Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Makarska vs. Split

Makarska vs. Split

Predlogi za poletni dopust. Kje je lepše,  več za videt in doživet? Pa Dubravnik?

Ze pri drzavi si popolnoma zgresil, ampak ok

Sem ravno od tam (bil že večkrat). V mestu Split ne vem kaj boš delal na počitnicah. Makarska je bolj primerna za dopust.

Sem bil v mobilki na Čiovu(Trogir)in potem vsak dan drugam. Lahko si na Čiovu na plažah in zvečer peš v Trogir. En dan v Split..Greš lahko na Marjan…pod njim je lepo kopališče..in peš na Rivo. Makarska tudi lepa zna pa bit gužva poleti..Izlet na Biokovo skywalk.  Lep dopust je bil 🙂

To so kraji, ki so poleti nabasani, se ne da premikat. Pa še vročina. Če hočeš kaj videt v Dubrovniku, Splitu, pojdi spomladi, ali jeseni. V Dubrovniku je tudi takrat precej turistov, a je boljše. Tam imaš tudi v okolici precej zanimivih stvari. Za dopust poleti? Makarska nekako, a je tudi ena sama gužva. Ne vem, za dopust bi bil bolj primeren kakšen manjši otok.

Oh turistov kot toče, tukaj pa nobenemu jasno zakaj? Mislim, da je Split lepo mesto ampak dosti izgredov je dol vsako leto. Makarska nevem še nisem bil.

Nič od tega. Na Hrvaškem raje kakšen otok, npr. Korčula ali Hvar, ta dva sta po mojem mnenju v vrhu.

P.S. Je pa za dopust Makarska vseeno bolj primerna od Splita. Grozna gužva v sezoni pa bo v obeh teh mestih.

Split ni mesto za dopust, za ogled ja, ali da gres zvecer tja, lahko vsak dan, nastanitev pa isci izven, smer proti omisu ali kastelima….ne recejo splitu zadtonj….afrika samo z elektriko….makarska….v 20 let so jo spremenili v betonskega kolosa, guzva itd….razmisli da najames apartma v zaledju imotski itd in se vsak dan vozis v makarsko in okolico …..drugace pa…ce samo izbiram kot mesto split ali makarska za dopust….potem makarska

Split bi bil bolj za obisk, drugače je meni lepše okoli Zadra, ker Makarska riviera je oblegana. Če pa izbiraš med tema dvema, potem Makarska ampak raje kako Baško vodo, Brelo, Tučepi, še vedno gužva ampak manjša. Bi pa če bi bila že tolk dol, raje Korčulo, Hvar ali Mljet.

Odgovor na objavo uporabnika
Para Bellum, 05.05.2024 ob 09:47

Nič od tega. Na Hrvaškem raje kakšen otok, npr. Korčula ali Hvar, ta dva sta po mojem mnenju v vrhu.

P.S. Je pa za dopust Makarska vseeno bolj primerna od Splita. Grozna gužva v sezoni pa bo v obeh teh mestih.

 

Makarska je nabita, nimas kam brisace polozit, Split je mesto, otoki Hvar in Korcula, pa pogojno Brac, so pa super. Meni je Hvar najbolj vsec, ogromno eni zalivov s po par hisicami, so tudi na Korculi in Bracu, ampak manj.

Ce noces na otok, pa glej Makarsko, ampak kaksna manjsa naselja ali manjsi kamp, je bolj fino kot sama Makarska.

Kater del makarske pa priporočaš?

Dubrovnik samo spomladi in jeseni,Makarska poleti polno Bosancev iz hercegovine (primitivci),v predsezoni ok.,Korčula nič posebnega,Mljet samo za enodnevni izlet,Hvar TOP destinacija,od Zadra do Biograda celina ciganerija nič o prijaznih dalmatincih ne drži sami nateguni in lažnivci.Otoki Pašman,Ugljen,Dugi otok…ok

Prav Split ni za počitnice. So pa okoliška naselja.

Makarska je čudovita. Še bolj so mi všeč Brele, Tučepi. Je pa gneča, seveda je v top sezoni.

Ampak je lepo.

Mi imamo sicer hiško v Dalmaciji. A vseeno hodimo južneje na izlete. Lani smo s katamsranom iz Splita šli na Korčulo, tam prespali 2krat, nato s katamaranom v Dubrovnik, 2krat prespali, šli na Mljet, spet 1krat prespali, šli na katamaran in do Hvara, 2krat prespali in nazaj do Splita s katamaranom.

Tudi naši mladini je bil to top teden

Vsi rinejo na Makarsko, nevem zakaj..morje je že bližje čisto okej.

Od naštetih poznam samo Makarsko. Probaj dobit nastanitev bolj proti severnemu delu mesta, da potem hodiš na plaže v malih zalivih pod borovci. Pojdi v eno od agencij in z njimi na izlet s kombijem na Biokovo. Cesta je ozka gor, skozi srečevanje in vzvratno umikanje – ni vredno it s svojim avtom. Lahko greš na izlet z ladjo na Brač in Hvar. Res je, da je na plažah polno neverjetno primitivnega folka, sploh ob vikendih, iz Hercegovine. In Makarsko imajo precej zakupljeno Čehi. V sezoni je taka gneča, da ne moreš hoditi po ulici. Okolica je sicer čudovita. Isto manjši kraji pred Makarsko.

New Report

Close