Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Koliko časa ste pisali dilpomo?

Koliko časa ste pisali dilpomo?

Če štejete od takrat, ko ste z izbrano temo in dispozicijo diplomske naloge šli do mentorja?

Septembra imam namen naredit ta zadnje izpite (če bo sreča mila), čeprav mislim, da bo en še vedno ostal za novembra. Potem pa diploma…

A lahko diplomo začneš pisat, ko še nimaš vseh izpitov končanih (npr: eden ti še manjka)???

Sloncek

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

V naslovu je bila seveda mišljena DIPLOMA in ne dilpoma.

Sloncek

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

seveda, pisat lahko kamot zacnes se preden izpite koncas. Nekateri mojo sosolci in sosolke so jo pisali ze kar v 4.letniku med studijem….

jaz sem od kar sem izbrala temo in pisanje, popravljanje, pocitnice mentorice itd…. je trajalo 10 mesecev

Težko rečem, ker ni šlo samo za pisanje, temveč še za eksperimentalni del. Kakšnega pol leta mi je vzelo vse skupaj.

Seveda lahko začneš, ko še nimaš vseh izpitov. Kdo pa ti to prepoveduje?

________________________________________________ Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.

Za eno več kot eno leto – s skoraj enoletno pavzo vmes – za drugo pa eno poletje.

Drugače pa lahko začneš pisati diplomo takrat, kadar se ti zahoče.

Seveda lahko začnem pisat… Samo ne bi rada videla, da ko bi pa celo napisala, bi pa kdo rekel, da tema ni bila dobra…. pa da takrat itak vseh izpitov še nisem imela narejenih…. pa daj naj še enkrat naredim…. Se mi kar zrola….

No, verjetno ne bo tako. Me je pač samo malo strah.

Sloncek

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Stopi do mentorja in se dogovorita za temo. Kdaj boš pa potem to prijavila na fakultetui je pa od tebe odvisno.

Lp, Petra

P.S: Sama jo že predoooolgo pacam

Moja mentorica je tak leva, da jo pišem že eno leto in dva meseca. No, zdaj je resnično dokončana, ampak njej poslat v pregled……odgovor traja, traja, traja….pa še to moram na koncu k njej osebno, sicer odgovora sploh ni – ženska enostavno pozabi, pa vmes so zimske počitnice, pa poletne, pa obvezne bolniške…….Potem pridem k njej v LJ, kjer 100 na uro hvali diplomsko, da naj še neko malenkost dodam pa bo in te malenkosti se samo vlečejo in vlečejo. Upam, da me jeseni spusti in da se konča ta ceremonija, ker jo imam že poln kufer.

lp,

N.

ja tudi jaz sem imela se empiricni del, ki mi je vzel najvec casa.

glede teme – ce imas ze kaj zamisljeno pojdi do mentorice in se dogovori za to temo in o cem bos pisala, da ti da zeleno luc…. kar po svoje ne pisi nic, da ne bo potem vse zavrnjeno….samo nasvet

vsaka mi je vzela slabo leto. Glede pisanja predlagam, da ti najprej mentor potrdi. lahko pa seveda že prej zbiraš literaturo, vire, to vzame veliko časa, saj v grobem verjetno veš, o čem bo dipl. , glede samega naslova pa se boš pogovorila z mentorjem. Jaz sem kot rečeno vsako delala skoraj leto, pa sem mislila, da bom v ene 4 mesecih gotova. So pa pri nas diplomske od 60 strani naprej in kar komplicirajo, tako da se je bilo potrebno še malce “pretegnit” na koncu. Ampak, če si vse ostalo, boš še to!

Odgovori ti ne povedo veliko, če ne veš, kaj je kdo študiral. Jaz sem npr. na FF pred leti pisala prvo diplomo intenzivno 1 leto, drugo 8 mesecev, vsaka je imela 140 strani, obe nagrajeni s Prešernovo nagrado (pa se nočem hvalit, samo kot podatek). Poznam ljudi, ki so vlekli po več let, pa tudi take, ki so zadevo opravili v dobrem mesecu. Npr. na Ekonmski fakulteti, kjer naloga NI SMELA presegati 30 strani. Pač različno od faksa do faksa.

Ena dva meseca pred PDP sem zacela zbirat material in oddala dispozicijsko…ko sem se ze hotla lotit pisanja me je prehitel vse skup…ko sem prisla iz porodnisnice, sem se vsedla dol in zacela pisat…po dveh mesecih trdega dela sem imela zagovor…tamal je sel valda z mano…

Seveda lahko zacnes pisat diplomsko prej..pri nas je praksa,ce ti fali en izpit, lahko potrdis dispozicijo..

tudi jaz sem diplomirala na FF; 120 str.

Sanja, lahko samo vprasam kje in kako lahko prijavis diplomsko za presernovo nagrado?

no pa da ne bo izpadlo,da sem na hitr spacala skup..sem se ze lepo prej dogovarjala z mentorjem,v kaksne vode bi blo fajn zavit, dobila vse napotne in naredila osnutek (cca30 strani )..sama diplomska je imela nekaj vec kot 60 strani + anketa z analizami…ampak se mi zdi,ko mas enkrat otroka,se lazje organiziras in dejansko cas porabis za diplomsko…

Saj že za dispozicijo se moraš potruditi, potem pa samo še malo bolj obširno napišeš in to je to. Seveda impirični del pa vmes tudi narediš.
Torej pri meni je trajalo malo več časa, ker se nikakor nisem lotila pisati naloge. Sedaj je na srečo za mano.

No tudi jaz na FF, 1. dipl. 105 str, 2. 120.str. Je pa mož dipl. in magistriral na tehnični smeri, 1/2 manj str. , pa si ne upam trditi, da kaj manj zahtevno, tako da to, da na FF pišemo tako dolge diplomske sicer ne vem od kod izhaja, dejstvo pa je, da je to prav tipično za FF. Ponekod so 100str. že magistrska dela. Seveda pa kvantiteta in kvaliteta ne gresta vedno z roko v roki… Pri meni sta k sreči šli 🙂

razpis je, glej na oglasni (spletni) deski.

Jaz se nisem nikamor prijavljala, ampak mi je profesor/mentor obakrat sam rekel, da je tako dobra, da jo bo predlagal, če se strinjam. Seveda sem bila vesela. Sama se ne bi nikoli prijavljala, ker mi ta stil pač ni blizu. Je pa na našem oddelku bilo tako, da je vsak mentor predlagal svojega kandidata, potem pa so se skupaj odločili, kdo bo “zadnja izbira”.

Jap, pa še vseen je bilo treba prijavit Sanja, to , da je bila izredna smo že slišali, lahko te predlaga mentor, saj on je tisti, ki oceni, mar ne? Sicer pa za ves FF velja, da se za PN pač prijavi. Verjemi, iz lasnih izkušenj vem, kaj pomeni PN in koliko sem imela od nje :-(. Ocene dipl. dela smo tudi številni dobili najvišje, sam meni več pomeni to, kako smo te silne 10 in PN vnovčili.

evo, pa še razpis za npr. leto 04, kako je izgledal. upati je, da si prejela univerzitetno in ne fakultetno?

OBVESTILO O RAZPISU
Študente, ki želijo s svojimi deli sodelovati v izboru za univerzitetno ali fakultetno Prešernovo nagrado za študente za leto 2004 obveščamo, da je rok za oddajo del od 15. do 30. septembra 2004 za univerzitetno in fakultetno Prešernovo nagrado za študente.
Kandidati naj oddajo dela v glavni pisarni dekana Filozofske fakultete skupaj s prijavo. Obrazec za prijavo in vse podrobne informacije lahko študenti dobijo v glavni pisarni dekana.
Prepozno predloženih del fakulteta ne bo mogla upoštevati.
Še iz pravilnika:
Fakulteta podeli vsako leto do 20 fakultetnih nagrad [Univerzitetni: Komisija podeli največ 12 nagrad, pri tem pa skrbi, da so med nagrajenimi ustrezno upoštevana predložena dela z vseh področij študija na Univerzi v Ljubljani.], ki so si enakovredne.
Študent, ki ga je fakulteta predlagala za Prešernovo nagrado študentom Univerze v Ljubljani, pa mu ta ni podeljena, avtomatično prejme fakultetno Prešernovo nagrado. V tem primeru lahko fakulteta podeli več kot 20 fakultetnih nagrad.

Ne se razburjat, brezveze, res sem diplomirala že pred toliko leti, da pravilnik, ki si mi ga servirala, še ni veljal. Če bi veljal takrat, se jaz ne bi sama prijavljala, tako kot sem rekla, razen če bi me k temu mentor posebej nagovoril, pač mogoče ne bi dobila nagrade. Glede tega, ali je nagrada prav prišla? Meni je pri prvi službi pomagala, gotovo, pri naslednji pa nič več – tam so igrali vlogo “dosežki” iz prve.

Vidiš, to ti je to, meni je “pomagala” v toliko, da so bili starši ponosni :-), pa jaz vesela, na prvem razgovoru za službo pa sem spoznala realnost, ko sem prišla s svojimi čistimi desetkami in ostalimi akademskimi dosežki… To dejstvo, da je fakultetno PN lahko dobit že od nekdaj je tko jasno, univerzitetno precej teže (že od nekdaj), vse skupaj pa ti praktično koristi bore malo, če izvzamemo osebno zadovoljstvo nadebudne mladine.

Nikoli nisem bila grebica, glede na nekoristnost nagrad, kot praviš, že od nekdaj, pa ne vem, zakaj mi je bilo toliko kolegov fovš?

A so ti bili? meni pa ne. Smo skupaj zapili (to so bili časi:-)),pa šli naprej. še danes imamo stike in se lepo razumemo, sama pa sem bila “ravno prav grebica”. samo neke zavisti pa nisem občutila. kot rečeno, je bila zadeva razlog, da dam za pijačo.

P.S.: kako pa veš, da so ti bili “FOVŠ”?

New Report

Close