Lep dan še naprej
Uf, bemtiš, Barbara, si me pa zrajcala, da
sem kot obsedena uš na tem stolu in hodim
po hiši gor in dol in zaklepam vrata, da mi kaj
ne uide, zdaj grem pa kar k sosedu.
Barbi, samo srčno upam, da nima nihče od
teh “kuhinjskih elementov” kompliciranega zloma, isuse!
Gremo udarit eno neumno: pa recimo takole: bomo
dejali, da “pečemo štrudelj”, naribana jabolka bodo
uno, sok od jabolk, ocejenih, bo uno, začimbe, kot
so cimet, sladkor, nageljnove žbice, limonine lupinice,
bodo uno, ……. na, zdej gremo pa dela uno ………..
k’ ji bomo mi rekli “pečenje štrudlja”, heh!
Pa paz’te fantje, da si nau kakšen od vas “prislužil”
kompliciranega zloma!
Ja, Nikita, tudi Zvone mi je prišel, pa kako
naglo, še nobena reč tako na hitro,kot prav on!
Uf, uf, uf, jest ‘m pa Nikita in najin Zvone, bog
ti polončkaj, se že počutim kot odcvetajoča
vrtnica, heh, heh, heh, !
Ja, Nikitka, sej si lahko. Ko meni eno parkrat pride, veš,
sem pa tudi jaz zelo zadovoljna. In danes mi je eno
parkrat res že prišlo, kar po pošti, vse, kar mi je imelo
priti, pa še en mau več!