Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek “ma-ma”

“ma-ma”

Joj, čisto sem iz sebe.
Čopka (10M) je racala proti meni, jaz sem razširila roke in jo čakala, da se mi vrže v objem, ona pa: “Ma-ma, ma-ma!”
Pred kakšnim mesecem je enkrat že rekla “ata”, ko je šel proti njej in ga je zagledala. Potem pa nič več. Zadnje dni pa med tem, ko ji pripravljam kašice, non stop ponavlja “am, am, am,..”
Ali je to to? Kadaj so pa vaši otročki začeli s prvimi besedami in s katerimi?

Čestitam mami.Seveda je to to. Kako je to lepo slišat, mi bomo čez kakšne pol leta ali malo več nestrpno pričakovali v drugo te najlepše besede sveta.

Naš (4m) pa se je včeraj prvič obrnil iz trebuha na hrbet. Zdaj pa ga skoz dajemo na trebuh, da gledamo znova in znova kako mu to uspe.Je prav smešno, kako je človek lahko navdušen nad takimi podvigi, ki jih otroci počnejo že stoletja.

Prav ponosni se zdimo, ko slišimo prve besede naših otrok, a ne? Moja enoletnica reče “mamiiiiiiii” samo takrat, ko se joka, ali pa če jo skregam, ko mi nagaja. Začela pa z “at”, “mam”, pri 11mesecih. Včasih ji tudi”uspe”, da pokliče brata “Nec” (Nejc). Prav posrečeni so, res!

Čestitke……jst tud komaj čakam ,da me bo hčerkica poklicala (zdej ima 8,5mesecev)……..verjetno ni lepšega,kot to,da te otroček prvič pokliče mama :-)))

Naša nekaj po svoje čeblja ta-ta-ta…….in podobne.
Jst jo tako rada opazujem,ko raziskuje nove stvari zdej ko veselo plazi po stanovanju……je tako srčkana :-)))

Lep popoldan! Kristi*

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

Pikec! Ste probali pleničke?

Nisem jih še poskusila dat gor, bom to naredila kar v sredo. Kot sem že napisala, sploh ne izgledajo velike. še 1x hvala, hvala.

Kristi*: Najlepša hvala tudi tebi. In ti napišeš “samo tri”. Meni je to veliko. MOjca mi je poslala sedem, ti tri, torej jih imam za ves tečaj, če se moj pikolino ne zredi dovolj.Zadnje čase mi še več poliva ali bruha, tako, da že komaj čakam 3.11., ko imava spet cepljenje, davidim koliko se je zredil. Sicer ne izgleda švoh, pa vendar.

Obe sta zelo prijazni dušici in nevem kako naj se vama oddolžim. Če pomislim, da imam prijateljice po vsej Sloveniji raztresene. Jaz sploh nevem kako naj vam drugače rečem. Znanke nista, kolegici tudi ne, pravzaprav pa vama itak najbolj pristoji prijazni dušici in prijetni sogovornici. No, roko na srec se tukaj itak najde neprijetnih sogovornic malo. Lep pozdrav obema.

Velike pa res niso! jaz sem se bala, da bodo moji pupi premale.
ok, Lep dan še naprej!

Bravo Čopka!

Naš je začel pri 9m in je dva meseca vse poimenoval ati;-((.

Kako vas je lušno brati,ko ste tako ponosne na svoje malčke.Jaz sem dala enkrat že vse to čez in sedaj je ta moj mali nedobudnež star 4-leta.Tudi jaz sem opazovala njegove spremembe.Od prvega dviga glavice,pasenja kravic,rast zobk,prve besede in seveda prvi koraki,pa še bi se našlo ogromno stvari.Tudi jaz sem bila strašansko ponosna na vse njegove nove podvige.Sedaj me ta doživetja zopet čakajo,pot je pa kar dolga,saj je moj malček danes star komaj 3-tedne,čepram se mi zdi veliko,saj dnevi kar minevajo,kot da bi leteli mimo mene z veliko hitrostjo!!

Poznam to, moj je star že 4m; kje so tisti 3 tedni ali pa prihod domov iz porodnišnice, ali pa porod. Ojej, zdej sem pa čist zabluzila.

…V čast mi je!

Jaz sem bila v dno duše užaljena, ker prva beseda našega sina je bila – ati! In to v vsem intonacijah! Madona, jaz ves dan z njim, ati tistih par ur, on pa – ati! Potem je bilo še ama-ama, pa-pa, ba-bi, pa bi-biii, pa piiiiiiiiip za nosek, potem šele je prišla maaaamiiiiii. Ampak to uno, zategnjeno, pa tudi okoli 11 mes, nič prej. Smrkelj!

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

živjo!

ja to je to! čestitam…to je tako lepo , ko te otrok prvič pokliče mama!

no, naš je začel z besedo ma-mam(lačen, hrana) in ta-ta pri svojih 11m. ha!
mama pa je zavestno prišla na vrsto približno mesec kasneje…prej sem bila tudi jaz ma-mam;-))))

zdaj ima 16m in ga noben bog ne ustavi, vsak dan osvoji kaj novega…besedo, gib, grimaso… … … ni konca:-)
pa mama, ma-ma, maaaama, v vseh različicah je trenutno najbolj popularna beseda tekom dneva..

res so srca ti naši otročki!!!

lp
Pati

A niso ti naši otročki prima? Jaz se kar topim, ko jo gledam kako se prevali na bok in šavsne z roko proti igrački. Oba z možem jo gledava kot malega bogca in se topiva ob njenih uspehih. Uf kaj bo šele ob prvih spregovorjenih besedah. Po moje jo bova non stop snemala kot dva zmešana japonca na počitnicah v Parizu.

lp

Hvala vsem za čestitke in da nas bi mali nadobudneži še dolgo razveseljevali.

New Report

Close