Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek KUHANA, ZMRZNJENA, KONZERVIRANA zelenjava

KUHANA, ZMRZNJENA, KONZERVIRANA zelenjava

Za vse strokovnjake, prosim za razlago. Govorila sem z znanko, ki mi je na dolgo razlagala, da ona ne kupuje nobenih konzerv, ker je to vse en velik strup za telo. Govorim o konzervah zelenjave. Na vprašanje zakaj je to strup, ni znala razložiti. Konzerve so slabe in pika.
Mi pa jih pojemo veliko. Fižola ne kuham, kupim konzerve, koruze, čičerike. Ko prebrem deklaracijo, piše koruza in voda. Kaj je tukaj slabega?

Prosila bi za razlago, zakaj je zmznjena koruza boljša kot koruza v konzervi?

http://www.slovenskenovice.si/lifestyle/zdravje/konzerve-so-slabse-od-plastike

To so le tiste konzerve, ki imajo notranjo plast prevelečeno z eno tako belo snovjo. Ne velja napisano za navadne, klasične konzerve.

Sicer pa, pravijo, da je konzervirana hrana, mrtva hrana, naj bo domača ali kupljena. Ne vem, mi je vseeno. Fižola ne mislim celo noč namakat pa pol več kot uro kuhat, enako oziroma še dlje čičerike itd. Končno, jaz sem s svojo reprodukcijo oddelala, trikrat, tak da …. Aja, potem pa čez par dni drugi članek, kjer na vse pretege hvalijo konzervirane stročnice, češ neki encimi, pa lupinca, pa prebavljanje, pa … bla, bla. ne verjamem več nič.

domača vložena zelenjava je zdrava prav tako zamrznjena.

Pri vloženih zadevah je problematična sol, saj jo je običajno preveč.

Če obe kupiš v supermarketu je v prid zmrznjeni verjetno sol. Nekaj konzervansov vsebujeta obe. Veliki proizvajalci morajo iti zelo na sigurno zato jih dodajajo tudi tam kjer niso ravno potrebni. Obe sta fajn obdelani zato je kvaliteta po moje čisto enaka. Tudi pridelane so na isti način in obdelano po obiranju enako.

O boljši izbiri bi jaz pisala izključno v primerjavi konzerva – domač vrt.

Bom naštela od prve do zadnje po zdravilnosti seveda:

1. najbolje je zelenjava z domačega vrta, odrežeš in takoj postrežeš in pazi…že izgubi skoraj polovico vseh dobrih stvari.
2. enako tako zelenjavo takoj globoko zamrzneš in tako obdrži enako vsoto dobrih zadevščin kot sveža zelenjava, seveda, če ne izgubi kako dobro stvar, ker ji škoduje nizka temperatura, včasih se žal zgodi tudi to.
3. vse ostalo pa je na krožniku skoraj nula, torej, ti je zdaj jasno kaj jemo? Skoraj prazno hrano!

kaj dobim iz jagod, ki jih uvažamo recimo iz Avstrije? NIč, prazno hrano, bolje, da jih ne bi jedla. Kaj dobim s fižolom iz konzerve, nič, prazno hrano in še kako svinjarijo zraven, zaradi embalaže in obdelave. Embalaža je drugi pojem, preberi si na netu kako škodljiva zna biti, vrečke, plastika, konzerve, tudi posode v katerih se kuha… toliko skritih zadevščin, da te je strah sploh še kaj pojesti in do tu tudi toliko novodobnih bolezni!

najboljša hrana je tista, ki si jo pripraviš doma, sama iz sestavin za katere poznaš poreklo in je le ta pot do tvoje mize najkrajša in seveda da nato to hrano ne cmariš preveč in še s tem uničiš preostanek dobrega.

To so dejstva, ki se jih večina sploh ne zaveda in kupujejo po raznih kačlkih eko bio jagode iz oddaljenih držav in jedo eko, super, v resnici pa denar mečejo skozi okno, ker je to prazna hrana, kakor konzerve in vsa ostalo pripravljena…

Torej, če bi res rada zdravo in dobro jedla, se postavi nazaj, v obdobje naših babic, kupi zi črno litoželezno posodo, zunaj imej svoj vrt in kuhaj kar so včasih, malo in tisto dobro in raznoliko in pij čisto vodo in bodi tudi pri ostalih zadevah čim bolj samooskrbovana in potem pa z zagotovoilom lahko vsaki sodelavki poveš, da ti pa res zdravo živiš, aja pa stanovanje naj bo tudi naravno, pa okolje…narobe svet ane…in ti pride, da mormo samo še umret, ker je vse okoli nas že zastrupljeno;))

New Report

Close