kruh bi rada spekla
Zdravo,
jaz ponavadi nič ne kompliciram, dam približno enako količino vode in moke v pekač, dodam pa tudi sol in sladkor, pa kvas (brezglutenski). Nato pa spremljam dogajanje, ko se peče kruh (3 ure približno traja ves postopek). Posebej sem pozorna, ko ko še tesno gnete, meša, saj takrat na oko ocenim ali je moke preveč ali premalo in nato dodam ali vodo ali moko. Kruh je našim všeč, je dovolj mehak in to je to. Občasno pa dodam tudi jajce, mleko ali kakšne dodatke v kruh, kokos, sadje kandirano ….. Seveda, takrat ko dodajam mleko in druge tekočine dam toliko manj vode. Upam, da ti bo nasvet kaj koristil. Moraš pa biti vztrajna, vsaj meni je na začetku se vse ponesrečilo. (beri – trdo kot kamen ali pa preveč kvasa..)
LP
Če pogledaš na “Kulinarično Slovenijo” ali pa tukaj na med.over.netu forum Prehrana boš našla marsikaj. Jaz ti lahko povem moj recept za kruh s pšenično moko, tvoja moka bi po mojem lahko rabila kvečjemu majčkeno več vode za optimalen rezultat, ostalo verjetno isto:
500 g moke
350 ml vode
pol kocke svežega kvasa
eno (poravnano) žlico sladkorja
eno (zvrhano) žličko soli
dve žlici olja
Pečem v aparatu Severin na tahitrem programu (slabo uro), na koncu lahko še kakih 10 minut dodatno pečeš na programu “backen”, če želiš bolj konkretno skorjo.
Veliko sreče!