Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Lanskoletna zmagovalka Evrovizije – dokazan plagiat

Lanskoletna zmagovalka Evrovizije – dokazan plagiat

Ob razglasitvi lanskoletne švedske zmagovalke se je veliko pisalo o dokazanem plagiatorstvu. Organizatorjem je bilo v interesu, da zmaga Švedska, saj je 50 – ta obletnica zmage ABBE. Dejansko je skladba nezgrešljivo podobna neki ukrajinski popevčici. Na you tube so posnetki, kjer lahko tudi človek brez posluha ugotovi, da je zmagovalna pesem totalen prepis treh skladb.

Pisalo se je tudi o razveljavitvi prvega mesta. Potem pa je vse potihnilo. Ugibam, da so se z avtorji, ki so bili kopirani, pogodili za odškodnino…? Je morda kdo zasledil, da se je o tem kaj pisalo, ali so vse pometli pod preprogo…

 

Ni noben plagiat. Itak ob miljard pesmi ki obstaja si bodo nekatere pač podobne po melodiji. Si pa glasbeniki itak lahko sposodijo del melodije za svojo pesem, temu se reče sampling. Ne hejtat spet nekaj. Če hočeč gledat Evrovizijo pol glej, če ne pa ne.

Ni bila samo domneva, da smo nekaj podobnega že slišali, so kar strokovnjaki potrdili, da so več kot štirje takti isti, kar je merilo za plagiat.

New Report

Close