Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Koža po prekinitvi terapije proti mozoljem/aknam – DOXY

Koža po prekinitvi terapije proti mozoljem/aknam – DOXY

Živjo!

Upam, da bo kdo napisal svoje izkušnje….. skoraj osem mesecev sem jedla tablete proti aknam in mozoljem. Pred tem sem imela grozno kožo na obrazu. Po Doxy tabletah, ki mu jih je predpisal dermatolg pa je stanje krasno.

Ker se teh tablet čez poletje ne sme uživati, sem jih sedaj prenehala uporabljati. Sedaj me zelo ampak res zelo skrbi, da se mi mozolji vrnejo v vsej svoji veličini. Pred Doxy sem namreč preizkusila pol krem in pripravkov in diet na tem svetu pa ni nič delovalo.

Je katera/kateri uporabljal Doxy in ima izkušnje z obdobjem po prenehanju? So se mozolji vrnili????
Hvala vam!

Jaz sem jedla tablete Roaccutane, ki so mi dolgoročno popolnoma odpravile akne. Na forumih je glede teh tablet napisanih ogromno slabih reči, ampak bi se še enkrat odločila zanje, če bi bilo treba.
Tri mesece po prenehanju Roaccutana, sem imela en manjši izbruh in mi je dermatologinja predpisala Doxy za 3 mesece. Po dveh tednih jemanja sem jih prenehala jest, ker sem imela neznosne bolečine v trebuhu.
To so moje izkupnje, definitivno ti pa zagotavljam, da Doxy deluje samo kratek čas, mozolji pridejo nazaj. Premisli, če boš telo obremenjevala za brezveze. Če te še kaj zanima, kar vprašaj 🙂

Žal nimam odgovora, zanima pa tudi mene. Jaz z Doxy zdravim rozaceo z aknavostjo, ampak samo dva meseca – pa je stanje maksimalno boljše. imam še mesec terapije pred sabo s samo eno tableto na dan. Načeloma naj po prenehanju ne bi spet izbruhnila bolezen takoj nazaj, če se bom izogibala dražljajem, ki sprožajo rosaceo. Tako po zdravnikovih besedah.
Res jemlješ antibiotike kar 8 mesecev ?

Ta je mal huda za telo ja :s

Moj sin je jemal Doxy. Najprej tri mesece in je bilo izboljšanje. Akne je še vedno imel samo ne v takem obsegu. Prav tako je čez poletje terapijo prekinil in stanje je bilo zadovoljivo. Ko je jeseni ponovno pričel s terapijo se stanje po dobrem mesecu sploh ni nič izboljšalo tako, da je terapijo prekinil. Slišala sem več mnenj, da ta antibiotik pomaga samo, ko ga jemlješ, ko pa prekineš se stanje poslabša.
Trenutno dela kuro z medom in cimetom (zmešaš 3 žlički cimeta in 3 žličke medu). Pripravek si zvečer namaže na očiščeno kožo in gre spat. Zjutraj si to umije z obraza. Mozolji se mu sušijo in počasi se stanje zboljšuje. Pomaga tudi čajevec (dobi se ga v specializiranih trgovinah), ki prav tako suši mozolje. Pomaga pa poleg zdrave prehrane tudi, pitje sirotke.

jemala 3 mesece, po pol leta sem bila na istem. na živce grem sama sebi se temi mozolji, stara sem že 36.. skoz neko packanje s pudri…. pa še vedno grdo izgleda. kozmetičarka ni pomagala, razen, da je bilo kratkotrajno in za precej €…. 🙁

3535 malo razmisli o Roaccutane. Jaz sem jih začela jest pri 30-ih.
Edini stranski učinek je bila neverjetno suha koža, jetrni testi so bili bp… in moja koža je sedaj super. Noben ne more verjet, da sem imela kdaj akne.
Edina stvar za premislit je, ali misliš imet otroke kmalu, ker med jemanjem in leto po jemanju je prepovedano zanosit – moraš izjavo podpisat.

ali roacutane pomaga tudi, če so mozolji hormonskega izvora?? hvala (edino to mi še ostane….)

Tudi moj najstnik jemlje Roaccutane. Po dveh mesecih jemanja ene tabletke na dan je izboljšanje neverjetno. Do sedaj 1x dal kri, bp, mogoče ima res bolj suho kožo. Po navodilih naj bi čez poletje jemal eno tabletko na teden. Poznam tudi nekaj najstnikov prijateljev, katerim se je koža po jemanju teh tablet čisto popravila in ostala taka tudi po končani terapiji.

Ja, tudi jaz delam z mladostniki in vidim, da se koža izredno popravi z Roaccoutane – mozolji se ne vrnejo. Kakšne tablete pa so to?? Na kaj delujejo in kaj uravnavajo? Slišala pa sem tudi o stranskih učinkih …

Poenostavljeno – to je predoziranje z vitaminom A, ki trajno vpliva na žleze lojnice (če je bila predpisana zadostna doza glede na težo). Telo potem izloča manj maščobe in deluje tudi na akne hormonskega izvora – jaz sem primer za to (saj za moje pojme so edino hormoni krivi za akne).
Roaccutane so totalen strup, tretjina navodil je napisana z rdečo barvo, podpišeš izjavo, prepoved zanositve…. ni da ni. Ampakk za akne je pa edino zdravilo in mi ni žal niti za sekundo. Koža je bila pa res suha in mi je pomagala edino kozmetika La Roche Posay, ker imajo prav eno linijo za uporabnike teh tablet… Ustnice so bile razpokane do amena, to sem se mazala pa z Nuxe medeno vazelino.

New Report

Close