Najdi forum

lep pozdrav
oktobra se z družino odpravljamo na malto, pa me zanima, katera je najboljša varianta potovanja?

hvala

Mi smo šli iz Benetk z Ryanairom in potem rentali avtomobil na Malti. Če bi šli še enkrat bi to prav gotovo ponovili. Letalske karte (povratne) so trenutno po 18€ skupaj s taksami in provizijo za plačilo s kartico. Rent-a-car pa ugodno ponujajo na:
http://www.economycarhire.com/

jst sem tudi bila lani oktobra z ryanairom iz benetk, letos grem spet..karte pa so bile 1 eur z vsemi taksami.. rentacarja pa ne priporočam, ker imajo odlično organizirane in kar poceni buse..

Pozdravljen !

Tudi jaz priporočam kot izhodišče Benetke ! Karto rezerviraj bistveno prej !
Zgolj v informacijo !
Na Malti vozijo po Angleškem sistemu in tudi avtomobili imajo volan na desni ! Jaz sem koristil njihove avtobuse, ki so stari, zanemarjeni a prava znamenitost. Ogromno jih je in z njimi se pride na vsak konec tega malega otočka !

Lep pozdrav

Avtobusi imajo dve velike slabosti, stari so in brez klime pa še skoraj vsi vozijo v Valletto in če želiš še kam drugam moraš prestopati v Valletti. Z avtomobilom pa si mnogo bolj svoboden. Do katerekoli točke na otoku prideš v manj kot uri. Tako prideš do znamenitosti pred prihodom ostalih turistov in se izogneš gneči…

po moje pa to, da so avtobusi stari ni slabost..vožnja z njimi je prava dogodivščina 🙂 tudi z busom prideš kamor hočeš v eni uri..po moje je večja slabost vožnja po levi in volan na desni..in še veliko ceneje prideš skozi z busom..seveda pa vsak naredi tako, kakor njemu najbolj ustreza..zase vem, da na malti prav nikoli ne bi vzela rentacarja, ker nisem bila še nikjer, kjer bi imeli take povezave in avtobus na vsakih 10 min..

malta je definitivno vredna ogleda. najema avtomobila sicer ne priporocam, saj je javni prevoz dobro razvit, lokalne agencije ponujajo oglede vseh znamenitosti, gres po prospekte in potem nastudiras javni prevoz. tako da je najem avtomobila, ce nisi vajen voznje po levi strani, vecji in bolj adrenalinski projekt. maltezani niso znani kot kdo ve kako dobri in previdni vozniki, tako da tezko najdes kak cel avto, predvsem v mestih. ko si enkrat na malti, se splaca pogledati se otoka gozo in comino, sta oba vredna ogleda. valeta sama je cudovita, fort st.elmo na koncu pa je tipicen primer angleske trdnjave…

se splaca pogledati…

Pa kje za vraga najdete te karte po 18 € ali če sem prav prebrala za 1 €?

Ni tako težko. Trenutno lahko za približno takšno ceno odpotuješ iz Trevisa na Malto 16. decembra in se vrneš 23. decembra.

Let na Malto stane 2 EUR, nazaj grede pa 14,99 EUR. Taks ne plačaš v nobeno smer. Online check-in je brezplačen za prvi let, za povratni let pa je zanj treba doplačati 5 EUR.

Recimo za odhode ob sredah v januarju in delno v februarju so trenutno cene 8€ z taksami in online check-in-om. V primeru, da plačaš s kreditno kartico pa je dodatni strošek 5€ v vsako smer. Povratna karta torej stane 26€ po osebi.
Če pa imaš Visa electron kartico pa ni provizije na kartico, tako, da te stane karta (povratna) le 16€.

a mojega prispevka izpred 3 dni pa ni al kako? pred dvema tednoma se je še dobilo karte za 1 eur in to za vikend – petek, nedelja..le ryanair je potrebno pogosto spremljat in se vedno kaj dobi..dva tedna nazaj se je še dalo kopati tam, in tudi cene hotelov so zelo ugodne v tem času, tako da res priporočam..

Kje najdete te lete za nekaj €?

New Report

Close