Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ljubljančani, ali obstaja kakšen del LJ, kjer še nikoli niste bili?

Ljubljančani, ali obstaja kakšen del LJ, kjer še nikoli niste bili?

S tem ne mislim posameznih zgradb, ulic, ampak dele Ljubljane, kot so recimo Rudnik, Podutik, Rožnik, Šiška itd. Ali obstaja morda kakšen predel Ljubljane, kjer še nikoli niste bili?

Podutik mislim da še nisem bila, čez par delov sem se samo peljala (polje, črnuče, tomačevo, kodeljevo, vodomat (razen bolnice, ne vem če to tja spada) …).

živela sem na dveh koncih mesta, prehodila, prebiciklirala in prevozila kdove kolikokrat vse od Zaloga in Polja do Vrhovcev, od Sračje doline do Gameljn, od Tomačevega do Rudnika in Mestnega loga, od Tacna do Podutika in vse vmes.  In bila v vseh okoliskih krajih. Kdove kolikokrat prelezla vse od Rožnika do Golovca in Šmarne gore, vzdolž Save po obeh bregovih  in okoliske hribe. Po letih imam veliko kilometrino, zato.

Verjetno.

na Povšetovi še nikoli nisem bil. 

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 1919, 20.04.2024 ob 19:13

na Povšetovi še nikoli nisem bil. 

Jaz pa. Ampak pri sorodnikih.

Sem bil tudi že znotraj ameriške, ruske in nemške ambasade.

Mislim da ne obstaja.

Odgovor na objavo uporabnika
ja469, 20.04.2024 ob 18:37

Podutik mislim da še nisem bila, čez par delov sem se samo peljala (polje, črnuče, tomačevo, kodeljevo, vodomat (razen bolnice, ne vem če to tja spada) …).

Jaz podobno, Vodmat mi je tuj, pa Tomačevo tudi, tudi Rudnika in Most ne poznam dobro.  Sicer sem v vseh predelih Ljubljane že bila, npr. ko sem šla v kakšno gostilno, trgovino ali koga peljala tja…. da bi pa poznala ulice in se tam znašla, pa ne.

“Obvladam” pa center, Bežigrad, Šiško s Podutikom in Šentvidom, Brodom, Tacnom, Rožno dolino, pa Prule, Vič, Trnovo, Vrhovce, Jarše, Fužine, Štepanjsko naselje.

Hahaha k da je pomebno kr eno selo

Povsod, pa ne zaradi sebe, no v bistvu ja, službeno, zard strank.

Sem rojena Ljubljancanka in mislim, da sem v teh 50 in vec letih bila ze povsod.

Podutika ne poznam dobro, sem bila tam morda 5x ali celo manj, Rozna dolina mi je zoprna zaradi enosmernih in se tezko znajdem brez navigacije, na splosno slabo poznam Vic. Najbolj znani so mi Bezigrad, Siska in Moste ter seveda Center.

Kot mladi smo marsikaj obredli, zdaj niti nimam potrebe ka dosti hodit okoli, mi zadostuje vecinoma domaca in sluzbena okolica ter pot med njima.

Sicer nisem Lj, ma poznam vse se iz studij.let razen ulice ki sem jo rabila ” pred kratkim” okoli ZPIZ-a, te pa nisem poznala 😎

Podutik, Vevče,  Bizovik,Prule

Rojen Ljubljančan star 73 let mislim, da ga ni kotička v Ljubljani, da ga ne bi poznal in prehodil po dolgem in počez, takrat v mojem otroštvu je bilo drugače, mulčki stari 7 let in več smo kolovratili povsod sploh med počitnicami, kopanje na Špici, Ježici, Glinci je bila stalnica, včasih nam je uspelo priti tudi na kopališče Ilirija, tudi v Tivolskem bajerju smo se kopali dokler nas ni čuvaj napodil, povsod po mestu in okolici nas je bilo videti, vse nas je zanimalo vse smo prefirbcali, prehodili, pregledali, vedeli smo za vsa dogajanja v mestu in okolici vse smo prehodili peš, noben cilj nam ni bil predaleč čeprav smo hodili včasih kar konkretno daleč iz centra kopat na Savo na Ježci in od tam nazaj na Špico itd, ja se je dogajalo in res poznam praktično vsak kotiček Ljubljane in okolice.

V  Štepanjskem naselju sem bila samo enkrat, lani prvič v Rakovi jelši. Bolj sem usmerjena na zahodni strani Ljubljane, center in Bežigrad kot na vzhodni.

Sem bila pred leti tudi v notranjosti zapora na Povšetovi 7, na razgovoru za službo. Zanimiva izkušnja, varnostni postopek je za vsakega. Službe pa nisem dobila.

 

Zdaj ponovno iščejo kadet v zaporu, lahko ponovno poskusiš.

New Report

Close