Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek koliko spijo ponoči vaši 1-2letniki

koliko spijo ponoči vaši 1-2letniki

Naš mali je star 14 mesecev in se ves čas ponoči zbuja. Tam okrog 2 pa do 4 smo ves čas gor. Spat gre od 19-20 ure in spi najdlje do 7. (redko do 7.30). Kaj mislite gre prehitro spat???
Jim vi puščate lučko ponoči??
lp

Naš je star 16 mesecev in se 3-4x na noč zbudi.Spat pa gre med 20-20.30,zjutraj pa se zbudi ob 6.30-7.00.Zelo redko ob 7.30.Podnevi spi kakšno uro,je veliko zunaj in aktiven.Ampak pravega spanca pa ni.

Naša skoraj sedemnajstmesečnica gre spat 19 – 19.30 in kar dobro spi toliko časa, dokler ne greva spat še midva (spimo v isti sobi). Potem pa se zbuja, skoraj vedno traja tole zbujanje na 15 okoli dve uri. Enkrat začne ob 23h, drugič ob 24h, ampak zgodba je podobna. Ko po tem trdneje zaspi, se zbudi le se na kako uro do dve. Dokončno zbudi pa se ob 6h (ob vikendih imamo včasih srečo in povleče še za kake pol ure), ker je vajena, da jo takrat zbudimo, saj greva midva v službo, ona pa v vrtec.

Helena

Hoy!

Tudi mi imamo 14.5 mesečnico! ;))
Spat hodimo med deveto in pol deseto, spimo pa tam do sedmih, osmih, včasih celo do pol devetih! Čez dan spi dopoldne približno 2 uri, pop. pa še kdaj občasno eno uro ali nekaj manj!
Z izjemo noči, ko kaj ne štima ( zobki, včasih kakšna luna ali ko smo kaj bolni ) se le včasih zbudi okoli dveh ponoči, spije požirek ali dva čaja ( ki je vedno pripravljen v termoski na omari ) se uleže nazaj in skoraj v trenutku zaspi nazaj.
Ponoči nima lučke! Ko se zbudi, prižgemo le baterijo, z njo skoraj ne govorimo, le kakšno besedo pa še to zelo nežno in potiho.
Ja, vem, da imamo srečo in zlatega otroka! ;))
Jaz samo molim in upam, da bo tako še naprej in da se bo tudi naš drugi škrat “vzel” po svoji sestrici!
Vse lepo vaši mladi družinici in lepo nočko!
Vallery!

Se nekaj m nam manjka do 2. svecke..
Pri nas smo se veliko dajali provo leto z nespanjem, zdaj pa spi kot angelcek… Sreeecna mami…:))) Upam, da bo to obdobje doooolgo trajalo…

Zv zaspi okoli osme… kopanje, pravljica, pesmice (mami poje), malce se se pogovoriva, poljubckava… se malce pri njemu ostanem (ker se je takooo lustno stiskat)… potem pa grem iz sobe… se nekajkrat pokukam.. ampak vedno zaspi cez nekaj minut… Spi v veliki postelji v svoji sobi… ki je pa zelo blizu spalnice…
Ponoci se zelo redko zbudi… Ce se, je to okoli polnoci.. takrat ima rahel spanec…
Zjutraj pa pricaplja k nama okoli sedme.. To se pravi, da spi skupaj 11ur… (oh, ko bi tudi jaz hodila bolj zgodaj spat…)
Zanimivo, da ob vikendih vedno pred sedmo, cez teden ga morava pa velikokrat metat iz postelje, ko je ze skoraj polosma, pa se mudiii…
Cez dan spi od 40min do dobre urce… Fino je, ce prespi urco, ker je potem proti veceru boljse volje…
Nikoli nismo imeli flaske… dudo le kaksne dva meseca… dokler jo ni sam pljunil… Dojili smo se eno leto…

Ja, saj sem rekla, da imamo angelcka…:))
LP! S.

Moja deklica je stara 14 m in imam res srečo, da že od 6. meseca dalje spi vso noč! Spat gre od 19-20 h in spi do 7-8 ure zjutraj. Spi pa tudi čez dan ,dopoldan in popoldan po dve uri.
Pri nas smo v glavnem vsi bolj zaspane sorte…

moj sin je star 22m in pravzaprav tudi zelo lepo spi. spat gre med 19.30 in 20.00, spi kot top v svoji posteljici do ene 4h, ko jamra, da ga preseliva k nama, kjer odspi še kakšni dve uri. pri nas je torej težava ta, da imamo zgodnjega vstajalca, vstane med 5.30 in 6.00, ne glede na to, ali je med tednom, vikend, praznik, luna, prestavljena ura…

razgrajaca,
skoraj enako je tudi pri nas, pa se starost se ujema!
Lp, Mateja

21 mesecev, spi med 20.00 in 6.00,redko se prebudi vmes, nato pa še 2-3 ure podnevi, res je priden…

Naš ima dve leti in spi ponoči 10 – 12 ur (spat hodi največkrat od 20 do 21 ure, zbuja se med 7 in 8 uro zjutraj), spat hodi tudi čez dan od cca. 1 do 2 uri.

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Pri nas je pa tako. Če gre spat okrog sedmih se sigurno enkrat zbudi (ponavadi je to nekje med drugo in četrto uro zjutraj, če pa gre spat ob devetih pa spi do 6-7 zjutraj, ko se zbudi po flaški poje čokolešnik in spi še kakšne dve urci včasih tudi manj. Aja star je 16 m.
Čaz dan mi pa spi različno tako da je tudi od tega odvisno kdaj gre zvečer spat. Včasih spi samo enkrat in če preskoči popoldansko spanje gre prej spat in takrat vem kaj me čaka ponoči.

Nas skoraj 18 mesecnik je pred 3 tedni prvic spal od 20h do 5h v enem kosu. Ampak veselje je trajalo le par dni. Potem so spet zobki pognali in spet se zbujamo v starem ritmu 2-3 krat na noc.
Spi pa od 20h do 5.30 (tudi med vikendi, ko bi lahko spal). Aja, se to…. ob 5.30 se zbuja iz lastnega interesa, saj ura nam zvoni “sele” ob 6h. Potem mu dam kaksno knjigico v posteljo in kar vriska od srece. To ga zamoti za kaksnih 10 min, ki so zjutraj taaako zelooo sladke 🙂

Lp, tejca

New Report

Close