Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Koliko ogrevate?

Koliko ogrevate?

Mi imamo v stanovanju povprečno okoli 23 stopinj (dnevna, kuhinja – kopalnica pred kopanjem 25), jaz (in mož) skačem okol v sami mikici, pa še mi je vroče, tamal ima sp. majčko s kratkimi rokavi in en tanek pulover z dolgimi, pa trenirko in ABS nogavičke (frotir). Roke ima vedno tople, noge tudi. Načeloma pove, če mu je vroče ali ga zebe. Danes pride na obisk teta in mi hoče skoraj zmrznit v stanovanju – kako imate mraz, pa saj boste pomrznili, pa otroka zebe, se bo ves prehladil itd itd in vleče nase flis!! In mi užge, da jaz pri njih res vedno umiram na obroke in običajno ostanem v spodnji majici, ker mi je za umret vroče, tamalga imajo pa pri tisti vročini v treh plasteh oblečenega.

Na koliko ogrevate pri vas? A smo mi res kakšna “eskimska” pasma, vsi ful “vroči”? Kako toplo je pa po vrtcih?

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Mi imamo konstantno 20 stopinj, pa jaz še vedno odpiram vse kar je mogoče… mož se krega in zapira za mano. Meni pa je še vedno za bit samo v kapri hlačah in mikici…
Edino zdaj recimo, ko so nehali kurit že pred kakšno uro, pa moram imeti nogavice. Se malo shladi.
Naš mali je oblečen in topel isto kot vaš.
Osebno bi se pri 23 stopila kot lučka.
In zdi se mi, da je bolje imeti malo manj in kakšne rokave več dat gor, kakor pa da se kuhaš.
In včasih naju je z možem verjetno krasno videt, ko kdo pride na obisk. Jaz v mikici in kapri hlačah, on pa dolge hlače, mikico in čez pulover z dolgimi rokavi, pa ta debele žoke…

LP!

Pri nas imamo približno enako temperaturo, le v spalnici je za tri stopinje manj. Midva sva navajena na hladnejšo spalnico, vendar zaradi dojenčka spimo bolj na toplem.
Je pa res, da se nekateri skoraj savnajo v stanovanjih.

Mi imamo kvečjemu 19 stopinj (slabo ogrevanje, nikakva izolacija…), ko uklopimo še kak el. radiator se temperatura v stanovanju dvigne za kako stopinjo:-(((.

Mraz za naju, tamalega pa ne moti, ker itak non stop šiba okol…

Nevem koliko stopinj imamo, prav dosti pa ne že od nekdaj. Samo temperiram, v kopalnici in Wc pa sta radiatorja zaprta. Še tisto kar grejem je zaradi vlage in ker imamo okno v kuhinji vsak dan odprto na kiper.

Moja mama godrnja, da se še polulat ne bi mogla v takem mrazu, je pa zelo suha in ima kurilnico v svojem stanovanju.

Pri nas je tudi približno taka temperatura kot pri vas, imam pa tudi eno kolegico, oz. dve, ki ju non stop zebe pri nas… Sama sem mnenja, da otrok ne sme biti v prevročem prostoru, niti preveč oblečen – enako je oblečen kot tvoj, ali pa npr. body in žabice.
Nič nimate premrzlo!:)
Lp, Sara:)

Pri nas imamo približno 21 stopinj ……mogoče največ 22 st. in nama z možem je že toplo. V spalnici pa imamo 18 stopinj.
Mislim,da nimate premrzlo, le nekateri so veliko bolj zmrzljivi in se jim zdi,da smo mi ostali v premrzlem.

Če vsem vam tako paše kar naprej tako. Midva z možem sva tudi v kratkih majčkah in trenirki- hlače.
Tamala pa ima tanek dolg rokav,trenirkico in nogavičke.

Lp ,Kristi*

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

Jaz tud ne vem, koliko stopinj imamo. Imamo pa v spalnici radiator non stopzaprt, pa dvakrat na dan prezračim. V dnevni in kuhinji pa je topleje, ker imam vsako rundo najiino punči malo nagico, da lahko brca in se prevrača.
Čez dan je oblečena v bodi in pajacek, ponoči pa bodi in pajac z dolgimi rokavi in v spalno vrečo, pokrita pa z dekico.

lp

mi imamo med 21-22 stopinj. živimo v hipi, med vikendi nam ogrevanje dela med 5.00 in 21.00, ko se avtomatično izklopi. včasih gretje izklopimo že prej (kadar nam je dovolj toplo). med tednom, ko nas skoraj ni doma, gretje dela med 5.00 in 7.00, ter se vklopi zopet ob 15h. kopalnica se segreje med 23-24 stopinj, ker je edini prostor, kjer radiatorjev čez dan ne izklapljamo.

sin (22m) je doma oblečen v body s kratkimi rokavi, čez kakšna tanjša majčka z dolgimi rokavi, spodnji del trenerke in dokolenke (ter copate). pri nas copate morajo biti, odkar hodi, abs-ke se niso obnesle, ker se je kar naprej sezuval in hodil bos. to je bilo pa vseeno prehladno sredi zime;)

jaz sem bolj zmrznjena (trenerka, tanka majica z dolgimi rokavi), nujno moram imeti namreč “kosmate” copate – trenutno psičke;))

sem pa tudi jaz že slišala, da imamo pri nas mraz – to rečejo predvsem tisti iz bloka. tudi sama sem blokovsko dete in vem, da v bloku kurijo bolj. prej sem bila vedno tudi sredi zime v kratkih rokavih, sedaj nikoli (v hiši smo cca 1 leto).

v vrtcu pa kurijo zelo! tudi kadar je zunaj -20 (karikiram), našega za na pot toplo oblečemo (žabice, tople hlače, topla majica, bunda), v vrtcu pa preoblečemo v trenerko, nogavice (žabice slečemo!). smo dogovorjeni z vzgojiteljico, da ga preobleče v žabice, če grejo ven, in to vedno upošteva).

Priznam … mi smo zmrzavčki … oziroma imam raje v hiši mal bolj toplo in da smo manj oblečeni (še posebej ta mali uživa če mu slečem hlače in nogavičke, da brca z golimi nogicami). Ko pa se pripravljamo za it ven, pa pustim mal odprta vrata, da se počasi klimatiziramo, da ne gremop na šus na mraz.

A ja … koliko stopinj? Hm … od 23-24 … kdaj tudi več. :))))

V splanici pa ne kurim … entolko se ogreje sicer od tega kar pride iz preostalega dela hiše, pod kovtrčkom nam je pa vsem lepo toplo. :)))

Mi imamo nekje 21°C,ko bo zunaj temperatura pod ničlo,pa bo še nekaj stopinj več.

Sinko pa je oblečen v body,tanek pulover in žabice.

Pri nas je 21 stopinj, včasih pol stopinje manj, redko kaj več (če res prav besno kuhamo ali kaj takega se malo dvigne).

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Jaz sem tudi bolj zmrzljive sorte in doma imamo okoli 22-23 stopinj, kar je zame v redu. Imam pa v službi smolo, saj imam v pisarni (8-urni sedeče delo) 17,5 stopinj in sem popolnoma ledena. Ko to povem nadrejenim mi pa z nasmehom na obrazu rečejo naj malo potelovadim in tečem gor in dol po stopnicah. Teh odgovorov sem pa že sita, ker sem že močno prehlajena. Ali obstaja kakšen zakon glede tega??

Naj vam bo toplo, pa lep dan

Pri nas kuri tast, ki zivi v spodnjem nadstropju. Temperatura zelo niha od 17(takrat gre v klet dokurit) do 30. Meni je itak konstantno vroce (noseca).

Tast in tasca imajo radi visoke temperature, jaz pa vsake toliko odprem okna ali pa balkon da pride malo zraka.

Vase temperature se mi zdijo ‘zdrave’ (tudi literatura jih priporoca), naj te ne skrbi tale teta, ki ima mogoce probleme s cirkulacijo.

lp

ada

jaz sem zagovornik tega , da je bolje da se malo več oblečeš v hladnejšem prostoru … s tem organizma ne obremenjuješ.

pri nas doma imamo okrog 20 stopinj … spodaj pri tašči kurijo krušno peč … tam mora bit vsaj 25 stopinj … če ne drugega .. bi bila ob teh temperaturah jaz konstantno zaspana :))

B.

Ne vem, če imamo 24 stopinj, kvečjemu kakšno manj. Sine je oblečen v Clarov bodi z dolgimi rokavi, hlače-trenirka, nogavičke in termo ABS nogavičke (tla so zelo hladna). Če slučajno ne nori naokoli, dobi še majčko brez rokavov.
V spalnici je tam okoli 18, čez dan odprto, tudi ponoči. Zdaj, ko je zunaj mraz, odpre okno mož, ko gre spat za 15 minut, pa še jaz, če se ponoči zbudim, ga odprem za kake 5 minut.
Zelo toplo (pretoplo) imamo edino v kopalnici.
Lep pozdrav

19-20 stopinj, za kopanje tamalega kakih 23, ponoči 16-17.

med 20 in 22 stopinj, v kopalnici nekoliko več, v spalnici med 18-20.

Gledam dosti na termometer, predvsem zaradi vlažnosti, saj pazim da le-ta ne pade po 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.

Kar OK imate, ko je bila naša kar naprej prehlajena, nam je pediatrinja svetovala, naj malo znižamo temperaturo v stanovanju (pa je bilo res bolje).

LP,
Alenka

Vi imate ful toplo, tako, da teto nekam pošlji… Mi imamo v povprečju 21 stopinj (v kratkih majicah sicer ne skačemo, zadekani pa tudi nismo)…

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

v spalnici 20-21 stopinj, ko kopava dvomesečnega dojenčka ogrejeva kopalnico na 26 stopinj, ostalo stanovanje 22-23
mali je oblečen v bodi s kratkimi rokavčki, plišaste hlačke s stopali, puloverček z dolgimi rokavi; povejte mamice z izkušnjami prosim, a je to ok? mali je topel, če ga pokrijem še z odejico, kar zelo topel…

lp

Zakon o varstvu pri delu govori o temperaturah v delovnih prostorih. Vem, da ne sme biti več kot 28stopinj, ker imamo pri nas poleti problem s prevročimi prostori in morajo biti zato klimatizirani.

podnevi 20 stopinj, ponoči ne ogrevam.

Živjo!

Lani, ko je bil mali še majhen smo imeli vedno okoli 22st., v kopalnici tudi do 26st. Letos pa ga počasi navajamo, da je v takem okolju kot mi. Torej čez dan imamo v stanovanju tam nekje okoli 20st, ponoči pade na tam nekje 12-15st. Nam je ok tako, tudi mali je skozi topel, oblečeni smo v en tanjši in en debelejši rokav.

lp
Pati

Uf, no, pol pa le nismo tolk mimo! Jaz sem že mislila, da res preveč “šparamo”. Ja, tudi jaz ratam totalno crknjena na nekih 25 stopinjah, sploh po porodu, tako da enosatvno ne prenesem vročih zaprtih prostorov.

Spimo pri nas na 15-16 stopinj, ker tamal spi v topli vreči in je drugače totalno premočen, pa še težave ima potem s kožo, se stalno čoha in zelo slabo spi (khm, no ja, še slabše!).

Delovni prostor pa mislim, da ne sme imet pod 18 st -proizvodnja in 21 – sedeče delo. Ampak kje to piše??? Kaj pa Zakon o varnost pri delu?

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

New Report

Close