Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek kt – koliko so škodljive?

kt – koliko so škodljive?

Zadnje čase precej gledam na to, kaj pojem, popijem. In sem se zamislila nad kt – koliko je to dejansko škodljivo za telo? Je kemija, redno jo jemljemo, a res nima posledic za telo?
Kako kaj ve razmišljate o tem?

Škodljivo, škodljivo. Za telo in za zvezo. Ko sem jih jemala, me je minilo sexat. Lahko si predstavljaš, kaj to pomeni za zvezo. Nikoli več KT!

no, sssssssss to je pa od ženske odvisno, ne deluje na vse tako kot nate! jaz osebno nimam nobenih težav, je pa res, da dodatni hormoni lahko precej zmedejo telo. seveda je v kt tudi nekaj kemije, a za vsako stavr je potrebna svoja žrtev-se pač zaenkrat še malo zastrupljamo:)

Seveda je veliko odvisno od tvojega telesa in od tega, katerim boleznim si podvržena. Če imate v družini kakšno bolezen, ki je pri kontracepcijskih tabletah navedena kot stranski učinek, potem je veliko večja verjetnost, da bo to tudi tebe doletelo.
Jaz sem npr. v slabem letu jemanja kt pridelala krčne žile in trombozo, kar me bo spremljalo celo življenje. Gotovo jih ne bi jemala, če bi se prej zavedala posledic. Sestra jih je pila približno 4 leta in ima tako uničeno ožilje, da ji je ginekolog strogo prepovedal še kdaj kakršnekoli kt, in to še pred 30. letom starosti. Pa to niso bile kakšne “hude” kt, ampak Logest in Cilest, ki imata zelo malo hormonov. Očitno smo v naši družini k temu nagnjeni in kt so močno pripomogle k poslabšanju stanja.
Če gledam nazaj, gotovo ni bilo vredno!

Uničeno ožilje????? Šit, boga reva! 🙁 Samo daj ti meni prosim povej, kako se to opazi??? Meni se delajo tudi po nogah male rdeče žilice, ampak to menda ni to??? (Jaz jemljem Cilest, me je prav panika zagrabila zdaj ko sem to prebrala)

Nočem te strašiti, ampak te žilice so popokane kapilare, kar pomeni, da tvoje ožilje ni glih močno. Kt niso edini vzrok za popokane kapilare, lahko pa k temu pripomorejo. Jaz jih imam nekaj že od prej, večina pa se mi jih je naredila med nosečnostimi.
Pri moji sestri so se pri jemanju kt pojavile zelo močne mesečne krvavitve, boleče in dolge, vmes je imela tudi neredne krvavitve in UZ trebuha je pokazal deformirano ožilje trebušne votline. Po prekinitvi kt je trajalo še kar nekaj časa, da se je stanje normaliziralo.
tromboza je pa že tako ali tako lahko posledica kt, ker so to pač hormoni, ki pripomorejo k nastanku krvnih strdkov. Če kt jemlje ženska, ki ima dobro ožilje oz. ki ni podvržena žilnim boleznim, ji le-te skoraj zagotovo ne bodo škodile v tem smislu.
Kot si lahko prebrala, enim se pozna pri eni stvrai, drugim pri drugi, veliko pa je takih, ki jim kt popolnoma odgovarjajo.
Verjetno bo najbolje, da se o tem pogovoriš s svojim ginekologom.

ja, baje je po več leih jemanja priporočljiv kakšen pregled krvi zaradi tromboze, tako sem vsaj jaz slišala.

Hvala za odgovor! Bom jaz malo z ginekologom podebatirala o tem!

Jaz sem sı v petıh letıh prıdelala lazjo hıpertenzıjo ( verjetno bom za zbıjanje prıtıska morala do konca zıvljenja jestı tablete). kup popokanıh kapılar. Ko sem jıh nehala jestı sem tudı nekolıko shujsala ker je bılo moje telo polno vode.

New Report

Close