Najdi forum

Naslovnica Forum Koronavirus koliko časa ostane virus na kljukah, rokavih,….?

koliko časa ostane virus na kljukah, rokavih,….?

je kdo zasledil to informacijo?

Na plastiki do 3, na kovini do 9 dni

Na kovinskih površinah baje do cca 12 ur, na tekstilu nekaj manj.

Poglej po materialih, najdlje menda ostane na kovinah, potem na plastiki…

Če Kitajci pravijo, da se na cestah in asfaltu virus obdrži 9 dni, to pomeni tudi na ostalih predmetih.
To, kar trosijo vlade, je samo, da zajezijo paniko. Je pa narobe, ker potemmljudje zaradi napačnih informacij zbolevajo.

_______________________________________________ SAMOZDRAVLJENJE S KANABINOIDI V SLOVENIJI https://m.facebook.com/groups/438014413832415/?multi_permalinks=548310252802830&notif_t=group_highlights&notif_id=1613462320193479&ref=m_notif Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami. _______________________________________________

https://www.moskisvet.com/fit/zdravje/toliko-casa-koronavirus-prezivi-na-telefonu.html

Če imaš možnost sterilizacije v napravi z UV svetlobo, daj noter ključe, kartice, dioptrijska očala, kontakne ponovno nosljive leče, sončna očala, nakit, pripomočke za lase ( lasnice, ipd) – tu se zadržuje virus nekje do 96 ur; pa prenosni telefon, svinčniki, s katerimi pišeš na dnevni ravni in jih tudi drugi morda še uporabljajo. Škodi ne, kvečjemu koristi, saj UV svetloba uničuje vijačno strukturo DNK virusa in ga tako uniči. UV luč mora bit brez ozonske funkcije.

Pa pod ozonsko luč daš lahko tudi dnevna oblačila, ki jih ne pereš ravno vsak dan ali tedensko, ker je treba dat v čistilnico: jakne, kostime, določene svilene šale, kravate, robčke, čevlje ( predvsem podplati)….

Pa ne škodi niti vlažilnik zraka – tisti, ko noter naliješ vodo pa eterično olje.

https://qz.com/1815628/coronavirus-fuels-interest-in-alternative-disinfectants/

Popravek – po uradnih podatkih, so to le ugibanja.
Podatki pa so zelo različni:
https://www.lekarnar.com/clanki/pandemska-gripa (2. odstavek)
https://www.livescience.com/how-long-coronavirus-last-surfaces.html

dr. Ihan pa pravi takole:

Virus vzdrži na gladkih površinah pri 4 stopinjah do 28 dni, v istem času je pri 20 stopinjah koncentracija virusa na istih površinah padla za polovico, pri 40 pa za 80 odstotkov. Je pa pri različnih temperaturah in različni relativni vlažnosti zraka preživetje virusa različno.”

Pardon, ne pod ozonsko luč, ampak pod UV luč/žarnico ( samo ne smeš bit prisoten sočasno v prostoru) 30 minut sterilizacije tako je že učinkovito.

Kako so tako različni podatki. Od nekaj ur, do celo nekaj dni. Recimo za kovino nekateri pravijo nekaj ur, nekateri pa celo do nekaj dni (več kot en teden). Podobno je tudi za plastiko, tekstil, podatki zelo različni

Dolgo časa. Tudi na bankomatih ostane.

New Report

Close