Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek koliko zapravite za kozmetiko

koliko zapravite za kozmetiko

Torej vprašanje je že zgoraj.
Pa še to me zanima, koliko se rihtate mamice, ki ste na porodniški? Jaz sem se namreč zdej pol leta zanemarjala, da me je sram, prej v službi sem bila vedno urejena. No, zdej sem rekla, da je dost, uredila sem si frizuro, danes frem še h kozmetičarki, drug teden sem se naročila na masažo, kupila sem si novo senčilo, maskaro in šminko, zdej moram dat pa samo še kakih 5 kil dol, pa bo. No, torej kako pa je z vami?

jaz na leto zapravim 10 tisoč na kozmetiko.
Nisem tip za šminkanje itd
In se mi ne da rihtat za druge,ker sem sama sebi lepa

Lani oktobra sem prvič postala mamica in ravno takrat sem se tudi odločila, da bom kar se tiče kozmetike začela uporabljati čim bolj kvalitetne stvari, nisem več tako mlada in vem da koža potrebuje vedno več, saj je vedno bolj uničena. Meni nekako sede kozmetika Vichy, tako da priblizno na dva meseca si kupim kremo za obraz 3.700,00 in puder 3.300,00 milo v peni pa se kupuje v kompletu z kremo (milo imaš dosti dalj časa) cena kompleta je okoli 7.000’00 Vsi ostali dodtki kot so obrazna kozmetika (senčila, glosi,maskare….) lasna kozmetika, kozmetika za nohte…..,ki jih kupujem včasih po potrebi, včasih zgolj za zadovoljstvo me stane sigurno 50.000 na leto. Torej vse skupaj okoli 100.000,00. Ko skupaj sešteješ je veliko za mene, ki nimam nekih prihodkov(danes sem 1. seštevala), sproti pa se vse nekako skrije. Sem kar zadovoljna sama s sabo, samo kakšno kilo bo še treba dati dol, pa bo! Lp

5- 10 tisoč na mesec.
Sem vedno urejena,tudi če sem doma.

Ja na začetku ene tako kot ti ( po porodu mislim) ko gledam slike za nazaj se čudim kdo je una čarovnica na slikah.
Pol sem shujšala in šla nazaj v službo , pa so me vsi ful hvalil kok dobr zgledam, sedaj sem pa spet mal nabacila kg in včasih sem tolk neprespana zjutri da se mi tud namazat ne ljubi – tako zapravim bolj mal

včasi še na telovadbo ne morm jet zveče k tamal tako tuli da mami ne sme nikamor – za očija nikol??? ;-))))

Malo. Recimo, da tudi nekje 10.000sit na leto. Veliko več zapravim za oblačila in čevlje.

Kreme… nekje 20.000- 30.000/leto, za dekorativo pa odvisno. Določene šminke imam po par let. Tako na oko- ok. 50.000 SIT., imam pa rada dobro kozmeztiko, ala E. Arden, Lancome, Clarins, Guerlain… V službi sem bila vedno urejena (frizura, make- up- puder, senčilo, eye-liner, šminka, maskara), doma se tudi trudim, da sem čemu podobna :). No ja, vsaj puder, senčilo in maskara, za ven pa še lip glos. Ker sem že dve leti in pol doma (dva majhna otroka, porodniška), se moram mal zrihtat, se bolje počutim kot če bi bila neurejena. O kilah pa ne bi… čokoladi se je full težko odpovedat :(.

Šminke, maskare, senčila – to traja kar dolgo, tako da ne menjam prav pogosto. Edino maskaro vsaj na pol leta obvezno.
Za ostale stvari pa kar dosti: krema ok. 5000, mleko ok. 5000, tonik ok. 5000, puder ok. 5000. Imam pa razen kreme vse za vsaj dva meseca. H kozmetičarki grem edino na pedikuro, k frizerju pa redno.

Tudi ko sem bila na porodniški, ni bilo nič drugače.

J.

A nimajo ličila in ostale kreme rok trajanja okoli 1 leto?

Jaz pa čisto malo. H kozmetičarko ne hodim, ker ni potrebe, frizerju redno na pramene (2-3 mesece), kreme pa tiste, ki jaz uporabljam niso pretirano drage.Šminko imam za dolgo časa, ker jih imam več odtenkov, razen maskare, ki jo moram menjati zaradi prhljaja na trepalnicah zelooo pogosto. Pa tudi zelo dobra mora biti tako da to je moj največji izdatek pri kozmetiki. Uporabljam pa Dior.

Midve sva si pa zelo podobni! Sploh kar se tiče čokolade oz, vse kar se druži s čokolado(kaksi, torte, bomboni, peciva, sladoled, puding-VSE ČOKOLADNO)

Potem maš pa zelo dober okus, Adry :)))))))

New Report

Close