveze. Ljudje so sposobni vseh sort manipulacij in pretvarjanja, za dosego svojih podlih ciljev. Ne očitaj si, da te je en tak zmedel, ne sramuj se svojih želja, ampak sprejmi to kot lekcijo, pa čim prej se vrni nazaj na svojo pravo pot. Srčno pot.

Me je tvoja zgodba spomnila na en komad…😊

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 6064, 17.08.2023 ob 09:27

Doma imas zrezke,  ti pa razmisljas o bureku,  tam cez cesto, pri Siptarju?

Premalo dela imas!

Ja, in ta burek vsebuje pokvarjeno skuto. 😉

Naravnost blesava si. Življenje imaš preveč urejeno in ti je dolgčas, pač potrebuješ neko novo pozornost, si pač nesamozadostna.

(Pre)mirno vama pluje barka,…pa uživaš, pa se začneš dolgočasit in sanjat o valovih,…malo dramatičnosti pogrešaš.

Ti enostabno hočeš tega moškega. Že to kako interpretiraš naključja, kjer sta bila v istih službah in istih družbah. Lahko bi jih npr.interpretirala tako, da sta se drug drugemu izognila, ker je bilo tako namenjeno in bolje. Ti raje interpretiraš v smislu, da imata neko skupno preteklost, nekaj kar vaju povezuje. Da se razumemo, jaz sama verjamem, da so naključja zgolj naključja, ampak iz tvojega razmišljanja je videt kar hočeš verjet.

Skratka, tole bi se znalo končat z brodolomom. Če boš še naprej silila k temu tipu, ti bo enkrat zagotovo žal. Če ne boš, ne boš imela miru.

Prav težko je brat o takih zgodbah,…nedokonfana ljubezen na eni strani in hrepenenje po novi ljubezni na drugi. Skoraj zagotovo je tole lose-lose situacija.

a si že kdaj slišala za mamo od Savine Atai? Ženska je imela lepo življenje, potem pa se ji je čisto sfuzlalo in na koncu je izstradala svojega lastnega otroka do smrti.

Vsak človek ima v sebi kaj, kar ni čisto popolno, kjer ima kakšen primanjkljaj oz. človek se z leti tudi spreminja in išče nove izzive.

Ti praviš, da imaš lepo urejeno družino, sedaj pa se moraš vprašati, je to zate glavna vrednota na kateri temelji tvoje življenje in si pripravljena delati na tem, da jo obdržiš, da nudiš otrokom varno zavetje, da se z možem lepo skupaj postarata.

Ali pa ti je bolj pomembno, da doživiš nekaj novega, da se greš rešiteljico nekemu luzerskemu pimplju, ki te sedaj občudujoče gleda, ko pa bosta skupaj potonila, te bo krivil za vse v življenju, kar je zasral.

Ti predlagam, da prebereš knjigo Ne me silit, da ti lažem. Je roman o taki zgodbi kot je tvoja. Mislim, da je avtorica Suzana Zagorc.

Sicer se pa vprašaj kaj manjka tvojemu popolnemu možu, da to iščeš pri drugem. Morda je samo to kako te ta drugi gleda. Da si želiš biti nekomu neustavljivo privlačna ali kaj takega. V glavnem ni vredno, da bi zaradi tega ogrožala dober odnos z možem in ga prizadela.

Vse so ti napisali,

Milni mehurček piči z iglo, da se izogneš brodolomu, ki ga ustvarja pokvarjena skuta.

Odgovor na objavo uporabnika
CrazY FroG 🍀, 17.08.2023 ob 09:42

Vse so ti napisali,

Milni mehurček piči z iglo, da se izogneš brodolomu, ki ga ustvarja pokvarjena skuta.

😁😁😁👏👏👏Bravo CrazyFrog. Odličen povzetek. Kratko in jasno!

Zelo dobro in jedrnato, res si me nasmejala. Avtorica na tebi je kako dolgo boš sanjarila in si ustvarjala fantazijo.

Poznam to. Na papirju imas vse urejeno. In tocno vem kaj potrebujes. Ti potrebujes samo strast. Na kratko povedano potrebujes nori fuk, da ne ves kje se te glava drzi. Ampak to z mozem ni mozno, ker imaš tam prevec varnosti in tudi vse je ze navada. Z varnostjo pa umre strast in pozelenje. Hoces cutiti kri po zilah. Hoces avanturisticni fuk, ko si te moski vzame. To veliko zensk pogreša. In to vam niti ni tezko dosegljivo. Bolj so problem kasnejse reakcije custva do ljubimca in tudi moza in nenazadnje do sebe. Naredi kar zelis. Zase vem, da mi takšne dogodivscine pomenijo in dajo najvec v zivljenju. Nismo pa vsi enaki

Prej se boš sprijaznila s tem, lažje ti bo. Hjahaha mož, je fino fajn na seznamu, v srcu ga pa ni. Pleh in ok, to nima kaj dosti z ljubeznijo.

Ni za razumet, je za čutit. Primerjaj ljubezni do moža in do sodelavca in ti bo vse jasno. Seznam in spisek kljukic ti tu pač ne koristi. Jeba, čutiti je treba s srcem.

Če imaš pogum, načni ta čuden pogovor s sodelavcem, saj se vama zelo verjetno dogaja isto.

Ti pa porihtaj premoženje in se tiho pripravi na ločitev.

Povratka ni, srečno!

Težko je svetovati. V vsakem primeru previdno , ne zapletaj se, dokler ne boš prepričana. Spoznavaj ga. Brez avanture, seksa. Ko se enkrat vpleteš v avanturo, je težko zate, zanj in seveda za moža. Doma imaš odličnega moškega, takega , za katerega bi se ženske trgale. Domnevam da imaš otroke odrasle. To je kriza srednjih let,  veliko žensk , ki drugače odlično zgledajo za svoja leta, imajo tudi denar, mož premožen,  iščejo neki izziv.vidva spolnost imata urejeno, predlagajo možu še kakšen dodatni izziv, da poskusita nove položaje. To rabiš, da se znoriš. Glede na to da imaš privlačnega moža, to ni težko. Glede zapletov s tem moškim, bodi previdna, da ti ne bo žal. Doma imaš biser, ta moški, ki te je prevzel, je slabši. To si  tudi sama priznala. Varanje bo imelo posledice, si na njih pripravljena?  Iluzije tu ni, ker si tisto že dala čez, ko si iz zaljubljenosti prešla v naslednjo fazo, vidiš napake, vidiš ga kot človeka in on te vseeno  privlači. Komentarji kjer pišejo, da je treba predrti milni mehurček iluzije, v tvojem primeru ne drži, to si dala čez in prešla v flibjd čustvo, da ga imaš rada. Ne vem zakaj, mogoče boš spoznala , da bosta odlična prijatelja, mogoče je res da je sorodna duša, zato te je prevzel. Glede na to da te do sedaj nihče ni prevzel, je tak odziv res zanimiv, da te je ta moški tako vrgel. Neki nauk je v tej zgodbi, spoznaj ga. Pa srečno

Ti bom svetovala iz svojih izkušenj, v upanju, da pomaga.

Sem se znašla v takšni situaciji. Dolgo, zelo dolgo sem tehtala, kaj mi pomeni več. To, da imam urejeno življenje tako, kot sem si od nekdaj želela. Da sem izpolnila svoje želje. Ali to, da se podam v nekaj zanimivega, kar bo trajalo mogoče mesec, dva, preden bo spet minilo, čeprav ne veš, ali bo res minilo – in to je v bistvu najhuje.

Vzemi si čas zase in poišči razlog. V domačem okolju ti nekaj manjka – lahko je to strast, lahko je to bližina, lahko je iskrica, ne vem. Nekaj manjka, drugače se ne bi znašla v tej situaciji. In ko boš našla razlog, in pri tem bodi odkrita do sebe, začni iskati rešitev. Jaz sem partnerju zaupala, kaj se dogaja z mano, povedala sem mu tudi, da želim rešiti najin odnos. Sva skupaj našla načine, kako spet zanetiva iskrico (uvedla sva dejte, uvedla sva seks brez vrhunca nekaj dni zaporedoma, potem pa naslednji dan dejansko dokončala, sprehode in odkrite pogovore, začela sva obiskovati nove lokacije in se posluževala novih aktivnosti). S tem sva nekako kompenzirala to, kar nama je v odnosu manjkalo – nekaj novega, adrenalin, oddaljenost od rutine! Pol leta kasneje je bil najin odnos boljši, kot kadar koli prej. In tisti človek, v katerega sem se zagledala samo še gola resnica – nič posebnega.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno6697, 17.08.2023 ob 15:14

Ti bom svetovala iz svojih izkušenj, v upanju, da pomaga.

Sem se znašla v takšni situaciji. Dolgo, zelo dolgo sem tehtala, kaj mi pomeni več. To, da imam urejeno življenje tako, kot sem si od nekdaj želela. Da sem izpolnila svoje želje. Ali to, da se podam v nekaj zanimivega, kar bo trajalo mogoče mesec, dva, preden bo spet minilo, čeprav ne veš, ali bo res minilo – in to je v bistvu najhuje.

Vzemi si čas zase in poišči razlog. V domačem okolju ti nekaj manjka – lahko je to strast, lahko je to bližina, lahko je iskrica, ne vem. Nekaj manjka, drugače se ne bi znašla v tej situaciji. In ko boš našla razlog, in pri tem bodi odkrita do sebe, začni iskati rešitev. Jaz sem partnerju zaupala, kaj se dogaja z mano, povedala sem mu tudi, da želim rešiti najin odnos. Sva skupaj našla načine, kako spet zanetiva iskrico (uvedla sva dejte, uvedla sva seks brez vrhunca nekaj dni zaporedoma, potem pa naslednji dan dejansko dokončala, sprehode in odkrite pogovore, začela sva obiskovati nove lokacije in se posluževala novih aktivnosti). S tem sva nekako kompenzirala to, kar nama je v odnosu manjkalo – nekaj novega, adrenalin, oddaljenost od rutine! Pol leta kasneje je bil najin odnos boljši, kot kadar koli prej. In tisti človek, v katerega sem se zagledala samo še gola resnica – nič posebnega.

Hvala za iskren nasvet.

Odgovor na objavo uporabnika
Rex, 17.08.2023 ob 08:38

Sem poročena, srečno , imava zdrav harmoničen odnos, nobenih čustvenih manipulacij , dobro aktivno spolno življenje, z možem sva si kompatibilna, mož je privlačen, tudi jaz, oba sva vedno urejena, dava dosti na to. Nikoli v vseh letih zakona mi ni bil noben moški všeč. Vsi so bili slabši kot to kar imam doma. Veliko moških je pokazalo simpatijo do mene, v službi , so se odkrito spogledovali, pokazali da sem jim všeč, nikoli me nihče ni niti malo pritegnil, da bi mi bil sploh kdo simpatičen. Potem pa se  letos zgodi, kar nisem mislila da se bo kadarkoli. Spoznam moškega, ločenega . Začetna simpatija preraste v neko zagledanost, idealiziranje , potem tega človeka bolje spoznam, se pokaže kot človek, ne kot princ na belem konju, s svojimi napakami. Ki jih niti ni malo.  Ima kar precej težav. Zagledanost je minila, sem mislila da je šlo mimo, ampak čez par mesecev ugotovim da me ni minilo, zgodilo se je , da imam tega človeka res rada, globoko rada. Večkrat se je zgodilo, da so se nama v preteklosti križale poti,a sva se  za malenkost  zgrešila, smešna naključja, delala v istih podjetjih oziroma on se zaposli takrat ko jaz odidem, ista družba, ampak v različnih obdobjih. Vedno sva se za las zgrešila . Drugače če ga primerjam, je slabši od moža. Slabše izgleda, čeprav je mlajši od moža finančno dosti slabše stoji, manj trden značaj, zato me je še toliko bolj pretreslo, zakaj me je tako prevzel. Zakaj on?  Kot da mi ga je bilo namenjeno srečati . Ne vem kaj me je na njemu tako pretreslo, niti ne vem kako on čuti, mislim da sem mu všeč,  me opazuje, kadar je prilika, včasih ne more skriti občudovanja, ga čist vrže, spet drugič se potegne v svoj oklep, hladen kot led. Razmišljala sem da bi se z njim pogovorila, ampak ni to tako enostavno, niti ni smiselno v tej fazi. kadar sva slučajno sama, je čutiti, da noben od naju ne more tega, je neka prepreka, čuti se jo, z moje strani velik  strah da ni z njegove strani  iskrenih čustev, z njegove strah, ker sem zasedena…Bi prosila za kakšen nasvet, pa prosim ne posmehovanja, pametovanja. Ali ste se kdaj vprašali, zakaj te nekdo prevzame , je to neka sorodna duša?  Sploh ne vem kako se bo to odvijalo, nisem človek da bi varala, nikoli nisem. Če bi bila samska, bi bila pa sigurno skupaj. V to sem pa prepričana .

“ampak čez par mesecev ugotovim da me ni minilo, zgodilo se je , da imam tega človeka res rada, globoko rada.”

To da je mož kao boljši, ker boljše zgleda, ma več keša in bolj “trden značaj”, to je po moje samo manjši del enačbe, racionalni, pragmatični del, če bi bilo to bistveno, bi mel lahko tudi dogovorjene poroke in bi bli čist zadovoljni, ampak da se pa mi v nekoga zacopamo do te mere, da ga imamo, kot ste se izrazili, globoko radi, v romantičnem smislu, je pa zraven še kup nevidnih dejavnikov, stvari ki jih ne vidimo, ampak čutimo, ki se jih ne izmeriti, kako je njen mentalni ton kompatibilen z mojim, kako njena čustvena stanja vplivajo na moja, kako se najini energiji prepletata, koliko je magnetne polarnosti in seksualne privlačnosti, tudi čisto prvinske, a me njena prisotnost napolni z energijo ali ne. Če smo navajeni racionalnih, pragmatičnih odnosov, kar malo pozabimo, ali pa sploh nikoli doživeli nismo, kako je biti z nekom, ki nam na polno nafila baterije in nas naredi več kot bi bili brez njega. In iz tega iti nazaj na moža, pa je lahko 10x lepši, bogatejši in bolj trdnega značaja, mogoče pravilno, ampak težko in verjetno tudi mal dolgočasno. Sej isto je z žensko, lahko je še tok lepa, pridna, velke joške, ampak če nekaj v tebi ne klikne na nek poseben način, to ni to, ne da se tega racionalno, z besedami razložit, če klikne, je magično.

Žal ne moremo imeti vsega 🙄

Daj premisli. Marsikatera si želi normalnega moškega, ne bolnikov za avanture. Najmanj še pa sodelavca, ker boš čez čas iskala še novo službo. Poleg vseh obžalovanj. Če ne pa probaj, da boš videla kaj si imela, ena izkušnja, ki te bo veliko naučila 🤣🤣🤣

New Report

Close