Najdi forum

Naslovnica Forum Koronavirus Malo težje diham in ze drugo noč ne morem zaspati

Malo težje diham in ze drugo noč ne morem zaspati

Živjo,

Prosim za pomoč/nasvet/razmišljanje…

Imam malce težav z dihanjem in malo me tišči/boli v prsnem košu in čutim nelagodje. Vročine nimam. Zakašljam tu pa tam. Pred parimi dnevi sem imel na dotik boleče bezgavke. Pri hoji v hrib sem se bistveno bolj zadihal kot normalno kljub znizanemu tempu…

Najbolj pa me muči, ker ne morem zaspat. Že drugo noč zapored. Prejšnjo noč nisem nič spal… Kot da bi bil tesnoben. V trenutku ko zaspim, se predramim. Zdi se mi, da me je strah, da bom prenehal dihati…

Ima kdo kako idejo ali predlog kaj mi je storiti?

Hvala.

Poklici svojega zdravnika. Ce ga ne dobis, nadomestnega, ce niti tega ne urgenco. Tam ti bodo povedali kako naprej.

To je tesnoba. Na nek način se moraš pomiriti. Počni kaj, kar te sprošča in se namenoma izogibaj tistemu, kar te mori. Če je to tale corona (verjetno je, kajne?) ne glej poročil, ne beri časopisa, forumov itd. Bo šla mimo tudi brez tega, da si o vsem informiran.


Ja, imam predlog:
Pokličeš na eno od objavljenih številk na tvojem območju, poveš, da si utrujen, da težko dihaš, kašljaš, da te tišči v prsih, poveš, da si bil v stiku z enim italijanom, ki je zdaj v karanteni (če ni res, se pač zlažeš) in greš na testiranje. Če je negativno, se pozdraviš, če je pozitivno, se pač pozdraviš ali ne.
Če ne moreš nikogar priklicati, se odpraviš na eno od kontrolnih točk in tam počakaš, da te sprejmejo in testirajo.

Nas tarejo. Mene ni sram priznati, da sem sla po Persen forte in ko me zabase, da cutim simptome kot jih navajas (vendar brez kaslja) vzamem in je lazje. Dva naenkrat sta pa se skoraj cudezna. Bomo prebrodili tudi to.

Stres.

Persen.

In pa Buteyko dihanje, poglej na Youtube

Mene tudi zagrabi, stisne in popusti, tesnoba mislim. Bo bolje. Čajčki, Dominor pomaga.

Pomoje je to tesnoba. tudi sama sem imela takšen obćutek par dni, pa sem astmatik in potem se mi je zdelo, da mi nekaj sedi na prsnem košu in ne morem dihat, oziroma zajet sape. Tudi pokašljujem, pač astma, pa alergije in psiha.

Predlagam, da se umiriš, čaj zdravilne špajke zelo pomaga ali pa baldrijanove kapljice, če ne moreš spati. Preverjeno, ker je brat nekaj časa nazaj imel to fazo tesnobe, pa je navajal isto kakor ti, da sploh ne more spati, da se zbuja, da ne more dihat, pa je po 2 tednih čaja špajke in baldrijanovih kaplicah zdaj ko rožica.

Psiha dela svoje. Manj se sekiraj, vem, da je težje narediti kot reči, ampak konec koncev ti to potem še sabo slabi imunski sistem.

Če pa se bo nadaljevalo, oziroma se poslabša in začneš res kašljati (suh kašelj), vročina, poslabšano dihanje, slabo počutje kot so bolečine v mišicah, potem bi pa tudi jaz osebno začela študirati, če je kaj narobe. Opazuj se.

Jaz isto razen bezgavk, ni pa vročine niti kašlja.

Živjo. Sem imel popolnoma enake simptome pred tremi dnevi, razen otečenih bezgavk. Zelo neprijeten/stiskajoč občutek v prsih, težave z dihanjem, čuden cmok v grlu, prav tako težave s spanjem. Sedaj je OK. Če te zelo skrbi, pokliči zdravnika in vprašaj za mnenje, morda te bo poslal na testiranje. Veliko tukaj jih meni, da je tesnoba. Se strinjam, je čisto možno. Lahko tudi poskusiš vzeti kakšen Persen ali kakšno drugo pomirjevalo, pa boš videl. Vse dobro:)

Kako obvladovati stres, zmanjšati občutke strahu, panike in zaskrbljenosti zaradi koronavirusa SARS-COV-2 (COVID-19)?

👉🏻 https://www.nijz.si/sl/kako-obvladovati-stres-zmanjsati-obcutke-strahu-panike-in-zaskrbljenosti-zaradi-koronavirusa-covid

Jaz pa sem se do zdaj dobro držala. V službi sem imela veliko dela, tudi nekaj sem šla še v trgovino, čeprav sem glavnino opravila že prej, danes, prvi dan dopusta pa sem čisto sesuta, fizično in psihično. Boli me glava, sinusi, imam celo malo vročine. Vse z virusom se me je v smislu tesnobe dotaknilo šele danes. Prej sem na vse gledala bolj razumsko, zdaj pa sem šele dojela, da gre zares. Prazne ulice, zaprti kafiči … pa ne da pogrešam, rada imam mir, a to umirjanje me plaši. Po dolgem času sem morala vzeti apaurin.

Tudi jaz dva dni cmok v grlu. Danes zjutraj zabasan nos, cez dan v sluzbi glavobol. Vrocine nimam. Ampak obcutek ni prijeten. Najbolj me mori in se sekiram, da bi se kje jaz okuzila druge, v kolior bi kaj staknila in tega ne bi vedela. Sem zato, da se vse zapre, tudi firme.

New Report

Close