Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek kvadratura otroške sobe

kvadratura otroške sobe

kaj bi naredile ve,če bi imele eno sobo 20kvadratov?Bi to sobo razpolovile,da bi nastali dve otroški sobi ali bi pustili in bi eden imel celo sobo?
Meni se zdi 20 kvadratov preveč za otroško,če pa jo dam na pol je pa 10 kvadratov bolj malo.Aja,pa po sobah nebi imela omar,ampak bi imela en prostor kjer bi imeli vse cunje not,pa za likat,… pa mal navlake seveda 🙂

skratka dejte mi kakšen predlog….hvala;)

Meni se bolj dopade dve sobi po 10m2, če le imaš to možnost. Pa če še omar ne bo notri, je to več kot dovolj prostora. Postelja zasede 2m2, miza 1,5 m2, ostalo je pa za igranje več kot dovolj. Tudi če bi morale biti notri omare, da le ima vsaka soba svoje okno. posteljo lahko tudi dvigneš na kak meter, pa so spodaj omare ali predali.

Načeloma imajo otroci v puberteti raje svoj minimalen kotiček kot skupno veliko sobo. Pri več prijateljih so zato otroško sobo načrtovali tako, da je imela dvojna vrata, dve okni, predelne stene pa ni bilo in so jo dodali kasneje, ko se je pokazala potreba.

je čisto v redu. saj sonček raste in ko bo pri 15 pripeljal svojo ali svojega k vam domov, bo ravno prav. Tam nekje do 30 leta, potem pa bo treba razmislit, kjer mu boste uredili stanovanje.

Odvisno od potreb, ki se z leti spreminjajo. Jaz bi si pustila neko tako fleksibilno varianto, tako da lahko z neko montažno predelno steno (ali npr. knižnim regalom) sobo razdeliš na dva dela oz brez velikih stroškov to spet združiš v 1. prostor.

Absolutno dve manjši sobi.
Regal ne prinaša intimnosti.
Dokler so otroci majhni se tako in tako v glavnem igrajo blizu staršem (dnevna soba, jedilnica, kuhinja…), ko malce zrastejo, pa potrebujejo svoj prostor.

Naša deklica ima sobo 18 kv, fanta vsak svojo 10 kv in skupno dnevno 40 kv.
Načrtno ima deklica večjo, ker ima več stvari. Sicer skupno dnevno uporabljajo vsi, ampak tam sta nekoliko raje fanta. Sploh ko onadva dobita obiske gredo kar v otroško dnevno ali k nam v pritlične prostore, deklica ima obiske bolj v svoji sobi.

New Report

Close