Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Krakow, Praga

Krakow, Praga

Kot že v naslovu omenjeno: ali se vam zdita ti dvi mesti primerni za obisk z otroci. Mislim bolj v stilu, da jim ne bi bilo dolgčas. Mi še nismo bili, pa se odločam, kam za krompirjeve počitnice. Kakršna koli informacija o mestih bi bila zelo dobrodošla. Hvala

Misliš obe mesti? Čez Krakow v Prago oz. obratno? Odvisno, koliko so stari otroci. Z možem sva bila, a sama. Zanimivo vsekakor, z otroci pa verjetno malo naporno!?

tudi mi ogledujemo Prago za krompirjeve, nazaj pa mimo legolanda, nismo še dodelali plana, bom z veseljem prebrala predloge 🙂

pri nas sta stara 12 in 6.

Jaz sem bila v Krakowu sicer brez otrok, tako da njihovega mnenja ne poznam. Zna bit zanimiv Tehnični muzej, obisk rudnika soli je obvezen, pa ogled stare židovske četrti, grad Wawel, staro mestno jedro,… Imajo še živalski vrt, botanične vrtove, mislim da tudi zabaviščne parke (nisem sigurna). Cel kup sprehajalnih in kolesarskih poti (kolesa na posojo). Ogromno za videt in doživet, tudi z otroci različnih starosti. Preden greste si preberite kak vodič. Nekaj v angleščini najdete tudi na tem linku.
http://www.krakow.pl/en/turystyka/?id=materialy.html
Je bila pa meni pot zelooo dolga.

Vprašanje, kaj želite, koliko so stari otroci, koliko časa ste se pripravljeni voziti.

Krakow je npr. peš “lažje obvadljiv” kot Praga, kjer je kar nekaj hoje, če želiš videti ključne turistične znamenitosti, do Hradčanov je iz centra mesta kar nekaj vzpona, če imate majhne otroke morda ni slabo zaviti tudi na Petrinski grič, kjer je “hiša ogledal”.

Morda povejte, kaj vas zanima pa bomo lažje svetovali 🙂

A majo na Češkem tud že Legoland?
Ker tisti nemški je mal v drugo smer kot Praga …

New Report

Close