Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek kuhanje brez zelenjave

kuhanje brez zelenjave

Sem mlada, neizkušena kuharica in povrh vsega imam partnerja, ki ne je zelenjave (zgolj krompir, korenje le za vzorec, paradižnik pa le na pici). Imate prosim kakšen nasvet, kaj naj kuham, predvsem pa, kako naj naredim kakšno omako (tudi kisle smetane, tunine ne je), ker se mi zdi, da mu kuham bolj ali manj enolično hrano, saj nimam pravih idej. Hvala za vsak namig.

Živjo!

To je pa ja super, da imaš tako nezahtevnega in neizbirčnega moža. Moj tudi je samo krompir in krompir, pa mal mesa, pa testenine. Sama sem se že navadila in porabim minimum časa za kuhanje, pa še razmišljati ni treba kaj skuhati. Zase pa zraven skuham kako zelenjavco, pa solatke. On je zadovoljen, jaz pa ne kompliciram s tem, da je skoz enolično, če mu tako paše, zakaj pa ne.

No, vsaj nisem edina 🙂

Sam naj si kuha…

enolično? ja, saj je njegov izbor hrane, ki jo je, izredno enoličen.
Pač pripravljaš meso in krompir, sebi pa zraven še krasne zelenjavne prikuhe, pa juhce pa … Pa naj žuli tisto, kar mu paše, kaj kompliciraš?

Ti pa svetujem, da vztrajaš pri zdravi hrani (kar njegova gotovo ni), če ne drugega zaradi tega, ker bo slej ko prej potrebno zdravo kuhati zaradi otroka, ki bo enkrat prišel. Pa tudi zaradi sebe, prosim – če on je samo krompir in meso, menda ne boš tega še ti žulila dan na dan …

Z ust oziroma tipk si mi vzela!

Pošlji ga v McDonalds ali kaj podobnega, zase pa skuhaj kaj dobrega.

Super, če je samo meso in krompir mu pač to kuhaj! Sebi in če imaš otroke pa pripravi zraven kakšne bučke ali kumare v omaki ali pa razne sestavljene solate itd. Boš videla, da bo začel čez nekaj časa pogledovati na vaše krožnike in razširil svoje zanimanje za hrano.

Obstaja vsaj toliko vrst mesa kot je vrst zelenjave, da o načinih priprave niti ne govorim. Zakaj bi bilo to enolično?

Še to:

Ko greš v gostilno, za koga je več izbire: za tistega, ki je samo meso, ali za vegetarjanca?

Meni se zmeša….samo meso:(

Ja počasi ga boš mogla zdresirat…..izgleda da ga je mama hudo scrkljala….
Skuhaj, če bo jedel prav, če ne ne, ko bo lačen bo pojedel vse….

New Report

Close