Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Koliko Calpola dve leti stari punčki? Plis

Koliko Calpola dve leti stari punčki? Plis

Naša mala je staknila virozo in vročina ne pade…
Zjutri sem ji dala žličko in pol Calpola….pa je bila vročina spet…visoka čez dve uri….Seveda pride v poštev kopanje..vendar jo imam danes pri mami, ki se ne znajde najbolje…
Koliko Calpola priporočate za našo punčko??

Hvala vsem za pomoč!

Minka

V navodilih je opisano doziranje zdravila, glede na starost in tezo otroka.

Janja

Piše na škatli in v navodilih.

Jap res je…da so navodila..pa vendar piše 1-2 žlički…
Pa se ne upam dati 2 žlički…
hmmm

doziranje Calpol-a 120 mg/5 ml (prepis z embalaže)

otroci 1-6 let 1 do 2 odmerni žlici po 5 ml.

glede na to, da je tvoja punčka stara 2 leti ji po svojem občutku sedaj dala 1,5 velike žličke Calpola, zvečer pred spanjem pa če vročina ne bi padla pa 2 5 ml žlički.

Najbolje je vprašati zdravnika, ki pozna otroka in se glede na to opredeli za količino!

lp

Poskusi z Lekadol sirupom, ne vem zakaj, a vendar je pri nas Lekadol bolj učinkoval.
V zvezi z doziranjem… če je ta doza primerna za otroke 1-6 let, jaz ne bi šla višje od 1,5 žličke.

Vladka

Če je zelo visoka vročina (39 ali več) in hčerka ni pri bolj suhljatih, potem ji lahko daš tudi 2 žlički, sploh zvečer. Če pa ni tako hudo, pa bo verjetno 1,5 žličke najboljša mera. Manj pa zna ne prijeti.

Sicer pa so še paracetamol svečke za v ritko – pri nas so bolj učinkovite.

Calpol lahko daš na 4-6 ur, ne več kot 6 x dnevno. odmeri bolj glede na kilažo. Če ima punčka pri 2 letih 10 kil, daš eno žličko, če jih ima 16 žličko in pol.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

kaj je zate visoka temperatura? če še ni dosegla viška, zbijanje nima smisla.
T.

Calpol sirup je potrebno tik pred uporabo zelo v redu premešati, da se vsedlina razporedi po celotni steklenički. Velikokrat tožijo mamice, da ne prime najbolje, ravno iz tega razloga, ker ga ne premešajo dovolj in ni v njem dovolj zdravila. No, to je bolj moja ugotovitev in od takrat pri nas Calpol brezhibno prime.

Za dve leti staro punčko, več kot žličko in pol ne bi dala. Je pa potrebno pustiti telesu nekaj višje temperature, da pobije “vsiljivce”. Jaz mojemu sinku lahko pustim vročino tam nekje do 39, potem pa že zaćenjam zbijati.

lp,

N.

Tudi pri nas je enako, Lekadol bolj učinkuje, baje zaradi nekaterih sestavin Calpol pri nekaterih deluje slabše. Je pa vsekakor bolj okusen, mogoče je ravno v teh sestavinah problem.

New Report

Close