Ločitev. Po eni strani zelo zadovoljna, a po drugi nezadovoljna.
petek486, 10.11.2022 ob 12:10
error tema, 10.11.2022 ob 12:06
Hinavščina, 10.11.2022 ob 11:55
Kako ste hinavske!
Če bi bilo obratno bi ve pisale da je on kriv, ker ni bil dovolj pozoren in ljubeč, ter je pustil da družina razpade.
Vprašajte se ve čistunke, zakaj ste tako dvolične!?
nehaj se usajati na izmišljeno temo. Najdi si kaj drugega.
Zakaj bi bila tema izmišljena? V Sloveniji je 80% kokoši, ki po parih letih zakona čutijo več “metuljčkov” v trebuhu… In se potem gonijo naokoli, kriv je pa vedno partner 😡
zato ker se ženske ločujejo zaradi po vrstnem redu moškega alkoholizma/drugih zasvojenosti, nasilja, varanja in šele na četrtem mestu so drugi razlogi kamor spada tudi zaljubljenost v drugega. Moški pa se res v prvi vrsti ločujejo zaradi lastne kurbarije. Teme v katerih ženske opisujejo finančno izgubo pa si izmišljuje en zapuščenček, najbrž na sociali ali minimalcu.
Stara si 42 let , kaj ti pomaga če izgledaš po tvoje še vredu, vsk bo šel od tebe ker si lena in napol mrtva, na otroka pa kar pozabi, v teh nekaj letih bo on tudi tebe pozabil, poznam eno tako, vzela je otroka s seboj, pa je prišel nazaj, pravi saj se z matko dobro razumeva, ampak skupaj pa ne moreva živeti.
bi rekel, da izmišljeno zaradi tega… pazi ti njo… Tip je podedoval neko stvar… in ona bi zdej njemu pametovala kaj naj tip dela s tem kar je podedoval, adijo pamet.. No ja, sej zdej ima pa psa v stanovanju, hehe…, pa razumi to sceno.. pa katera mati bi zamenjala otroka za psa.. Če bi bilo resnično, katera ženska bi toliko slabega napisala o sebi kot je avtorica te teme napisala o sebi..
Brina5, 10.11.2022 ob 12:59
Tudi jaz sem se ustavila tam, kjer je moz podedoval.
In je mislila, kaj vse se bo dogajal k majo denar..in ker ni bilo..
Si se locila, da dobis vsaj pol njegove dediscine…
…dediščina se ne deli, še dobro …četudi bi bila ta tema fejk, je dejanskost taka, da je ljudi, ki tako razmišljajo, ogromno – žal..
Te razumem. Imam podobno vse, razrn njegove duše, čustev. Kdor ne živi s takim človekom, si tega ne more predstavljati. Biti manj osamljen sam, kot z njim.
Naredila si korak, sedaj vztrajaj. On se spremenil ne bo,verjetno niti ne dojame, česa tebi primanjkuje.
Mi je pa zanimivo, da hitro iščeš nadomestek. Če bi jaz naredila ta korak, si ne bi (vsaj na začetku) želela
no, jaz imam podobno situacijo, sem tudi večkrat razmišlajala, da bi šla. Pri nama je problem to, da on bi delal samo za službo. Imamo veliko denarja, komot bi pri hiši marsikaj prenovili, kupili novo, ampak on ne bi, ker nima časa, drug pa ne bo delal. NA potovanja hodimo, vsaj to. Večkrat se skregava, ker on hoče imeti vedno svoj prav, tudi če nima in potem je užaljen kot majhen otrok, pa drugače inteligenten in izobražen človek. Kar se tiče pogovorov, čustev, nula. Ne pogovarja se, prav ne ve, kaj bi rekel, razen specifčne teme zanj in šport. Čustva, ni šanse, nikoli mi ni rekel, da me ima rad ali kar koli v tej smeri, to ni na njegovem repertoarju.DO otrok je OK, ampak vseeno premalo časa in tudi tu opažam,d a se ne pogovarjajo. Če potegnem črto, finančno smo super, hodimo na dopuste, dober avto..Drugače pa mene ta klima ubija, počasi mi gre že vse na živce, tud ko je, ga skoraj ne morem poslušat, kako cmoklja itd..Kar me dodatno jezi, da sem ga že parkrat ujela na laži, ne vem zakaj, ampak mi ne da miru.
Torej razmišljam o odhodu, po drugi strani pa tako kot ti, mislim, da potem se bom obešala na dobre trenutke in hotela nazaj. FInančno komot grem, imam plačo, nepremičnino in tudi moji precej premožni..AMpak občutek imam, da bom pogrešala tiste redke super trenutke splloh na kakem potovanju, pa seveda zaradi otrok, tega jim ne rada naredila.
To traja že par let.
mi, 10.11.2022 ob 13:53
no, jaz imam podobno situacijo, sem tudi večkrat razmišlajala, da bi šla. Pri nama je problem to, da on bi delal samo za službo. Imamo veliko denarja, komot bi pri hiši marsikaj prenovili, kupili novo, ampak on ne bi, ker nima časa, drug pa ne bo delal. NA potovanja hodimo, vsaj to. Večkrat se skregava, ker on hoče imeti vedno svoj prav, tudi če nima in potem je užaljen kot majhen otrok, pa drugače inteligenten in izobražen človek. Kar se tiče pogovorov, čustev, nula. Ne pogovarja se, prav ne ve, kaj bi rekel, razen specifčne teme zanj in šport. Čustva, ni šanse, nikoli mi ni rekel, da me ima rad ali kar koli v tej smeri, to ni na njegovem repertoarju.DO otrok je OK, ampak vseeno premalo časa in tudi tu opažam,d a se ne pogovarjajo. Če potegnem črto, finančno smo super, hodimo na dopuste, dober avto..Drugače pa mene ta klima ubija, počasi mi gre že vse na živce, tud ko je, ga skoraj ne morem poslušat, kako cmoklja itd..Kar me dodatno jezi, da sem ga že parkrat ujela na laži, ne vem zakaj, ampak mi ne da miru.
Torej razmišljam o odhodu, po drugi strani pa tako kot ti, mislim, da potem se bom obešala na dobre trenutke in hotela nazaj. FInančno komot grem, imam plačo, nepremičnino in tudi moji precej premožni..AMpak občutek imam, da bom pogrešala tiste redke super trenutke splloh na kakem potovanju, pa seveda zaradi otrok, tega jim ne rada naredila.
To traja že par let.
Po drugi strani bi enako jamrale, če bi bil tip sicer ljubeč, ampak bi stikali mesec z mesecem, nikamor šli, itd.
Možje, ki so uspešni v poslih, morajo biti kamniti, iti preko marsičesa, da so uspeli, hladni, nepremični. Ne moreš pričakovat, da bo tak doma dosti drugačen. Je pa opcija, da ga počasi prevzgojiš, ampak za to rabiš živce, potrpljenje in veliko prijaznosti in razumevanja. Kar pa moderne ženske nimajo niti približno dovolj.
Marinka321, 10.11.2022 ob 13:59
Po drugi strani bi enako jamrale, če bi bil tip sicer ljubeč, ampak bi stikali mesec z mesecem, nikamor šli, itd.
Možje, ki so uspešni v poslih, morajo biti kamniti, iti preko marsičesa, da so uspeli, hladni, nepremični. Ne moreš pričakovat, da bo tak doma dosti drugačen. Je pa opcija, da ga počasi prevzgojiš, ampak za to rabiš živce, potrpljenje in veliko prijaznosti in razumevanja. Kar pa moderne ženske nimajo niti približno dovolj.
Podpis
Najprej cestitke za pogum. Vsakdo ne zmore tega. Mi pa ki smo sli skozi to, vemo kako je. Prihodnost je nedorecena, vse je odprto. Mogoce si se zato sedaj prestrasila. Ljudje najdejo varnost v omejitvah. Tebe je zakon omejeval. Zato si tam bila varna, vendar te je dusilo, da bi zadihala s polnimi pljuci. Sedaj lahko zadihas, po nekaj mesecih, letu pa vidis da nimas omejitev, imas svobodo, kar te strasi..
Jaz mislim, da je najboljse, da sexaprijaznis s samskim zivljenjem in v bjem res uzivas maksimalno. Ko bos cisto neodvisna in zadovoljna (vetjetno boš rabila par let), lahko tudi dobrega partnerja najdes. Po tvojem pisanju sklepam, dasi zelis najti priblizno taksnega cloveka kot sem jaz. Poln strasti,prijazen, pogumen, izobraen, v formi, uspesen, izobrazen, financno ze popolnoma neodvisen, se vedno mlad in poln energije..ampak ce sem cisto odkrit, ce bi se s tako osebo kot ti ujel (strast in ujemanje morata biti neverjetna), bi ti odkrito povedal, da sem za najino druzenje v kolikor ti ob tem tusi uzivas. Nikakor, al ak res nikakor pa ne bi mogeb biti ekskluzivno s tabo v monogamni vezi..ne glede na vse ali karkoli. Razlog pa je da imas ze druzino, nove (z otroci) pa ne mores vec ustvariti..Mialim, da bo tako ve ino moskih razmisljalo, ampak redki ti bodo to povedali. So pa na voljo razni skromni, prijazni fantje in konec koncev tudi locenci z otroki. Predevsem tu lahko isces svojo prihodnost…ampak zna biti, dati bo manjkalo nekaj tega kar ti je manjkalo ze v zakonu… Jaz menim, da je najbolje, da si samska in v tem uzivas, se razvijas in delas tocno to kar si hotela in kar te veseli. Zraven pa bodo vedno kake avanture ce bos hotela. Ko bos res custveno in mentalno stabilna, pa se mogoce tudi kaj resnega nekako razvije. Srecno!!
Kikiriki817, 10.11.2022 ob 14:58
Ni ona zajebala zveze. Skupaj sta oba ze v startu. Ce je tip custveno v krizi, in si ona zeli custev, ljubezni, topline, in tega ne dobi, pac gres proc ze takoj. Jaz tudi ne bi bila z nekom, ki mi tega ne da.
Ja že, ampak tega ne ugotoviš po 20 letih zveze, otrocih in takrat, ko si ločen in brez denarja.
SpelaMon, 10.11.2022 ob 10:00
Mogoče bom izpadla čudno, ampak ne vem kaj naj.
Stara sem 42 in mislim, da izgledam še vedno precej dobro. Do dobrega leta nazaj sem bila poročena z moškim, s katerim sva bila skupaj 17 let. Imava tudi otroka, starega 12 let.
V razmerju je bil finančno veliko močnejši on, zato je tudi vse večje investicije delal sam. Od parcele, hiše, stroškov, dopusti, je plačeval on. Sama sem prispevala po zmožnostih predvsem za hrano in otroka občasno. Avto mi je kupil sicer on, stroške zanj sem plačevala pa jaz. Glede na finančne zmožnosti obeh sva imela urejeno po moje ok.
Skratka teklo nam je čisto ok. Razumela sva se super, on je sicer precej bolj hladna oseba kot jaz in sem pogrešala nekaj več osebnega stika, ampak po drugi strani sem mu 100% zaupala, saj je bil zelo družinski človek, super oče, tudi doma nikoli ni bilo težav z delom, itd.
Šla sva tudi čez kar hude moje zdravstvene težave, ki so nam vzele nekaj let normalnega življenja.
Sama sem zelo načelna in imam rada prav, kar vem, da mu je šlo občasno precej na živce. Na prvi pogled je bil vedno sicer precej “krotek” in neodločen, a ko si presegel meje ali si je nekaj vpičil, je šel z glavo čez zid. Seveda sva imela vzpone in padce a skupno vzeto ne morem reči, da smo se imeli slabo, daleč od tega.
Otrok ga obožuje, kar čisto razumem. Imel je tudi več avtoritete nad njim oz. jo je dosegel lažje kot jaz. Ker je imel več potrpljenja, je tudi težave s šolo/razlago z otrokom delal pretežno on. Res pa je, da mu je tudi popuščal precej več kot jaz.
Jaz sem prevzemala večino kuhanja, pranja, likanja, splošnega pospravljanja, on je delal zunaj, tudi notri pomagal, sesal, itd. Zdravstveno sama ne morem delati določenih stvari in tudi nisem mnenja, da mora žena delati vse.
V glavnem se mi je vedno zdel ena taka “terna”, skoraj idealen mož, ki je skrbel za finance, tudi doma je bil super, nobenih gostiln, ekscesov in podobno. Finančno je imel dokaj drage hobije. Mogoče preveč realen, premalo pozoren, manjkala je tista toplina, ampak glede na njegovo otroštvo se niti ni za čudit, saj tega ni poznal.
Kljub temu sem po 40. letu, ko je tudi otrok bil že večji, nekako začela čutit, da vse skupaj ni to, kar sem včasih upala, da bi bilo. Manjkal mi je tisti žar, življenje, potovanja, čustva, nevarnost, skratka vse mi je bilo monotono, služba me je ubijala, doma dolgčas…mah niti ne vem. Dokončno mi je prebilo pa po tem, ko je dobil konkretno dediščino. Računala sem, da bo s tem denarjem mogoče zadihati, doma urediti neko pomoč, več potovati in predvsem, da bom lahko delala nekaj drugega, saj me služba resnično ubija, ni pa zaslužil dovolj, da bi bila lahko jaz doma oz. šlo bi, ne bi bilo pa toliko udobja. Z dediščino bi si to lahko privoščili. Mislim, da bi bolje živeli vsi.
Odločil se je, da bo celotno dediščino več ali manj naložil in se je ne bomo dotikali razen malenkosti za izboljšavo hiše (ogrevanje, sončna,..). Ko sem videla, da resno misli in, da je mnenja, da nam je čisto ok in ne rabimo več, sem videla, da bo očitno to to do smrti.
Lahko se sliši grdo, ampak resnično sem upala, da bomo lahko malo spremenili življenje, šli več naokoli, si več privoščili, sama pa ostanem doma z neko lažjo službo/delom in poskrbim za hišo/otroka. In ker tega ne bo kljub temu, da denar ima, sem se odločila, da želim konkretno spremembo, ki je z njim očitno ne bom doživela.
V vseh letih sva zaslužila dovolj, da sem vedela, da ob ločitvi ne bom obubožala, nekaj sem imela tudi privarčevano in dedovala sem stanovanje v Ljubljani, tako, da sem si močno želela iti živeti v Lj in sedaj sem to lahko uresničila. On o tem ni hotel slišati nič. Ko sem mu povedala, da bi se ločila, je reagiral pričakovano ne burno. Da je čutil, da sem stalno nezadovoljna in naj pač grem. Zahteval je deljeno skrbništvo nad otrokom, kar je tudi dobil. Odločila sva se, da bo do konca OŠ več pri njemu, potem ko bo šel v SŠ, pa bo verjetno več pri meni, ker bo SŠ v Ljubljani.
Ločitev finančno ni bila lahka, saj je močno dokazoval, da je financiral vse on in skušal izplačati čim manj, kar sem mu močno zamerila. Na koncu je videl, da bo bolje, da odneha, ker bo imel na dolgi rok veliko več težav. Preselila sem se v Lj, kjer sedaj nekako doživljam svojo novo pomlad. Menjala sem službo, do nje hodim peš, uživam v centru, končno sem si omislila psa, ki ga prej nismo imeli, ker bi bil kao preveč sam in delal škodo oz. bo dodatno delo. Spoznavam nove ljudi, skratka skušam uživati čim več. Finančno sem seveda precej na slabšem, ampak saj ne rabim dosti. Kolikor sem prve mesece sicer zelo uživala, pa se sedaj vračam v neke tirnice, ki so mi zelo poznane iz življenja v zakonu. Nimam energije skakati okoli vsak dan, niti nimam s kom.
Po drugi strani pa moram reči, da sem začela močno pogrešati prejšnje življenje. Pogovore z njim, izlete, varnost, smisel za humor, kakšen užitek ga je bilo gledati z otrokom, ko sta se igrala, njegove ideje, rešitve, tudi darila. Bil je res ok, a ko bi vsaj pokazal malo več želje in volje do življenja, čustev…eh. Ugotovila sem tudi, da je bil fantastičen v postelji v primerjavi s tem, kar sem dobila do sedaj. Ne vem, v bistvu sem ugotovila, da bi z nekaj izboljšavami lahko rešila zakon in živela veliko lepše kot sedaj. Tudi na otroka je vplivala ločitev zelo slabo, ni razumel zakaj nisva več skupaj, padel je v komunikaciji, šoli, skratka ni preveč ok. Razmišljala sem, da bi mogoče poizkusila nekako urediti boljši odnos, ampak nimam občutka, da bi bivši to želel. Z njegove strani izgleda, kot, da je potegnil črto in ne daje nobenih signalov, da bi želel družino spraviti nazaj skupaj.
Sedaj ko preberem tele litanije izpade vse skupaj čudno in sploh ne vem, če bi objavila. Ampak bom, mogoče pa pride ven kakšna pozitivna ideja.
Naredila si kardinalno neumnost. Zdaj bi bilo prav, da zavihaš rokave (ne krilo) in poskrbiš, da bo tvojem otroku dobro in da bo od tebe dobil kar se da veliko znanja za življenje.
Berem kako kao ni čustveno dostopen, hladen, po drugi strani pa pogrešaš kako je bil dober z otrokom, kako te je spravljal v smeh, se pogovarjal, dajal darila, skrbel za vse finance…a to pa ni nič oz. ni dovolj? Dejansko si zmišljuješ kaj vse bi on še mogel dat, pa itak nikoli ni dovolj. Pač ni pomehkužen bedak in mu cmokanje, crkljanje, objemanje, nastavljanje rame ni domače. Po drugi strani te je pa očitno v postelji več kot prepričal.
Me zanima kaj vse si mu ti dajala, da si tako popolna.
Eh ni čudno, da je tipom vsega dovolj ob takih ženskah. Še en super tip, ki zagrenjeno gleda v svet, ker baba ni dobila 100 in eno stvar, do katere misli, da je upravičena.
Jabolko481 – dobro preberi!!, 10.11.2022 ob 14:11
Najprej cestitke za pogum. Vsakdo ne zmore tega. Mi pa ki smo sli skozi to, vemo kako je. Prihodnost je nedorecena, vse je odprto. Mogoce si se zato sedaj prestrasila. Ljudje najdejo varnost v omejitvah. Tebe je zakon omejeval. Zato si tam bila varna, vendar te je dusilo, da bi zadihala s polnimi pljuci. Sedaj lahko zadihas, po nekaj mesecih, letu pa vidis da nimas omejitev, imas svobodo, kar te strasi..
Jaz mislim, da je najboljse, da sexaprijaznis s samskim zivljenjem in v bjem res uzivas maksimalno. Ko bos cisto neodvisna in zadovoljna (vetjetno boš rabila par let), lahko tudi dobrega partnerja najdes. Po tvojem pisanju sklepam, dasi zelis najti priblizno taksnega cloveka kot sem jaz. Poln strasti,prijazen, pogumen, izobraen, v formi, uspesen, izobrazen, financno ze popolnoma neodvisen, se vedno mlad in poln energije..ampak ce sem cisto odkrit, ce bi se s tako osebo kot ti ujel (strast in ujemanje morata biti neverjetna), bi ti odkrito povedal, da sem za najino druzenje v kolikor ti ob tem tusi uzivas. Nikakor, al ak res nikakor pa ne bi mogeb biti ekskluzivno s tabo v monogamni vezi..ne glede na vse ali karkoli. Razlog pa je da imas ze druzino, nove (z otroci) pa ne mores vec ustvariti..Mialim, da bo tako ve ino moskih razmisljalo, ampak redki ti bodo to povedali. So pa na voljo razni skromni, prijazni fantje in konec koncev tudi locenci z otroki. Predevsem tu lahko isces svojo prihodnost…ampak zna biti, dati bo manjkalo nekaj tega kar ti je manjkalo ze v zakonu… Jaz menim, da je najbolje, da si samska in v tem uzivas, se razvijas in delas tocno to kar si hotela in kar te veseli. Zraven pa bodo vedno kake avanture ce bos hotela. Ko bos res custveno in mentalno stabilna, pa se mogoce tudi kaj resnega nekako razvije. Srecno!!
Iskreno si ji povedal.
Ne moreš imeti vsega v eni osebi. I jare i pare, kot rečejo južni bratje. Nekaj banalnih primerov: če hočeš iskrenega, nežnega, ljubečega… morda tak ne bo imel tiste dražljive strasti in v postelji pač ne bo akcijskih filmov, ampak bolj dokumentarci. Če bo strasten, kot divja voda, bo težko zvest. Ko bo okrog njega kaka mladenka deževala s pozornostjo, bo ušel k njej, kot hudourniška voda, tega ne moreš ustavit. Če bo pa ravno prav strasten in ljubeč, pa morda ne bo imel poslovne žilice in bosta skromno živela.
Treba si je pač določit prioritete in premislit, čemu se lahko odpoveš v zvezi in čemu nikakor ne. Ampak to narediš še preden greš v zvezo, ne pa da mučiš človeka (in otroke in sebe) še 20 let.
Res, bolje da ostaneš samska. Če pa že greš na novo zvezo, pa najprej razčisti sama s sabo, kaj bi zares rada in seveda, kaj lahko ponudiš.
mislim drugače, 10.11.2022 ob 11:01
Mislim, da si storila prav. V zakonu si imela kao navidezno vse, materialno seveda. Ampak čustveno si pa podhranjena. Sama si tudi ne predstavljam živeti skupaj s čustveno hladnim moškim, ni šans.
Problem sedaj vidim v 2 stvareh.
Prva je ta, da si prepričana, kako lahko zelo hitro nekoga novega in boljšega najdeš. Žal ti moram povedat, da zna trajati kar nekaj časa, da naletiš na sebi primernega, čustvenega moškega. Najprej se sprijazni s tem, da obstaja možnost, da ga nikoli ne najdeš.
Druga stvar je ta, da zdaj, ko si odseljena in premišljuješ za nazaj, imam po napisanem sodeč občutek, da razmišljaš samo o pozitivnih plateh, ki jih je imel bivši in te napihuješ ter jim deješ večjo težo kot je potrebno. To opažam, da počne veliko ljudi po razhodu. Če bi bilo vse tako idealno, potem se ne bi razšli, ane? Ampak kar pozabite tiste prave vzroke, zakaj ste se razšli in obujate samo pozitivne stvari kar vas potem spravi v dvom, če ste sprejeli pravo odločitev.To je napaka.
Custveno hladni moski ji je stal ob strani v bolezni in sta se skupaj prebila skozi to obdobje.
Za seks tudi pravi, da je bil odlicen.
Imam doma enega podobnega, za to custveno hladnostjo in realnostjo je moski, ki ga ne zamenjam za nic na svetu!
So ljudje, ki se ne stopijo od ganjenosti ob vsaki figi in ne zajokajo ob romanticnih filmih, a to ne pomeni, da ne cutijo…
Avtoricin bivsi moz je dalec od brezcutneza!
Pac, imela je pogaco, zdaj zveci suh kruh. Zgodba marsikoga v 40ih, ko otroci malo zrastejo, ima prevec casa in misli, da je nekaj zamudil v zivljenju.
Moje mnenje: imela je svojo dediscino s katero bi si lahko financno olajsala zivljenje in si uresnicila sanje o gospodinjski pomoci in potovanjih.