Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek levo,desno ali na sredi

levo,desno ali na sredi

Avtosedež v avtu…

Kje ga imate vi – za voznikovim sedežem, za sopotnikovim ali kar na sredi? Pri nas ga imamo zdaj za sopotnikovim sedežem ampak imam občutek, da mu gledanje skozi stransko okno ni več zanimivo (2 leti). Kaj pa varnost če je na sredi?

Vaše izkušnje prosim!

Marjana

Za sopotnikovim sedežem.

Baje je najbolj varno za voznikovim sedežem, mi ga imamo tam. Če bi bilo po njegovem bi pa moral sedeti na šoferskem sedežu:), naju bi pa vtaknil v svoj avtosedež in naju z vsemi tistimi pasovi zvezal, da bi končno dojela zakaj se tako razburja, ko ga damo v avtosedež!

Mi ga imamo za sopotnikovim sedežem iz čisto praktičnega razloga. Če gre kdo od naju sam kam z malim, ga v vsakem trenutku lahko pogledaš.

Vožnja na sredi? Kaj pa vem, odvisno tudi od varnostnih pasov. Nekateri avtomobili imajo na sredi samo tisti pas za čez trebuh. Pri nas imamo twingota, ki je registriran samo za 4 osebe, tako da vožnja na sredi itak ne pride v poštev. Pa tudi če bi imeli to možnost, mislim, da ga ne bi vozila na sredi. Se mi ne zdi dovolj varno. Kaj pa če se bog ne daj kaj zgodi in moraš na brzino močno zabremzat? Kdo ti garantira, da ne bo malega odneslo skozi sprednjo šipo ven?
Klinc pa dolgčas! Varnost je na prvem mestu!

Mi smo ga imeli za sopotnikovem, ker zadaj ni bilo vrat in je bilo lažje dajat malega noter. Zdaj pa sta en za sopotnikovem, en pa za voznikovem, tako, da se ne rabim spraševat kje je bolje….

Za sopotnikovem sedežom.

Za sopotnikovim sedežem je dojenčica, starejša sedi za voznikovim sedežem.

Mi tudi za sopotnikovim, ker ga večinoma prevažava sama, se pravi sin+ati ali sin+mami. Jaz imam v mojem avtu na sredini itak samo dvotočkovni pas, tako da nimam kaj dosti izbire, v “družinskem” se pa sovoznikov sedež položi in tam je sine car, ker res vidi ven.

Drugače se pa pod aquoo podpišem, šoferski sedež pa privezovanje in to :)))

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Za sopotnikovem sedežem.

Za voznikom naj bi bilo najbolj nevarno.
Trditev je utemeljena s tem, da voznik pri nevarnosti avtomatsko zavije v desno in s tem izpostavi zadnji del vozila za voznikom.

No, v primeru dveh ali treh otrok najbrž ni izbire….

Sama vozim sina za sopotnikovim sedežom, v primeru pa, da se vozimo štirje, ga damo na sredino.

Avtosedež je za sopotnikovem sedežem. Vedno sem bila skeptična glede sedeža na sredini (zaradi nevarnosti poleta čez sprednje steklo), po drugi strani pa ob morebitnem bočnem trku otrok ravno tako dobi direkten udarec. Tako da… Ne vem, kje bi bilo res najvarneje.

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Točno to mene muči – bočni trk, ker bi skasiral 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, pa še švoh avto imam. Sicer je pa Kaestner že zdavnaj rekel, da je življenje smrtno nevarno. Slaba tolažba, ko gre za otroka, ampak tako je.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

He, he, levo, desno in na sredi – imamo 3 mulčke.

LPM

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru. Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.

Za sovoznikovem sedezu.

Za sopotnikovem sedežu.

Za voznikovim sedezem, ker je statisticno tam najbolj varno (vecina trkov je celnih ali pa izsiljevanje iz stranskih cest, torej udarec v sovoznikovo stran). Poleg vsega je tudi prenevarno (smrtno nevarno) se ozirati nazaj k otroku, ko vozim. Obicajno pogledam v ogledalo, v najhujsem primeru pa ustavim in se v miru posvetim otroku. Ce pa se to ne da, pa mora otrok pocakati, da lahko varno ustavim avto.

Ce sta pa dva sedeza, potem pa itak ni izbire….

LP,
Meli

Enako!
Lp, Mateja

Tudi pri nas je tako :-))

Saj je težko verjeti, a prva stvar, ki sem jo šla preverit, ko smo se v tretje veselili dveh črtic, je bila možnost treh avtosedežev v našem avtu. In je šlo na milimetre, jahač (sedaj 4letnik), avtosedež(2,5 letnica) in lupinica (8mesečnik). Torej zasedene imamo vse tri variante. Na sredini je avtosedež, ker ima kovinsko ogrodje in svoj pettočkovni pas. In, ko bo najmlajši zasedel to mesto, gre srednja na jahača. Edino tako se izide.
Poznam tudi družino s štirimi otroki, kjer sta na enega od pasov pač privezana dva otroka, saj se drugače sploh ne bi mogli vsi peljati. V lupinici je le najmlajši, za ostale avtosedeže ni prostora.

raglja

Za sopotnikovem sedežu.
Prijeten dan

pri nas je dojenček za voznikovim sedežem … jahač pa na sredini … starejši sine pač mora videti na cesto … pa še rado mu je slabo … zato tako.

B.

New Report

Close