Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Lepo je biti poslanec

Lepo je biti poslanec

Čakam, če se bo kdo oglasil v zvezi z enoletnim prejemanjem poslanskih plač, kar velja za vse tiste, ki bodo morali zapustiti poslanske klopi. Če to ni svinjarija! Pa da se razumemo: isto je počela prejšnja garnitura,drugače ne bo niti čez štiri leta, tako da je pogoltnost prisotna povsod.Kako sladko bi bilo bivšim poslancem izplačevati minimalno plačo, po šestih mesecih pa si naj najdejo službo ali pa gredo med klošarje. Ampak to so le sanje, za svojo rit vsak poskrbi (saj bi jaz najbrž tudi, če bi imela to možnost)!

Katastrofa. In, popraviti me, če se morda motim, to sploh ni tisto najhujše. Menda je dovolj, da si (teoretično) tri mesece minister in ti še eno leto pripada plača. Potem še nekaj časa na Zavodu ali kako? Ampak, verjemi, o tem bodo vedno našli konsenz. O drugih stvareh se ne morejo uskladiti, glede tega vprašanja pa so izjemno složni.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Ja točno tako, ni važno koliko časa si poslanec ali minister (ali je to 4 leta ali 3 mesece) ti pripada še eno leto poslanska plača. Po preteku enega leta greš lahko na Zavod za zaposlovanje in prejemaš nadomestilo toliko časa, kot je določeno za posamezno kategorijo po letih skupne delovne dobe, ki jo ima posameznik. Ne vem točno kakšna je ta lestvica, je pa približno tako, za eno leto delovne dobe ti pripada nadomestilo 3 mesece, nad 5 let 6 mesecev, ….. (gledano na skupno delovno dobo).
Ja to je res katastrofa. In koliko to državo stane.

Sem poslušala zadnjič po TV, da imajo v Avstriji urejeno tako, da poslanec oz. minister za vsako leto v parlamentu, ima pravico do 1 meseca prejemanja plače. To se mi zdi kar pošteno.

Kaj češ…biti predstavnik volilcev je naporno in težaško delo…….:))))

Nekaterim bi jaz dala dveletno plačo, samo, da nikoli več ne povohajo politike:)))))))

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

npr. školčo in Anderliču:-) sploh pa Anderliča lahk Pavček zaposli sej je kovinar. Na Ravnah na Koroškem je odprl novo halo pa rabi delavce in Anderlič bi biv kr primeren, sej je menda šlosar, sam kaj ko ne zna švasat, cvička pa žal tam ne točijo…

AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)

New Report

Close