Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Konec nekega foruma

Konec nekega foruma

Naloge moderatorja — kot je po svoji lastni odločitvi sama napisala gospa Katja Bašič v svojem zadnjem odgovoru na vprašanje “ALI JE TO MOGOČE”? — v forumu “Spolni napad na otroka” gospa ne opravlja več.

Ta forum žal ni (več) varno pribežališče za tiste, ki bi jim moral nuditi občutek varnosti, ki je prvi pogoj za namen, ki naj bi ga opravljal tovrstni forum.
Namreč v “okupirano ozemlje” so ga spremenili razni spraševalci, ki bi jih bilo treba preusmeriti v druge forume (v ta forum pa sprejeti podobno kot v “varno hišo”, ki je varna prav zato, ker ostali nimajo dostopa vanjo, razen oseb, ki jo potrebujejo), saj razni ljudje vzbujajo občutke krivde nekdanjim in sedanjim žrtvam s tem, ko nanje valijo krivdo za morebitne napačne odločitve sodišč, in bi jih bilo treba preusmeriti v forum npr. pravna pomoč ali kaj podobnega, ali pa vsiljivci, ki jim več pomenijo občutki storilcev in njihovo zdravljenje kot pa potrebe (nekdanjih) žrtev po “pomoči in samopomoči po prestani spolni zlorabi v otroštvu” (kar bi bil lahko tudi primernejši naziv za forum, ki bi bolj ustrezal potrebam ciljne skupine uporabnikov)

Spričo zgoraj opisanega stanja omenjeni forum žal ne služi svojemu namenu in bi ga bilo treba v izogib zavajanju ljudi, da je to varno pribežališče, potrebno v taki obliki zapreti in izbrisati.

Jaz pa mislim, da bo marsikateri odgovor prišel prav še komu s podobnimi težavami. Zato menim, da foruma ni potrebno izbrisati oz. zapreti. Mogoče le obvestilo, da je forum zaklenjen oz., da vprašanja ni možno postaviti.

presenetila me je izjava ge. katje –

“Čeravno sem se odločila, da zaradi velikega števila sodelujočih na forumu, ki se ne soočajo z lastnim problemom spolne zlorabe, temveč na forumu samo razpravljajo izhajajoč pogosto iz mitov in predsoddkov / kar je sicer pričakovano, toda zahteva veliko časa, da se resno vključujem v vse razprave in se iodzivam tako kot želim ,za kar pa žal nimam časa / na forumu ne bom več sodelovala,”

1. ker sem ves čas čakala na kakšen odgovor od primoža glede tega foruma in sem zdaj videla, da se je ga. bašičeva očitno že zdavnaj odločila, da prekine sodelovanje.

2. ker se mi zdi to velikanska škoda za vse nas, ki pa smo in bi še v prihodnje forum resnično potrebovali.

kolikor sem sama iskala, nisem na slovenskih straneh zasledila nobenega podobnega foruma. kar pomeni, da smo z zaprtjem tega spet na začetku.

žalostno

lp

New Report

Close