Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek KRI IZ NOSU-NUJNO!

KRI IZ NOSU-NUJNO!

Kopiram še sem:

Mojemu 3,5 letniku se večkrat kar brez razloga vlije kri iz nosu…ravnokar leži z *štoflom* v nosu in mokro brisačo na čelu…in ne vem, kako preprečiti to nadlogo.
Naj povem, da ima samo on poleg atija še te težave…ostali trije nimamo nikoli…je to dedno?
Prejšnji mesec se je tako vlilo, da sem bila čisto paf in ko je bila bana že vsa krvava od plazu iz nosu in izbruhane krvi, ki mu je tekla v grlo, sem poklicala pediatrinjo za nasvet. Bojda to ni nič nevarnega…vendar, če bi ona videla bano in majico malega ojoj. Mali je bil hladen *ko špricer* in je brez besed ubogal navodila, jaz pa ko zmešana kura sem pošiljala taveliko po vsemogoče. Kar na tleh kopalnice je zadremal s *štoflom* v nosu in brisačo pod glavo, dokler ga nisem nesla na kavč…potem je spal 2 uri, kot že dooolgo ne. Ubogi moj pišek, kako se mi je smilil, čeprav vem , da nič ne boli, samo neprijetno je ko vrag.
To pomeni pomanjkanje kakšnega vitamina?
Kri ima normalno nad mejo, poleg sadja in solat (obožuje vse vrste, sploh zeleno solato in rdečo peso), vsak dan dobi vit.tabletko Unicap junior in pol deci pesinega soka.

Kaj še lahko naredimo…poleg žganja žilic, ki mi zbuja grozo že ob sami misli?????
Hvala za nasvete in LP

LP, Mama3m

moj je imel s tem take grozne probleme v mlajših letih.
si je šel žgat žilice in je imel 20 let mir….sedaj se mu pa spet to dogaja. pa njemu se še v spanju ulije kri in ga potem to zbudi.. ja groza je to… sam Vanja lepo te prosim, če nočeš da se ti otrok zaduši s tem ko mu kri teče tudi v grlo… NE dajaj ga v ležeč položaj!!! GLAVO MED KOLENA, dokler se ne izteče….
pa ti priporočam da greste res žgat, drugač ne gre, bo en čas mir, pa moj pravi da sploh ni tok grozno…

Dobrodošla v klubu. Tudi našemu triletniku tu in tam priteče kri iz nosa. Podedoval po očetu. Baje je to odvisno od ustroja žilic v nosu, skratka ni hudega. Ni posledica nečesa in tudi potem ni posledic. Našemu je prejšnji teden teklo ponoči, v vrtcu, pa še doma čisto vsak dan. Verjetno zato, ker je bilo tako vroče. In tako kot je prišlo je tudi odšlo. Možu v odraslih letih zelo zelo redko priteče kri iz nosu, ko je bil manjši se je to dogajalo pogosteje. Zame je bilo to čisto nekaj novega, saj ne, da bi človek paničaril, le neprijetno je – predvsem otroku. Vsaj naš je bil dan ali dva kar malo razburjen, ko mu je priteklo iz nosu, potem je pa videl, da smo vsi ostali mirni, se je umiril pa tudi sam.

LP Neja

Brez skrbi, leži na boku in pač požira ali pa pljune v vedrce.
Mož, ki je že zaradi sebe pravi ekspert za krvavitve pravi, da je največja napaka glava naprej, ker potem še bolj teče…logično, ker je pritisk in gravitacija…čeprav v knjigah tako piše. Mi damo štofeljc iz robca za pol ure not in najbolj pomaga…pa brisača in počitek.
Zanimam me predvsem, če se da s prehrano kaj pomagati?
Rabiš napotnico…in od koga… za žganje in koliko starim to že naredijo?

LP

LP, Mama3m

Tudi pri nas je bilo obdobje (spomladi in to kar nekaj časa), ko je našemu triletniku kar naprej tekla kri iz nosa. Enkrat pa je brez kakršnegakoli vzroka (vsaj našli ga nismo) začela nekaj minut dobesedno špricati v loku, da je bil on in vse okoli njega popolnoma krvavo. Seveda je mali ustrašil. Reagirali smo isto kot predhodniki: mrzla brisača na tilnik in crtanje, da se je umiril.

Pediater nam je rekel, da če ne bo minilo, da ga poslal “naprej” in potem ga bodo v Lj. najbrž poslali na žganje žilic.

Na srečo je bilo to samo enkrat. Pa tudi manjše krvavitve so se zaenkrat ustavile (trkam po lesu).

Je pa to dedno. Tudi partnerju rada kdaj kri priteče iz nosa.

Vanja – tvoj mož nima prav. Glavo je pri krvavitvah iz nosu TREBA držati naprej (in imeti zatisnjeno nosnico ali pa tudi ne) in ne nazaj ali vstran, sploh pa ni dobro požirati krvi – to je sploh za otroka še bolj neprijetno (saj sama praviš, da se ti otrok duši – prav zato, ker ima glavo v takem položaju, da mu kri zateka v grlo). Me prav čudi, da vam tega zdravnik ni povedal. Dobi si napotnico za ORL (otorinolaringologa), če je s krvno sliko vse ok. Te krvavitve največkrat izvirajo iz določenega predela nosu, čeprav ne vem ali poseg delajo pri majhnih otrocih.

zdej ste me pa mal prestrašle;( upam da ne bo to moj otrok podedoval po partnerju;(

Zgleda, da je res dedno…sploh iz očeta na sina. Upam, da še najmlajši palčič ni podedoval te nadloge.
Če se bo v kratkem spet tako hudo vlilo, bom prosila ped za napotnico za žganje…pa ga bo peljal mož, ker bi jaz bolj tulila kot mali…se bojim posegov, ko vrag križa.

LP

LP, Mama3m

Ko sem bila jaz majhna, mi je tudi tekla kri iz nosa. Ko sem bila v šoli, se mi je kar vlila na zvezek. Sedaj pa mojemu sinu isto. Ko je hodil v vrtec, so mu žgali vsako nosnico 3krat. Malo je kihal, ker ga je motil vonj in ga je žgačkalo, potem pa ima cel dan zalimano nosnico. Zvečer pa smo dali ven. Se je umirilo, sedaj pri 15 letih pa se mu tudi še kdaj vlije, ali podnevi ali pa v spanju. Naredi si zvitek iz papirnatega robca in si ga zatlači v nosnico. To mu najbolj pomaga. Meni se je to končalo na sredi pubertete in je mir. Pomembno je tudi, da si zna otrok, ko je malo večji, sam pomagat. Posebno prav pride v šoli. Jaz sem vedno napisala v beležko, da si zna pomagat in mu ni bilo potrebno spraševat, če gre lahko na vc, ampak je kar šel. Vedno pa ima v žepu robce!

Srečno!

Sisniti nosnice in jih držat stisnjene 5 minut. Mokra brisača na vrat in glavo držat naprej da ne teče kri v grlo. Tudi jaz sem ena tistih ki so skoraj diplomirali iz krvavitev iz nosu – 10 let sem imela te probleme, pa so mi s puberteto izzveneli. 1x so mi celo delali tamponado nosu in mi 14 dni pustili v nosu 1m kabel gaze- to je bilo šele za znoret…

anja

Sedaj, ko sem prebrala tvoje sporočilo, sem se spomnila, da so tudi meni zaprli nos za 1 teden. K sreči, samo eno nosnico. Ko so pa vlekli ven, so me pa držali, ker je tako cukalo.

LP

In nikoli nikoli ne uporabite kaplic, ko bo imel zamašen nos! Te stanje prav grdo poslabšajo.

Katere kapljice, tiste za odmašit, ali morda celo tiste s fiziološko? Verjetno ta prve, s fiziološko sem mu spirala nos, ko je krvavel. Vsaj ni bilo krast.

Lp Neja

Ne sekiraj se… bo minilo! Predvsem ne paniciraj takrat! Fant naj se usede na stol in dvigne noge za 45{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}(kolena). Glavno naj ima naravnost in gleda naprej. Nekaj hladnega na vrat in čelo! Diha naj čez usta in brez naglih gibov. Se bo ustavilo najkasneje v 3 minutah!
Srečno!

Tiste za odmašit:-)

New Report

Close