Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek kupiti kondome pred 9 – letnim otrokom

kupiti kondome pred 9 – letnim otrokom

Včeraj sem bila v trgovini po kruh, sadje, hrenovka…., saj veste. Oba sinova 4 in 9 let sta bila zraven. Kupila sem tudi kondome. Starejši je to opazil in se nasmehnil. Vse o spolnosti sinu razlagam jaz, možu je vedno nerodno. In tudi zdaj meni, da bi morala kondome kupiti sama, brez otrok. Kaj mislite? Mislim, da če vidi, da se imava rada in kupiva tudi kondome ni to nič groznega, ali pač? Moji starši so pri sexu na televiziji zamenjali rpogram, kašljali, hodili lulat, o tem se niso nikoli pogovarjali z mano. Kje in kako pridejo otroci na svet sem izvedela od sestre pri 9 letih. Do takrat sem mislila, da se otroci rodijo pri popku??!!! Zanimajo me vaša mnenja.

Mislim, da daješ dober zgled otroku, ker bo ob primernem času tudi on segel po tej zaščiti in bo morda zaradi tvoje odkritosti lažje vprašal za kak nasvet.

Mislim, da ukrepaš pravilno. Jaz sem imala prav takšno situacijo doma kot jo imata tvoja otroka, pa še danes si ne predstavljam, kakobi bilo brez znanja “osnov”, ki mi jih je razložila mami.
Lp
Medika

Se strinjam z ostalimi, to je čisto o.k.!1 Raje se vprašajmo če je pametno kupovati alkohol in cigarete pred 9 letniki????

Lp

Tudi jaz mislim, da je to čisto v redu. Mogoče je to celo ena taka “neprisiljena” priložnost, da se s sinom o tem še kaj pogovorita (primerno njegovi starosti).

Vse drži in nič ni narobe, da soi jih kupila. Zavedaj pa se, da se otroci radi pogovarjajo o spolnosti, vendar konkretno o spolnosti staršev ne želijo vedeti nič.

Moj pri 6 letih ve, kaj so in za kaj se uporabljajo, jih je pač našel v spalnici in semmu povedala na preprost način…

Nič ni narobe je pa res, da otroci negirajo spolnost staršev. Preprosto je ne prenesejo. Pa tudi poslušati ne marajo o njej. Starejši ko so težje jo prenašajo. 20 letni otroci menijo o svojih 50 letnih starših, da je spolnost za njih tujka oziroma davna preteklost.
O spolnosti na splošno pa jih seveda zanimajo vse teme in imajo vedno napeta ušesa. Nič jim ne uide. In prav je tako.

O, to je pa super. To, da se je nasmehnil, bi meni prej pomenilo: o fino, mami in oči se imata rada. Lepo.

Dober pomislek… da cigarete in alkohol pa kupujemo pred svojimi otroki…hm.. O spolnosti pa khmkhm…

Jaz sicer ne vem tole s kondomi… se mi je pa tudi ze zgodilo, da me je mali vprasal kaj sva dala v kosarico… moje tampone in vlozke… Na sreco je se mali in se je zadovoljil z odg, da je to nekaj za mami… kar mami rabi…

Oh, kaj me se caka…heheh

New Report

Close