Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kognitivna vedenjska teapija

Kognitivna vedenjska teapija

Zanima me če je kdo od vas bil na KVT-ju in če si je na ta način bistveno izboljšal življenje?

Priporočate kakšnega krasnega terapevta v Ljubljanskem okolišu?
Koliko obiskov ste potrebovali in kje se gibljejo cene ene ure te terapije?

Cene se gibljejo od 60 € do 100 € Terapija je zelo uspešna, kadar pacient aktivno sodeluje. Srečanj nikakor ni potrebno toliko, kot pri klasični psihoterapiji, odvisna pa so od težavnosti primera.

Aaaaaaaaa? 60 do 100 eur za uro? Se pravi 400 eur na mesec??? To si pa redko kdo lahko privošči.

Potem sem pa le pobožno mislila da so cene od 30 do 50 eur… 🙁

nova
Uredništvo priporoča

Kiska kaj te muči?

Oh, več stvari, že dolgo. Pa bi rada to breme rešila.

Če si upaš spremeniti razmišljanje, lahko že sama ogromno narediš-.

Vem, samo kaj ko pa je to tako težko. Saj poskušam, ravno sedaj predelujem Učbenik življenja od Kojca. Če mi bo kaj pomagal.

cvkjn, si bil tudi v podobni situaciji kdaj?

Ti zelo priporočam, da si na youtube pogledaš predavanja Brucea Liptona – The Biology of Belief – 7 filmčkov po 10 minut. To bi moral videt in osvojit vsak zemljan, pa bi bilo življenje tukaj kot v raju.

Res poskusi. Ti bo jasno tudi, zakaj te psihoterapije ne delujejo ali delujejo le delno in zakaj hodiš nanje celo življenje ali pa vsaj nekaj let. Zadeva je tako preprosta, čisto nova odkritja. Če te bo zanimalo kaj več, se oglasi.

Kojc je super, ima point, ampak res, poglej si te filmčke, ne obupaj prehitro, pa še njegovo knmjigo si naroči preko amazona.

Kot pravim, če te bo zanimalo, se oglasi, ti povem še kaj naprej. Mogoče za začetek samo toliko – ljudje smo računalniki, 95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} tvojega življenja upravlja tvoja podzavest, čeprav ti misliš drugače. Problem so naša prepričanja, ki so vsidrana v podzavesti in v 5 minutah lahko s pravo tehniko svoja prepričanja oz. podzavest preprogramiraš. Sem povedala že preveč. Moraš po vrsti.

Saj ravno v tem je keč – ker je tako zelo težko..ampak če vztrajaš, gre , ampak POČASI..seveda pomaga nekdo ki mu zaupaš..da v tem nisi sama..

Delaj stvari, ki te izpolnjujejo, imej rada sebe…vedi, da se moraš ceniti, trudi se za svoj uspeh…

V bistvu si moraš osmisliti življenje, postavi si cilje, nehaj razmišljat o stvareh, ki jih ne želiš…

Saj v tem je problem, da večino časa preveč razmisljamo o stvareh ki jih NE želimo, namesto, da bi razmišljali o tem, kaj želimo. In ko smo čisto zafrustrirani, ujeti v svojih negativnih miselnih vzorcih, seveda ne moremo priti ven iz tega razmišljanja, preden ne potegnemo črte in rečemo…dovolj, začnem razmišljat v prid sebi.

lp

¨Zelo resno¨, prvi filmček sem si vedoželjno pogledala. Ta gospod govori o neki nuklerarni, genih,.. Prav žal mi je da tako slabo razumem angleščino, pa še hitro govori in tako strokovno, da žal ne vem kaj pripoveduje. Ali obstaja kakšen prevod tega?

Saj v tem je problem, da vem da narobe razmišljam, ampak ne znam drugače. Vse moje misli so obremenjevanja in premlevanje preteklosti – sploh to, ki me že dopoldne naredijo izžeto kot cunja.

Sem prebrala že kar nekaj knjig: Skrivnost, vse od L.Hay, in tudi druge podobne, zdaj berem Učbenik življenja, ampak mi nič ne pomaga. Res pa je da sem pri Učbeniku življenja šele pri tretji lekciji (vsako je potrebno predelovati en teden). Res bi rada naredila pozitivne spremembe pri sebi.

In to, da v petih minutah preprogramiraš podzavest, le kako? Morda s kakšno hipnozo?

odličen program kvt izvajajo v begnah (begunje na gorenjskem). bila vklučena pol leta (je brezplačno, plača zzzs). kaj naj rečem? ja, začneš spoznavati nove poglede, nove dimenzije pogleda na svet. en terapevt je vedno reku: a vidite ta čudoviti samozajeb? haha in dragi moji sami seb smo res en samozajeb. pri izvajanju svojih for, oprijemanju svojih starih bolanih vzorcev obnašanja pa gre še za samonateg (si lažemo in se slepimo) haha.

meni občasna srečanja ne bi kaj prida pomagala. to polletno “pranje možganov” pa mi je pokazalo, da res lahko tudi drugače gledam, razmišljam o svetu in s spremembno tega, se spremeni tudi moje vedenje. tam sem dobila predvsem podporo in orodje, kot so rekli terapevti, pravo delo se začne zunaj in to je najtežje, ker se lahko hit ujameš v stare tirnice, če si konec koncev ceu lajf tko funkcioniru …

oja se pa splača. to kar mislimo to živimo in to je za nas sveto. ampak, če na stvar pogledamo malo drugače ….
fino je, da ti na nek tvoj pogled, ki je lahko tebi škodljiv, uničujoč, poda drugo mnenje zunanji opazovalec. zanimivo je poznanje, kako drugače nekdo drug gleda na isto zadevo. zato pa ja, dragi moji VSE JE V GLAVI. in da se sprogramirati drugače. mi smo temu rekli povoziti stare podatke z novimi.

veliko uspeha vsem. splača se. ekspirimentirajte. ne biti ujetniki svojih lastnih misli, še posebej, če so za vas škodljive in destruktivne.

knjige meni niso pomagale
no potem, ko so se začeli dogajati premiki, sem bila tudi do knjig bol dovzetna … ampak takrat sem imela dost podpore od skupine, svojga terapevta …

Jaz sem bila na Družinskem centru stik v Ljubljani pri gospe Klavdiji, sicer ni kongitivno vedenjsa terapija, je pa učinkovita- enkrat na teden po eno uro, cena pa je bila 35 eur. Tri mesece in sem zdaj drugačna. No, vredno poskusiti, potem se pa odloči, morda bo tudi tebi ustrezalo. Lahko ti pošljem telefonsko ali pobrskaj na internetu.

Lahko, kako si prišla do programa v Begunjah? Jaz sem pred nekaj časa hodila na KVT (skupina), samo ni bilo glih nekega efekta.

veš, da niti ne vem. moja splošna zdravnica je rekla, tam bi imeli nekaj zate. in sm klicala in se prijavila. res sem imela srečo padla sem takoj v prvo skupino skor direkt v program (pravi šok), drugače je čakalna doba tudi do dve leti (ker samo dve skupini na leto po 12 oseb). no je pa predstojinca tega bila moja psihiatrinja enkrat bila tam (prideš do nje samo 1x na 4 mesece?!?!??!?!?). pred vstopom v ta program opraviš tudi nek relaksacijski program traja 4 tedne po 3-4 ure dnevno. to lahko opravi vsak tudi če ne gre v program. izvaja se mesečno. skoz do 12 oseb. vsak mesec. imaš bolniško nič bat, povrnejo ti stroške vožnje … kliči, cifro najdeš na netu pa reci b1 oddelek 🙂 tam prosi za piko delavno terapevtko oz. sestro ljubico, ki je glavna sestra na tem oddelku. če si upaš, se pa obrni kar direktno na dr. resmanovo in jo vprašaj. to je zdravnica prva liga!!!!!!!! kaj takega še ne. zaradi nje sm tudi šla gor, ker sm dobila tako zaupanje, takoj se je med nama vzpostavil super zaupljiv odnos (prej dala velik terapevtov čez z nobenim se nism “zaštekala).
srečno!

“lahko” a te lahko kontaktiram na kakšen e-mail ali pa se kje srečava, če si iz Lj? Me zelo zanima o tem programu….

Čakam

ni problema, samo takole javno lih ne bi dajala svojih podatkov … mogoče kdo ve, kako se da izognit temu?

mogoče samo še tok, da katerakoli metoda deluje, je potrebno vrjeti, potem tudi pride do premika v glavi. kako do tega pride ne vem, pri meni hvala bogu je, dokler se pa to ne zgodi pa đabe branje, gledanje oddaj, psihiranje … razen kot rečeno morda tako dolgoročnejše “pranje” možgan.

Predlagam srečanje v Tivoliju. Ura, marela….spoznavni znaki?

¨Zelo resno¨, jaz pa še vedno čakam nate… Tako zanimivo je bilo tole kar si napisala. Sploh o peprogramiranju. Tako neverjetno…Na kakšen način? Kako?

Kaj pa avtogeni trening? A ni to podobno kot KVT? Mogoče kdo od vas ki ste ali ste bili v taki situaciji?

Kolikor jaz vem je precej ceneje, samo moraš biti pa discipliniran da delaš samostojno na sebi.

“Lahko”, res ful hvala za informacije. Bom poskusila, zgubit itak nima kaj :).

Kiska, me veseli, da te vsaj malo zanima. Glej, vsi še naprej govorijo o terapijah. Nič ti ne bo pomagalo, ne terapije, ne avtogeni trening, nič. Zato, ker 95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} tvojega življenja kontrolira tvoja podzavest. Tudi film The Secret če si gledala – vse krasno, dolgo sem se skušala ravnat po njem. Ne gre. Zdaj mi je jasno, zakaj. Zdaj razumem zadeve. In tole je odkritje 100/h. Ampak ljudje, žal, žal, niso dovzetni za to. Upam, da nas bo čim več čim prej. Zadeva je tako enostavna. Z možem sva šele začela, ampak tooooooliko pričakujem od tega. Kolk je zadeva nova ti je lahko jasno, da imajo filmčki po 10.000 ogledov. To ni nič. Nula. Pa še to ne vem, kolk jih to sploh pogleda do konca.

Žal zadeva ni nikjer prevedena.

Koliko je pa tvoj partner (če ga imaš) dovzeten za to? Ker načeloma je tako, da je bolje, če to delaš v paru. Človek, ki je prejšnji vikend imel delavnico na to temo, pride v slo predvidoma spet oktobra. ti zelo priporočam res. Moj mož se je tam naučil in sedaj delava. Pa pravi, da bi bilo vseeno fajn, da bi šla tudi jaz. Predavanje je sicer v angleščini, ampak ni spet tak problem, lahko organizatorka malo prevaja.

Sicer pa – od kod si? Če si kje blizu in če te to res zanima, bi ti mogoče lahko malo pomagala. Če si to res želiš. Sicer pa po mailu recimo. Če imaš mail brez imena in priimka ga pusti tukaj gor. Če želiš. Jaz ne silim nikogar, ampak tole je zame prava stvar. Pa sem študirala kojca, pa secret, pa avtogeni trening. To ni to.

Zelo resno, če si res tako dobra, bom ful vesela če se mi javiš na mail, stvar me res zelo zanima.

[email protected]

New Report

Close