kokosovo olje za nego otrok
Namesto kremic, mlekov in ostale kemije sem prešaltala na kokosovo olje za nego telesa po tuširanju. Z njim si mažem tudi obraz. Rezultat po prbližno dveh tednih je super mehka, navlažena in nahranjena koža. Zanima pa me, če lahko to olje uporabljam tudi za otroka, stara 2 meseca in 4 leta. Imate s tem pri otrocih kakšne izkušnje? Je priporočljivo? Za vnet plenični predel pri dojenčku se je izkazalo za super, ali lahko dojenčka celega namažem s tem? Kaj mislite?
Ja, ampak kupuj raje biološko kokosovo olje, ki je prečiščeno do te mere, da je brez vonja -posebno prečiščeno na naravni način, brez tistega sladkastega vonja po kokosu, ki se ga naveličaš.
Tudi jaz sem pri otrocih uporabljala, sedaj pa že 10 let tudi zase – ne kupujem nobenih krem, losjonov, maž za telo in obraz – pri 40* imam napeto kožo, kot je nisem imela pred porodi….. Tudi namesto regeneratorja, nanesem na vlažne umite lase in naravno posušim na zraku; lasje so mehki in nič zavozlani do naslednjega pranja. Enako namesto kreme za roke, sploh, ko sem v kuhinji veliko v vodi.