Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Koliko navora?

Koliko navora?

Odločam se za nakup novega vozila (rabljenega) in me zanima naslednje. Dnevno delam cca. 150 kilometrov, gledala sem dizla in sicer Audija, 3.0 motor, 500 navora naj bi imel in 240 KM. Kako se ta model avta kaj obnese, ima kdo tule izkušnje?

Cigani vozijo take avte. Njih vprašaj. Mi ne vemo.

tukaj imate izkušnje samo z mlinčki, dacia, kia?

redko je, da ženska gleda takšna vozila. še posbej sama in celo rabljena. to so modeli, ki so treutno najbolj na udaru. ok sedja prihaja ta 2.0 tdi ultra. ampak vozilo, ki ga opisuješ je zelo zmogljivo vozilo. pri audiju je važno da automatski menjalnik NI MULTIRTONIC. ker se kvari zelo.
mora bit S tronic. ampak ok. 150 km na dan je torej 75 v eno smer. torej recimo MB- CE. če se gre za vožnjo po avtocesti, potem ni potrebe 3.0 kupovat. seveda če so finance, hahaha potem ni panike. potem tudi s ali rs. kumot. več ko je moči, več kot je navora boljše je. ampak za tako turo mb- ce- ali ce- lj. ko je samo ravno pa avtocesta skoraj ni potrebe po 3.0 tdi. 2.0 tdi je vrh glave. je pa res da 2.0 tdi ne boš dobilq rabljnega automatika brez multitronica. ker so do danes, do sedaj izdelovali 2,0 tdi samo z multirtonicom ali ročnim. zato ko si že pri tem. da kopuješ taki rang vozila, potem še poglej k bmw5 ali mercedes e kase. ne da je audi slabši, je pa tako, da pač v rangu 170 konj nima dobrega automatskega menjalnika. sedaj ta ultra ima sicer, je pa čist nov. poglej 520d z automatiko. tama res fajn volan. mercedes pa je malo tišji noter. ampak to so sedaj finese, zame, ko vozim še rang višji avto. za vzdrževat je audi a6 3.0 tdi ZELO DRAG. gre pa. to pa ni dvoma. 500 njutnov je velik, zelo velik. vsekakor če imaš denar, kupi. pa ne pšsolušaj moških pičkic, ki vejo , da nikdar ne bodo imeli denarja za tako vozilo, pa če tudi bodo imeli si ga ne bodo kupili. pol pa govorijo to taspodn vozijo. hahahaaha se sam smejem lahko. če bi ga pa imel pa bi rekel, kak je najbol avto nasvetu. to so faušljivci. drkalice. povej kje se misliš vozit pa ti lazje kaj povem. žena ima audi a6 allroad 3,0 tdi 313 konj. tako da vem kako gre.

Ti si pa res rdečka.

3.0 motor nihče ne kupi več. Tehnično gledano je tole “skor navor” avtobusa in ne avta.

Milo rečeno – pozabi.

Igor hvala za mnenje, vozim se večji del po AC, večkrat grem tudi v Avstrijo čez Ljubelj, to je razlog da potrebujem navor poleg tega pa uživam, če avto potegne kot se zagre. Cena rabljenega je nekje okrog 15.000€ (v Nemčiji). Jaz razmišljam o ročnem menjalniku, je bolj športno in zabavno, tudi okvare so redkejše in predvsem cenejše kot pri avtomatu.

zakaj naj pozabim? Sklepaš po sebi?

2.0 TDI, 140 do 177 konjev… 300 – 350Nm navora… če ti je premalo, da daš čipat ali pa kupiš DTUK škatlico za čipanje… cena približno enaka… poraba pri normalni vožnji okoli 6l/100km
3.0 tdi? Čisti overhead…

Provokacija…

Na misel mi pade predvsem to, da s tako kubaturo in močjo padeš v višji davčni razred.
Sicer pa je avto super in 500 Nm navora daje dirkaške občutke.
Res je, da potrebuje se jih pri normalni vožnji ne, ker tudi za čez Ljubelj in še kje kjer je bolj strmo zadošča že pol toliko. Ampak to, da avto potegne ko želiš… je poseben občutek in prednost.

Za preprečevanje kasnejših glavobolov si le zračunaj razliko v porabi goriva in servisnih stroških za cca 10 let.
Pa računaj da pri avtomatikih je (čeprav ni zapisano v servisnih navodilih) dobro narediti veliki servis menjalnika na cca 5 let ali 100 do 200.000 km – kar zna pošteno osušit denarnico.

@ženska voznica

Ljublej poznam kot svoj žep. 7let devanja ketn gor in dol… lohk ti povem, kje so radarji na AT strani. Kateri most zamrzne in ti odnese rit! … vse do Celovca.

Kot je Omar napisal..
2.0 TDI, 140 do 177 konjev… 300 – 350Nm navora…

poglej še “konji na težo” – sam sem vozil Fiat Bravo “gokard”, bencinar+plin in C5 2.0 140KM in je čez glavo dost. Pa sanke mej v avtu! Aja, pa vsako leto boš menjala kočnike spredaj, če boš vozila kot sem jst – prehitro!

Brez zamere, nič nimam proti rdečkam, ja – sklepam po sebi in vam želim “enakovredno”…

Hvala za odgovore, sem malo bolj dinamična voznica in bo tale motorizacija prava izbira. Glede servisov sem se pozanimala, avtomatik pri meni itak odpade ker je dolgčas. Srečno!

Še za ceno pnevmatik se pozanimaj

Vidim , da pojma nimate kaj je navor in kar nekaj nabijate na pamet, kaj ima veze ljubelj in navor , boš pač prestavila v nižjo če bo premalo navora .

s tvojim prispevkom si dokazal, da tebi to ni niti malo jasno zato dodatna razlaga ni smiselna.

razmišljam voznica… jezična… 🙂

… res, če maš namen ta “navor” spravit v vožnjo pol rabiš 8kolesni pogon 🙂 al pa vsaj 4kolesni pogon, pa gume 215+cm… (al pa ratrak za pozim.)

Kaj se zgodi? Ko sem uničeval kočnike pri vožnji navzgor sem moral gas iz ovinka popuščati al mi je pa skoz kazal zdrsevanje koles… Razmišljaj o pogonu 4x, spredaj ali zadaj!

Kot sposobna predstavnica, predlagam… da bi se rikverc gor pelala?

Kaj praviš?
🙂

Ostali – se pridružite ogledu na zadnjem klancu pred mejo…

draga avtorica. audija A6 3.0 tdi ne boš dobila z ročnim menjalnikom. ker ga ni namreč.
lahko edino audi a4. jaz malo močno dvomim, da si ti takšna dobra voznica, da potrebuješ rang a6 3.0 tdi z ročnim menjalnikom. sploh pa tudi bmw 530d nima več opcije ročnega menjlanika.
malo sumljiva si mi ti.

V mislih imam A4, ta model obstaja samo 4×4 pogon tako da ni težav, gume so 18 colske, nad 235 širine. In ja, A4 s tem motorjem obstaja z ročnim menjalnikom.

si me prepričala; pazi na turiste k hodijo ko srnce po cesti! vsaj polet.

Barvo sporoč, da skoćim stran…

Men je pa bizarno kok ene prou matra, da bo ženska (baba!) furala avto, k ga vrjetn niti oni ne!

Js sm tip pa nimam o avtih kej velik pojma. Jebiga. Se mi zdi pa avtorica đekica, ker očitno ve nekaj o avtih pa tut fura rada in bi mela mašino tut za svoje srce, ne sam za prevoz.
Sem se že z marsikatero žensko pelu in sklep je, da ne voz vsaka baba k “tvoja žena”.

Respect avtorici, upam, da dobiš dobro mašino!

pravilno razmišljaš! Očitno so tule res taki primerki, da nimajo niti za kolo in je potem tak napad na vsakogar, ki seže malček dlje od njih. Sicer pa je bilo govora o vozilu za 15.000€ in ne o 150.000€ dragem vozilu.

No si kej vzela?

Kako se vozi?

New Report

Close