Najdi forum

Naslovnica Forum Sex v mestu kolikokrat pa vi in kontracepcija

kolikokrat pa vi in kontracepcija

Spodnji post me je vzpodbudil na to vprašanje, ki sem ga nekoč že nakazal…, velja predvsem za ženske in sicer tiste, ki po nekaj letih zakona seksajo morda največ 2x tedensko ali še manj in se jim zdi to normalno…

Zanima me, kakšno kontracepcijo uporabljate, predvsem zato, ker je med vami verjetno veliko takih, ki uporabljate obročke, velja pa seveda enako za tabletke.

Namreč jaz menim, da je eno in drugo zdravju bolj ali manj škodljivo in se mi zdi totalno nesprejemljivo, da bi reskiral svoje zdravje za to, da seksam 2x na teden.

Meni osebno se zdi, da je številka 4x na teden še zadnja sprejemljiva, da je opravičeno tveganje zaradi zaščite. Razmišljate kdaj o tem alli vam je vseeno?

Uh, si pa zakompliciral! Midva ponavadi začneva brez vsega, potem pa včasih panično iščeva kondom, včasih pa jaz malo “pogasim”. 😉

Ker ne prenesem nic, tablete sploh ne, tujek v svojem telesu …sem vse zavrnila, sem brez vsega,ker pa še trenutno ni dovolj mnenj,kar se tice zame najboljse zascite ta hip pri nas, obliz Evra, tudi tega se neki casa ne bom imela, ko zvem da je okej, pa bo to moja zascita.
Uzivava, brez vsega, na koncu pa koncava, tako da nama je obema lepo;), vcasih pa zapaše tudi kondom…

Ne tolaži se preveč s tem obližem… stranski učinki in tveganja so isti kot pri tabletkah, no, vsaj čez želodec ne gre. Registriraj se na http://www.zdravila.net vtipkaj EVRA in si preberi navodila.

kaj pa je to???

No, moj mož je študiral farmacijo, ko sva se spoznala. In ko sva začela z aktivnostmi, sva se pogovarjala tudi o kontracepciji. Meni je bilo logično, da si bom nekako zrihtala tabletke (čeprav do takrat nisem bila še niti enkrat pri ginekologu – jao). In sem ga vprašala, če mi bo dala za zbirat, katere naj vzamem. Odgovor je bil, da je to sicer moja stvar, da pa on, če bi bil ženska ne bi jemal nobenih in tudi meni jih ni treba. Malo sva se pogovarjala (ampak to je bilo res še v času Stedirilov) in ostala pri kondomih!

ja, zdravo razmišljanje… ampak malo neprijetno :-(((

Ni neprijetno, saj ne seksava vedno s kondomom, še v nevarnih dnevih ne, ker se da pač tudi kako drugače, no, zadovoljit ( (eh, kakšna hecna beseda)… Pa tudi kondom ni neki bau bau. Včasih je fajn imet malo domišljije, pa gre, včasih se nasmejeva, pa je pol še bolj sladko…

Vse to mi je jasno, jaz verjamem le dejanjem, izkusnjam, zato čakam na izkusnje ljudi, ki to imajo, pa da vidimo, pa se kljub temu mi je jasno, da bo lahko pri meni vse drugace, resnica pa je , da je velik manj skodljivo to kot vse ostalo.

ne, saj ne, da je baubau… mene pri vsem najbolj moti to, da ne čutim v živo (torej občutek v glavi, da je nekaj vmes in se sploh ne dotikava intimno) in pa to, da ne moreš iz predigre enostavno zlest med noge ampak moraš natikat olagumi…

Ampak ok; ne rečem nič proti kondomom; dejansko je za razmislit kako se zaščitit brez tveganja za zdravje – zato sem pa tudi odprl to temo

Na začetku par let tablete, pol sem pa enkrat pogledala navodila os stranskih učinkih, pa sem ugotovila, da jih imam, pa sem jih nehala. Zdaj sva zaščitena s kondomom, tablete pa imam za prestavitev menstruacije. Naju sploh ne moti, včasih še povečuje napetost ko se hecava če greva kar brez, da bova otročka delala. Pa me mal izziva. Pred letom dve sem kar poskočila, če je brez kondoma bliz prišel, da ja ne bi kaj ratalo, zdaj pa le še povečuje vzburjenje. Moti me samo to ker prej sva včasih v kopeli, zdaj pa ne.

Si že kdaj poskusil z “extra sensitive” kondomi? Zame je vse ostalo jajc. Ali je prevelik ali je premajhen ali pa postanem neobčutljiv (kar je včasih OK ;-). Ampak extra sensitive kondomi so mi pa OK. So sicer precej dražji od ostalih, samo filing je pa filing!

Kakšne kondome imava sicer ne vem, ker jih mož kupuje pa si izbere pač take, da mu ustrezajo:)) Do zdaj je samo enkrat “pojamral”, da ni ta pravga občutka, no, sem ga dala pa dol in sva drugač.

to so oni z zimskim profilom? :-)))

pa za to ni ovira v kondomu, ali pač?

Tudi moj fant je bil farmacevt in mi je rekel isto – da on kot ženska ne bi nobenih tablet jemal – za nobeno ceno…. tako se še sedaj po 15 letih in z drugim fantom izogibam tabletkam. pa malo paziva, občasno kak kondom, pa se nobeden ne pritožuje!!

nisem sigurna da je ziher, pa filing mora tud mal čuden bit. ne vem kako voda dela na ta material.

se strinjam, zato sem pa nehala jemat tabletke za tist 1 ali 2 krat na teden.., pol nej bojo pa kondomi. Če bom pa imela res vsak dan sex kdaj, pa se bom že za kaj odločila. Bravo!!

he he he he… hvala, hvala ;-))

New Report

Close