Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek ktere hrane se ne sme pogrevati?

ktere hrane se ne sme pogrevati?

slišim da se ne sme špinače, blitve, še kaj in zakaj?

S pogrevanjem se uniči še tisto malo vitaminov, ki v njej ostanejo po kuhi.

krompirja, pa gob …. pri nas

ampak sem nekaj časa živlea v Angliji, tam pogrevajo absolutno vse, in tovečkrat….

verjetno je to stvar navade

Bi rekla ja, da stvar nekih idej.Tudi jaz sem vedno gobovo juho stran zlivala, ker ko se je ohladila ni bila več užitna. Napaka. Sedaj jo vedno pogrejem, ker mi je kolegica rekla, da tudi v gostilnah ne zlivajo stran in kar naprej kuhajo novo. No pa smo še vsi živi in zdravi. Za krompir pa tudi velja enako.

Jaz pogrevam VSE,samo gob ne

No, na podlagi neke raziskave, naj se ne bi pogrevalo nobene hrane. Preizkus so delali na podganah in so po dokaj kratkem času vse zbolele za razpadom jeter… So jih pa seveda hranili izključno s pogreto hrano.
Pogreta hrana naj ne bi imela več nobene vrednosti, kakšne se ne spomnim, v glavnem naj bi bila bolj škodljiva, kot koristna.
O raziskavi sem slišala pred precej leti in mi je marsikaj že ušlo iz spomina, razen tega, da se hrane ne pogreva.
Mi je ne pogrevamo, trudim se, da skuham ravno prav, če pa kaj ostane, si pa rečem, da bo itak pristalo v stranišču – ali bo vmes onesnažilo naša telesa ali ne… in nimam slabe vesti, ko gre kar direkt v WC školjko ali smeti (odvisno od hrane).

ja pogrevat se ne sme!
Lahko pa se POGREJ in POJEJ, DEFINITIVNO!!!!!

Ne pogrevat cele sklede krompirja ali pa gobove juhe. Pogrej samo obrok, ki ga nameravaš ponuditi sebi ali drugim. Krompir imaš lahko neolupljen tudi cel teden v hladilniku (kuhan seveda).

Prej ti bodo škodile jajčne testenine, če jih boš pogrevala.
lp

Vidiš, zato mi kopujemo testenine brez jajc:)))

V tem ni nobene logike, kar si napisala.

Najprej s klicajem na koncu, da se pogrevati ne sme, potem pa s petimi klicaji, da se blagovna znamka “pogrej in pojej” lahko pogreva. A misliš, da se sestavine hrane, če je gori nalepka “pogrej in pojej” kaj drugače obnašajo???

Še moje mnenje:

vsa umetnost zdravega prehranjevanja je v pestrosti – tako pestrosti hranil kot tudi načinov priprave hrane. Nobeno enostransko prehranjevanje ni zdravo. Ni zdravo jesti samo pražene hrane, ne samo ocvrte, ne samo na žaru pečene in tudi ne samo pogrete. Nekaj od tega občasno pa nas ne bo ubilo.

Tista, ki je omenila raziskavo: v tisti raziskavi so podgane hranili samo s pogreto hrano.

Tu pri nas (ZDA) pogrevajo absolutno vse. In tudi tu imajo seveda raziskavo, ki kaze, da pogreta hrana z izjemo spinace ni nic slabsa. Jaz se vseeno drzim cim manj pogrevanja.
Pozdrav

Pregreta hrana je škodljiva in je tudi nikoli ne pregrevam.

Špinača naj bi dejansko tvorila neko škodljivo snov pri pogrevanju in se jo zato ne pogreva. Vse ostalo pa – po moje za izjemne primere – zakaj pa ne. Edino tega se jaz držim, da če res toliko ostane da je za več ljudi ali za večkrat (kar je izjemno redko) potem pogrejem po porcijah in ne celega lonca za eno osebo. Drugače je pa lažje eno porcijo zamrznit in pojest kdaj drugič, ko je človek sam in se mu ne da kuhat.

lp tinca

New Report

Close