Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ljubljana, jesen 2292

Ljubljana, jesen 2292

Dan potem ali kako so spustili džunglo v vas

V čudoviti knjigi R.Kiplinga živali sklenejo da je potrebno pregnati človeka, ker seje smrt. In tako po njihovi postavi odločijo, da bodo spustili džunglo v vas…

Ljubljana, 2292

Leopard je hodil počasi in srepo iskal hrano na pustih tleh. Na ruševinah starodavnega mesta obraslih z lijanami in prebodenega z koreninami orjaških dreves se je počutil domače. To je bilo njegovo področje. Hrane je imel dovolj, saj je kraj bil pravi raj za vse vrste živali. Ampak narava je poskrbela, da se je moral vseeno malo potruditi, če je hotel normalno jesti. Danes je imel smolo. Zgrešil je opico, ki je čepela na skoraj popolnoma porušenem delu stavbe. Opica je zbežala po delu zidu, v višje nadstropje in od tam v krošnjo orjaškega drevesa. Leopard je ni poiskušal slediti. Spustil je glavo. Zavohal je svežo sled, ki je zbudila njegovo pozornost. Sled je vodila nazdol proti reki. Neslišno je stopal po tlakovani površini, sedaj skoraj popolno obrasli z travo in mahom, nekoč pa verjetno pomembni prometni cesti starodavne civilizacije. Skočil je na stopnišče nekoč mogočne stavbe, danes pa je na njej bila edini prepoznavni znak zarjavela tabla z napisom Union. Vsepovsod je cutil sledove ljudi, bitij, ki za lov niso uporabljala ne svojih zob, ne svojih krempljev. Vedel je da so ta bitja vsseno nevarna, ampak strah je bil nekako prazen, saj ze dolgo ni srečal nobenega. Ampak zdaj je bil na njihovi sledi. Na sredi manj zaraščene planote se je povzpel na najvišjo stvar, na pol porušeno skulpturo, skulpturo ki je predstvala pesnika izginulih bitij. Kaj je to pesnik, leopard seveda ni vedel. Pomebno mu je bilo le da je na njem našel odlično mesto za skok. Pa tudi veter je pihal ugodno, iz smeri žrtve. Ampak bil je opažen.

“Pazi, na Prešernu je leopard”, je kriknil starejši moški in planil po orožju. Odločno je dvignil lok, vzel puščico in hotel nameriti. Prepozno, leopard ga je z dobro merjenim skokom podrl na tla. Mlajši moški je od strahu odrevenel. Orožja ni imel. V smrtnem strahu je izpustil posodo za vodo in panično stekel proti ostankom mostov, ki so nekoč povezovali oba bregova. Niti enkrat se ni ozrl, dobro je vedel da drugemu ni pomoči in z živalsko močjo skočil z ene strani razvaline mostu in pristal na drugi strani. Zaenkrat je bil rešen.

Leopard se je spustil k reki. Hrana ga je žejala. Hlastno je začel piti. Ko je končal, se je obrnil in odločno krenil da si poišče zavetje. Krenil je pod ostanke mostu, ki so na tem bregu še nudili zavetje. Pretegnil se je in se ulegel na papirje, ki so ležali povprek. Levo šapo je položil na porumenele stran, starega časopisa iz leta 2024, na katerem je bil napisan komaj berljiv velik naslov :”Dan potem! Jedrska vojna se je začela. Ljubljana gori.” Ampak leopard tega ni opazil. Dan je bil uspešen.

o.p. Povzeto po http://www.salomon.si

Jani, hvala za tole zgodbico, je taka, da spreletijo človeka
eni neprijetni žmarci.

Uživajte v branju in še bolj v zamisli, kako dobro dene, da
smo tukaj in zdaj in v tem času!

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Ahm… še eno mal resnejšo temo.. tko da ne bo kdo rekel :)))) da smo tuki samo zaj****** :))))

Marija, lep popoldan tud tebi… moj šiht se danes konča ob osmih… zvečer :)))

Jani, pol se bomo pa ja še kaj mejlali, ali ne. Ti pa po
uni strani pošljem zgodbo, da boš imel popoldan kja
početi, prav?

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

A se teb tud zdi.. da tukaj danes vlada en… dolgcajt :))))

Jani čaka :)))) ko pošlješ… bomo meli delo 😉

Ja, prekleto dolgočasno je tuki gor dane, kot
bi se vsi zarotili proti tej naši gmajni. Resno
me skrbi za zajčka – ali je bolan, ali pa ga srce
močno boli! Nekaj bo treba ukrenit, jaz se bom
zdaj v avto vsedla in grem v Ljubljano, ko bom
tam jo pa pokličem, in pripeljem k sebi doomov,
tam mi ja ne bo mogla reči NE, kaj praviš, Jani.

Aha, poslal sem ti! Zdaj pa kar beri!

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Kot berem, ma naš zajček probleme s kužatam, zato se mu izostanek opraviči, ostalim, ki pa zdejle tole berejo, pa ne!!!

Marija 🙂 sem dobil, nekaj napisal, preberi, preden greš v Lj 🙂 in ja, pozdravi zajčka :)))

Joj, ja, rana je kar 1 dcm , zdajle je suha, samo ne vem če se ponoči ne spraska. Zdajle ga čuvam, ob 2.00 mu moram dati zdravilo, pol pa tudi ne upam trdo zaspat, ker to kar ima danes, si je naredil preko noči. Takrat najbolj grozljive stvari naredi, kar se praskanja tiče. Če si rano odpre. gotovo je…

Uh, zajček…. upam, da je ostalo tko kot je blo zvečer 🙂 in da si kljub temu kaj zaspal 🙂

Jani močno drži pesti za Kena in pošilja zajčku enega veliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikega cmoka 🙂

Yupi, tablet je držal, ni ga srbelo. Skratka, mirna noč, vedno ko sem ga pogledala, je bilo zadovoljivo stanje:
Pred tremi leti se mu je razširilo na pol telesa): zato zdaj taka panika…
stanje je kot zvečer!!!

Zajček vrača veselega cmoka!

Zajčku in Janiju in Mariči pošiljam pozdrave in cmokce, ker ohranjate forum nad vodo v teh kriznih dneh :)))))))))

Brus se s tem pofočkanjem tudi pozdravlja, ker ima danes službeno neodložljive in še lokacijsko odmaknjene zadeve za zrihtat.

V torek, pa se spet srečamo !

Ala ljudi, Boh, pa dejte kej švasat čez vikend :))))

Kva čmo švasat, k pol ne utegneš n’č prebrat!
Pol so pa obnove aktualne, kterih pa ………… žal,
še sami nismo sposobn narest!

Ajd, boh ljudi, cmooooooooooooooooooooookaaaaaaaa
vsem za dobro jutro.

Zajček, veseli me za tvojga Kena! Vem, kaka panika
zagrabi ljudi, če se njihovim ljubljenčkom kaj zgodi,
pa da ne bi ob tem še o trpljenju, ki ga žival doživlja.

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Brucee, lepo pozdravljen in odzdravljen:)))))))))

No, vsaj nekaj si odnesel od našega učenja tuki, Da se moramo vedno vsaj pofočkat !

lepo se imej čez vikend :)))

papa, zajček

Ja, da bi vsaj ostalo tako. Pred dvema letoma, ko se mu je isto pojavilo, je šla zadeva drastično naprej…ni bilo konca…saj veš kako je hudiča, ko peseka srbi , pa ga ne briga nič, ti pa ves paničen skušaš vse najboljše naredit. Je včeraj vse teklo od mene, zdelo se mi je, da me bo kap…držite pesti, da tako ostane !

Cmoka vsem!!!!!!

Uh Zajček, hvala.. bogu, da je tko 🙂 Ja, ja, se vidi, da ma skrbnega gospodarja :))) cmoka.. nazaj 😉

Jani je vesel, da je Kenu boljše :)) Aja, kako SMS? Deluje?

Hja Bruce… lahk je teb.. fočkn’t pol pa izginiti, kot kafra :)))) Ok, ok, delo je pač prvo no, ampak.. sme vesel, da si najdeš čas.. da se vsaj javiš.

Jani želi Brusku, naj mu bo lahek in vesel vikend!

Joj, Jani glej…
pošljem navadno kot doma, pa mi skoz piše…..v pošiljanju, jaz pa vem, da ima Barbi vklopljen telefon…torej nekaj ni v redu…

2.) Glej, če greš na morje na croatio, moraš vtipkat eno kodo za odhod sms v slovenijo, ja, zakaj pa za Italijo ne bi bilo treba??? Joj, sem blond?

Čaki grem zdajle spet poskusit!

Verjetno ne moreš poslati SMS zato, ker je drug operater (predvidevam) Pojdi na internet in ji preko Mobitelove spletne strani pošlji 🙂 No.. ni glih da si samo ti blond :)))) očitno sem tud jest :)))

Jani uporablja najdi.si orodno vrstico, kjer je omogočeno tudi pošiljanje SMS. Za inštalacijo je potrebno iti na http://www.najdi.si in poiskati povezavo “Dodaj najdi.si orodno vrstico” (desno spodaj 🙂 in… 🙂 poizkusi 🙂

uh.. napaka.. ni desno spodaj ampak na sredini pod Logom najdi.si :)))

Oki, grem še tole naredit.
Samo jani, a je pri tebi

Ah ne, ni :))))))))))

Jani gre poslat en SMS…. zajčku ;)))))

CMOKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

New Report

Close