Kučan: Slovenija je na pravi poti
frančišek, danes po tem postu mi res ni do smeha, razumi če hočeš, če pa ne moreš pa napiši kaj pametnega pa ti z veseljem odgovorim.
veš kaj me najbolj žalosti; ko vidim kako je drugim prekleto malo mar da danes že 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi težko živi in kako bi nas najraje poslali 100 let nazaj, samo iz enega samega razloga, da branijo JJ.
hvala bogu da ljudje vsaj še lačni niso, pa bi bili če bi morali živeti samo od svoje plače in da je še veliko dobrih in plemenitih ljudi, ki pomagajo ljudem preživeti, pa naj bo s hrano ali obleko, igračami za otroke ali pa če vzamejo na dopust vsaj sosedovega otroka, ker njegovi starši tega ne zmorejo in to kljub delu in redni plači.
Slovenija naj bi bila prijazna za prav vsakega državljana, ki se trudi in pošteno živi.
sedaj pa res, sem slabe volje in žalostna, tako da mi lahko napišeš karkoli pametnega, bom prebrala.
LP
hahaha, prvi šok mimo, a najedam ti, al kako, ne beri mojih postov, je dobro zdravilo, če ti gre kdo na živce, veš.
pa saj vem, da itak ne verjameš, kar pišeš, samo malo se hecaš na tem forumu, ane!:)))
veš mi je prav malo mar zate, pa mmml in…., kaj si mislite, frančišek je pa druga pesem, je pokazal da zna bit človek in le to velja!:)
Ninči, da ne boš res umrla žalostna in nesrečna ter zagrenjena.
Poskušal sem vam povedati kaj LAKOTA pod nobenim pogojem NI.
Če pa vi jemljete da je lakota to, da ne moreš kupovati kinder jajčkov, se prevažati z avtomobili, čofotati v morju 14 dni… potem bom pa jaz umrl žalosten, nesrečen in zagrenjen… in LAČEN. Ker tega ne morem početi, kadar se mi zljubi.
Sicer sem pa prepričan, da ne razumeš kaj ti hočem dopovedati.
eh dragi moj, ne ne razumem te, zate je to luksus al kako!!!
morda za nekoga, ki živi od sociale, je res. Za delavca ki trdo dela pa bi moralo biti to nekaj samoumevnega, pa ne samo kinder jajček, tudi ogled kakšne lutkovne predstave, gledališča, opere, kulturnih dogodkov,izletov, vse to nam pomaga da rastemo in se razvijamo, tudi to je revščina vendar v drugačnem smislu.
vem pa da ti prev gotovo razumeš mene, kaj hočem povedat in se z menoj celo strinjaš, vendar ti ponos ne da, da bi se strinjal z ninej, ne to pa ne, bog ne daj.
ne se bat, ne bo oktobra blaginje in boš imel vso možnost tolči po novi vladi, naslednja vlada bo na velikem udaru zaradi napak te in še cel kup novih neprijetnih reforem jo čaka, no ja morda bi bilo celo dobro da ostane ta koalicija, bo žrla lasten drek, ki prav faj smrdi, ker ga zna dobro mešat.
To pogosto in rada govoriš. Ampak ti ljudje so večinoma zaposleni v podjetjih pri katerih so vodilni in s tem tudi direktorji iz sd lds zares, ki jim izplačujejo nizke plače, da tako težko živijo. Tu vlada nima nič s tem, ker so ta podjetja postala zasebna. Torej moraš vprašati svoje tajkune zakaj je tako in sindikate, ki so prav tako vodilni iz teh “levih” strank, zakaj se ne borijo za večje plače svojih delavcev.
no evo pa sem spet v predalu.:)
o pa ma, zagotovi naj dovolj visoke izhpdiščne plače (minimalne plače), potem pa kapitalisti kakor čjo, a jih naj pačajo ali pa naj delajo sami, pa me sploh ne zanima a so desni a so levi al pa tasredni!
naši kapitalisti tudi približno ne pozajo razlike med zadovoljnim in nezadovoljnim delavcem, razen redkih izjem. Plačajo ravno toliko kolikor morajo.
morda za nekoga, ki živi od sociale, je res. Za delavca ki trdo dela pa bi moralo biti to nekaj samoumevnega, pa ne samo kinder jajček, tudi ogled kakšne lutkovne predstave, gledališča, opere, kulturnih dogodkov,izletov, vse to nam pomaga da rastemo in se razvijamo, tudi to je revščina vendar v drugačnem smislu.
vem pa da ti prev gotovo razumeš mene, kaj hočem povedat in se z menoj celo strinjaš, vendar ti ponos ne da, da bi se strinjal z ninej, ne to pa ne, bog ne daj.
ne se bat, ne bo oktobra blaginje in boš imel vso možnost tolči po novi vladi, naslednja vlada bo na velikem udaru zaradi napak te in še cel kup novih neprijetnih reforem jo čaka, no ja morda bi bilo celo dobro da ostane ta koalicija, bo žrla lasten drek, ki prav faj smrdi, ker ga zna dobro mešat.[/quote]
Še zadnjič ti bom poskušal dopovedati, da ti govoriš o luksuzu jaz pa o LAKOTI. In še zadnjič ti povem, da nezmožnost kupovanja kinder jajčkov (ali pa lutkovne predstave ali opere ali kajvemkaj) NI lakota. NI LAKOTA ki naj bi prizadela pol slovenskega prebivalstva.
Jasno, saj to je definicija kapitalizma!!! Ustvarjati dobiček na račun izkoriščanja delovne sile in sredstev za delo do meje, ko to ni več mogoče. To NI dobro!!! Ampak tako je… proti takim stvarem se stavka.
V prejšnjem režimu, v tako imenovanem socializmu je bilo drugače. Seveda. “Tovarne delavcem” so se imenovale parole, “samoupravljanje” je bila ključna beseda. Zvito in prebrisano. Proti komu pa naj delavci stavkajo, če je pa vse njihovo??? Proti samim sebi??? Neumnost. Tistih v ozadju pa itak niso videli in so živeli v prepričanju, da nič ne morejo, ker je tako ali tako vse njihovo…
Kot običajno se seveda ne boš strinjala z mano. Ampak na to sem že navajen.
ne se bat, ne bo oktobra blaginje in boš imel vso možnost tolči po novi vladi, naslednja vlada bo na velikem udaru zaradi napak te in še cel kup novih neprijetnih reforem jo čaka, no ja morda bi bilo celo dobro da ostane ta koalicija, bo žrla lasten drek, ki prav faj smrdi, ker ga zna dobro mešat.[/quote]
Še zadnjič ti bom poskušal dopovedati, da ti govoriš o luksuzu jaz pa o LAKOTI. In še zadnjič ti povem, da nezmožnost kupovanja kinder jajčkov (ali pa lutkovne predstave ali opere ali kajvemkaj) NI lakota. NI LAKOTA ki naj bi prizadela pol slovenskega prebivalstva.[/quote]
hja jaz te pa še enkrat sprašujem, je zgoraj našteto luksus, pomeni kinder jajček ali čokoladica luksus, ki je dovoljen samo izbrancem, torej?
o pa je lakota, pa še kakšna in je prizadela že več kot polovico Slovencev.
samo nekaj mi povej, kaj je tvoj otrok več vreden kot otrok nekoga ki nima niti za kruh, kaj si ti več vreden kot nekdo, ki dela in ne zasluži niti za položnice.
oprosti, ampak ne bi se smeli pogovarjati o lakoti takšni ali drugačni, če se imamo ali pa mislimo da pripadamo razvitemu svetu. Dopovej si to.
seveda se ne bom, sem živela tisti čas, pa nam je bilo veliko bolj fajn, kot je mladim danes.
se mi pa počasi zdi smešno nadaljevati tole brezplodno debato, zame je lakota že to, da si sleherni Slovenec, ki je zaposlen ne more kupiti vsaj osnovnih živil, brez da bi gledal na ceno in plačati osnovnih življenskih stroškov , zate pa kos kruha in liter vode, pa je očitno že preveč, kajti tudi ta ni lačen saj je vendar pojedel kos kruha in spil vodo, dovolj ma, kaj sploh tečnari za več!
Ja se strinjam z mmmljem, kinder jajček je danes luksuz in če ga nimaš, to ne pomeni, da si lačen…Od leta 91 do leta 2004 kinder jajček ni bil luksuz in to je tisto o čem govorim, za večino slovencev je šlo življenje na slabše od leta 2004 naprej…Ja ravno sem prišel iz službe…2.8 eura na uro, ja mml ja, bruto znaša veliko več, kaj češ delodajalec mi ne more izplačati bruto ure, ker je ta vlada preveč požrešna, Janševa obljuba leta 04 je bila odprava davka na plače v celoti….torej bi danes namesto 600 eurov dobil 800 skoraj imaš prav ja Janša me je nategnil….
Praviš nekoč so bila komunajzerka podjetja to, sedaj so zasebna in naj se zmenimo z našimi levimi tajkuni, saj smo sami krivi… skoraj vse privatizacije so se zgodile v času Janševe kraljevine, torej zakaj ni tega preprečil Janša? Na tem področju je njegova stranka in njegovi organi pogorela na celi črti!Lahko bi predvideval, da bo to slabo za delavca…Ampak kot ponovadi, ga ne zanima stanje v Sloveniji razn tri meseca pred volitvami… Ja mml pričakujem bolše čase za nas navadne slovence, ker so nekoč tudi bili boši(pred letom 04) in mi je znano tiso obdobje, če ga primerjam z obdobjem Janševe kraljevine, enostavno skoraj polovica slovencev živi slabše sedaj, kot pred letom 04…Nisem levi ne desni, sem za bolše življenje zase in svojih otrok, to je bilo pa pred letom 04! Mi ne moreš zameriti….
Levičar ti ne razumeš osnove kapitalizma!!!
Lastnik podjetja ti odreže tvoj kos pogače in od tega moraš preživeti ali pa greš drugam kjer je kos večji. Če pa samo čakaš da bo bolje pol je to jalovo početje! Jaz bi tudi imel delavca za 3 € na uro pa ga ne dobim:-) takih idiotov skor ni več da bi za tak denar pošteno delali. Ko bodo cene pri nas enako visoke kot so v Avstriji bom tudi jaz delal samo 8 ur na dan. Sedaj je pač potrebno delat po 12 in več. Seveda pa rezultat ne izostane.
se zavedaš kaj govoriš, če bi vsi tako razmišljali (in prav bi bilo da bi), bi bilo takoj danes 200.000 iskalcev zaposlitve več. Če pa ne bi hoteli delat za denar, katerega je država določila delodajalcu in ga ta MORA izplačat, bi bila pa brezposelnost vsaj 4X večja kot je danes.
Takih ki jih ti imenuješ idioti, je ogromno, ker smo Slovenci delavni in ne želimo tuje pomoči (socialnih podpor).
kar predstavljaj si, koliko podjetji bi prenehalo z delom, če bi le tisti ki imajo plačo 400€-500€ neto, zapustili delovna mesta. Pa bi bilo prav, da delavci enkrat za vselej pokažejo, da brez njih enostavno ne gre, grem stavit, da bi kaj hitro našli denar za visok dvig plač.
ninej za to kar ti praviš moraš imeti jajca…slovencljni jih pač nekateri imamo, velika večina pa je pod vplivom partije in jih na žalost nima:-(
Tudi jaz komaj čakam, da se delavski narod dvigne, pa bomo pol vidli kejko bojo še šolniki, pa kulturniki, sodniki in drugi zažiralci štrajkali!!!!