Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Levica-desnica

Levica-desnica

Dajmo se malo zmenit o tem.

V Sloveniji je logika malo čudna.Pri na vsak, ki ni veren in ne hodi v cerkev, velja za levičarja.

Po kakšni logiki je npr. turbokapitalist Janković levičar, kot velja pri nas, res ne vem.

Ali pristajate na logiko, da je levičar vsak, ki je ateist in je za partizane? Ker meni s ezdi, da v Sloveniji vlada takšna interpretacija.

Kaj mislite?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Mislim, da je bilo to veliko bolj izrazito včasih, recimo pred letom 91, seveda pa se določene kroge še vedno drži ta razpredelitev.

VSi, ki so pred letom 91 hodili k maši ali bili kakorkoli drugače verni, so bili s strani komunistov, torej levih osovraženi in za določene stvari prikrajšani. Normalno, da sta se naredila dva tabora, saj se vedno. Eni, ki vladajo in imajo moč in tisti, ki so osovraženi, ker so drugačni in morajo poslušati oblast. Po načelu, če nisi z nami si proti nam, če ne delaš tako kot mi, potem si nasprotnik, torej desni.

In ko se je komunizem in socilaizem umaknil in ni bilo več takšnega režima, vedno več ljudi je bilo demokratičnih ali pa vsaj demokratičnega razmišljanja, in je vseeno ali je veren ali neveren, se kljub temu ne moremo otresti nalepk iz preteklosti. Danes mladi zelo radi nosijo sliko Tito-ta, če vprašamo za Tita pri starejših vernih, se pravi tistih z desnega bloka, ki so imeli z njegovim režimom slabe izkušnje, potem je normalno, da dobijo kurjo polt in govorijo, kako je bilo v prejšnjem režimu zanič. Če pa tega pritiska niso občutili,pa pravijo, kako je bilo v socializmu lušto. Seveda si moral tako delati, kot so drugi rekli in jih poslušati, če bi delal tako kto se dela danes na obeh straneh in se ne posluša oblasti, bi že vsi pristali na golem otoku, saj ni važno, če delaš rpav ali narobe, delaš drugače in drugačne je terba odstraniti. Tak je bil rpejšnji režim. In žal so nekateri še vedno nagnjeni takšnemu razmišljanju.

Torej levi blok so stari komunisti, desni blok so stari verni. Seveda se ta delež vedno bolj zmanjšuje, saj jih veliko že gleda na sposobnost in ne na stran. Ker se je Jankovič in se še vedno veliko bolj druži z Rop-om torej z levo stranja velja za levičarja. Ker Arharja podpirajo SDS in NSi in SLS se ga uvršča med desne.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

New Report

Close