Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek koliko časa

koliko časa

Zanima me, koliko časa namenite otroku pri dom. nalogah. To sprašujem, ker ugotavljam, da imamo starši vedno več dela z dom. nalogami. Konkretno včeraj, smo morali za četrtošolko devetletke iskati:KAKO SE PREMIKAJO, S ČIM SO PREKRITI, KOLIKO NOG IMAJO IN KAKO SE HRANIJO:DVOŽIVKE, SESALCI, PAJKI , ŽUŽELKE,PLAZILCI. Meni se to zdi kar precej preveč. Prvo kar je, vsi nimajo interneta, starši imajo vse manj časa, tudi inf. ki jih najdemo, morda niso zadostne in prave ali preobsežne.Hvala.

Se strinjam, naša drugošolka je morala izrezati črke abecede iz časopisa, pa je rekla učiteljica, da je to njena naloga.
Kako naj izreže,če pa npr. ne pozna abeceda. Sem omenila, da so domače naloge za starše………………….

Na nižji stopnji osemletke smo se dajali še pa še. Dva otroka en za drugim in smo skoz nekaj delal: plakate,seminarske. Jim doma še dodatno delali razne naloge in jih nekako učili samostojnega učenja. Pri SND smo pa sploh skoraj diplomirali. Zraven pa še utrjevali matematiko, učili se brat in pisat. Žal je v naši družini rak-rana Slovenski jezik. Imamo tudi dislektika, tako učenja ni zmanjkalo. So bila obdobja, ko smo delali cele popoldneve. Bila sem izmučena še pa še. Ukvarjat se z dvema osnovnošolcema, vsak je potreboval drugačen pristop: en prigovarjanje, drug ostro besedo – pod mizo pa en mali škrat, ki je tudi hotel svojo pozornost. Ja bilo je res naporno….ampak DANES (7/9,8/9): Skoraj ne vem več, da hodita v šolo, sta samostojna, v 20 min preverim: naloge,naučeno snov. Sem mnenja, da se splača potrudit z otrokom na začetku.

Mi smo v četrtem devetletke, pa moramo tudi fajn delat, se kar bojim kako bo drugo leto. Res je, da se do zdaj ni bilo potrebno učit, ker ni bilo ocen.
Otroka moramo naučiti, kako se je sploh treba učit.Je kar težko, kar bi se kar igral.
Ampak kar malo pritisnemo, pa gre.

New Report

Close