Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Mame in navezanost na sinove

Mame in navezanost na sinove

Prijateljica ima odraslo hči in sina. Medtem ko je do hčere pogosto hladna, odklonilna, nezainteresirana, sina malikuje kot boga.

Sama ima obupen odnos z mamo in le-tega vleče naprej v odnos s hčero.  Hči je visoko izobražena, ima dobro službo, urejeno zvezo – pa za mamo vse to ni kaj dosti vredno.

Njen par let mlajši brat, ki že dve leti piše diplomo, pa samo zažvižga in mama že hiti, da bi mu ustregla.  Ob polnoči zanj peče štrudelj, vozi ga na delo – ker ne more 2km kolesariti -, na delo mu vozi kosilo, da srce ne bi preč prišlo…

Ko pridejo k sinu prijatelji, se prijateljica umakne v spalnico, da lahko deca hara po bivalnih prostorih.

Pravi mi, da je ne razumem, ker imam dve hčerki in da so mame pač od nekdaj take do sinov.

A je to res?

Meni ni to jasno, zakaj so mame do svojih hčera tako hladne in nezajnteresirane. Mogoče zavist?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 8739, 30.04.2024 ob 19:16

Meni ni to jasno, zakaj so mame do svojih hčera tako hladne in nezajnteresirane. Mogoče zavist?

JA popišure so hčerke😝😝😝

Sinovi majo lulčke.

Hcerke so tatine princeze.

Ni ok, če sta mama in hči prijateljici in skupaj v vrsti za pajkice stojita, niti ni prav, če hči sama stoji, mati pa tri mesta pred njo s prijateljicami.

Narobe je, če gre mama s sinom po pajkice. Narobe je, če gre sin za mamo in bog ne daj, da bi šla mama za sina.

Kaj je sploh dovoljeno v tej forumski družbi?

 

Imam hči. Ne morem si predstavljati, da bi bila  ljubosumna nanjo. Čudovita je, taka kot je in oba z možem sva ponosna nanjo.

Mame ki so ljubosumne na svoje hčere imajo verjetno obilo psihičnih težav.

Zgodba mojega življenja…

Še pasji drek je bil več vreden,kot pa jaz.Pri 22-tih sem se odselila.Imam otroke,moža,svoj domek.

Minilo 20+ let z skhranimi odnosi.Ko kar naenkrat postanem zlata hči.Seveda,stara je-nekdo mora skrbet zanjo.Sinek in njegova ne bosta skrbela zanjo,bo že hčerka.Okey,bom dobra hči prostor imam.Mama ima pokojnino,ampak svoje kartice že leta ni videla,ker jo ima njen sinek.Torej bi jo jaz živela,brat bi pa z njenim denarjem luksuz pičil.Malo morgen.Po prvem prepiru,ko mi je vrgla naprej,da je moja mama sem ji spakirala in dostavila k bratu.Naj se j****,skoraj 50 let me je imela za navaden gnoj zdaj ji bom pa vredu????

Tvoji prijateljici se lahko isto zgodi.Ker zavržene hčerke dobesedno zasovražimo takšne mame.Jaz sem jo vzela k sebi samo zaradi tega “kaj bodo pa drugi rekli”.Danes sem seveda spet najslabša,ampak saj tako je bilo vedno

to je tipična patriarhalna vzgoja, ko je ženska vzgojena, da sovraži sebe in tako vse ženske, moške pa je treba za vsako ceno malikovati. Ta ženska tudi nima dobrega odnosa z možem, če ga sploh ima, torej je vse malikovanje usmerila v sinkota. Ne gre v prvi vrsti za to, da hčere ne mara, ampak za to, da najprej sebe ne mara in zato ne mara hčere, v kateri vidi sebe. Če sta se res o tem pogovarjali ji to razloži in boš videla. Čeprav so to zelo globoka prepričanja in ženske običajno niso sposobne uvida. Sploh pa zato ne, ker je zanjo veliko lažje, da čustveno zlorablja sina, kot pa da bi se spopadla s svojimi lastnimi demoni.

Te mame, ki vzgajajo ojdipe, od moža nimajo ne ljubezni in ne prave podpore.  Kot klop se oklenejo sina in mu uničijo življenje. Stara zgodba, še posebno značilna za slovence. Poznala sem gospo, ki je prisilila 40 let starega sina, da je po smrti njenega moža, moral ležati pri njej v zakonski postelji.

Nimam te izkušnje. Ne kot vnukinja, ne kot hči, ne kot mama. Pri nas so bile od nekdaj punce enako vredne kot fantje, verjetno zaradi liberalcev med predniki, ne vem…no ja, vsaj merilo se nas je vse z istim vatlom.

Taka je moja mama, žal, zelo žalostno, včasih se tudi nasmejim kake kvasi in sveto trdi da ne dela razlik med mano in bratom.

Prav mu v rit leze in obsedena z njim :))))

Mene recimo zmerja da ga več nočem nikamor vozit, ne k zdravniku ne ostalim opravkom, da mu mora dat denar za taksi, a opravek 500m ali 700m od njega :))))

Pa ji rečem, ma ko gre po kokain mu ne rabi taksi, takrat laufa :)))

Ko ji jasno povem da je njen avto  z rokami razbil, mojega je poskakal in uničil, skiro dal za drogo, kolo vredno tudi…če nima v glavi naj ima v nogah. Potem vzroji in teži da ga sovražim ker ga nočem peljat k zdravniku, zobarju.  Če ji pa rečem, ok ga bom peljala, pa pejt z nami, ker se ga ne morem rešit z vožnjo, saj mi noče iz avta ko je bil odpeljan in pripeljan od zobarja in zahteva da se ga vozi po drogo še do izole, pirana, trsta… in mi kriči ter dela scene po avtu, da ga ljudje po ulici snemajo in se zgražajo. Zadnjič me je nagovorila naj ga nekam peljem, sem ji rekla da nisem za to, če pa vztraja, bo morala iti poleg,  Ko sem ga pred stanovanjem spustila ven, je kričal da sem BULANA BULANA, MAMI DA RABI UMETNI KURAAC, DA NAS BO ZAPALIL,…ker ga ne peljem po “drogo”,  sosedje so policijo klicali da smo v nevarnosti. No ko so prišli pa mene tam ni bilo več saj sem šla domov, ona pa se je naredila francozinjo oz še huje, je mene obtožila da sem jih klicala.  :)))Kako če pa sem vozila in minutko po tem ko sem šla iz avta so baje že prišli.

Logika ji tako šepa da mene dnevno glava boli in se na koncu po zgražanju nasmejim.

Zelo zelo žalostno je da vse to dopušča in vleče, da ji je zase vseeno,..ampak da mora celo mesto zaradi njegovih izpadov trpet, je pa meni grozljivo. Nima niti sramu, ne normalnih reakcij.

Avtorica, kaj te brigajo drugi. Nimaš svojih skrbi in problemov.

Ma nehajte že enkrat s tem patriarhatom. Težava je izključno v slabih mž odnosih, vzrok pa vam ne bo povšečì in ga je zguba časa navajat. Itak ne vidite.

Zgodba mojega življenja. 🙂 Preveč navezana mama, ki po njenem nima nikogar vrednega  v življenju, razen svojega zlatega sinka. Seveda po svoji krivdi, ker so vsi drugi slabi, samo ona kuje sebe, svojega zlatega sinka pa še bolj v zvezde. Pa je zamočila totalno pri vzgoji, mož se je ločil pred 20 leti od nje, pa je njegovo vlogo moral prevzeti sinek, ki pa nikoli ni odrasel. Ko je ugotovila, da si bo sinek začel ustvarjati svoje življenje je imela vsak drugi dan infarkt ali pa kakšno smrtonosno bolezen, da si ga je le čimbolj navezala nase. Vse se je vedno vrtelo okoli želj mamice, nikoli ni imel prijateljev, ker je pač vzgojen v egoista in so se ga vsi izogibali po določenem času. In je v odrasli dobi še vedno nesrečen, saj od nikogar ne dobi takšnih hlavospevov kot od mame, kar je popolnoma razumljivo. Kljub zelo slabemu obnašanju sem z takšnim osebkom vztrajala 15 let in čakala, da se bo kaj popravilo. No v zahvalo si je omislil “prijateljico” s katero je občasno še sicer sexal, ampak to je res samo prijateljica 🙂 edina v življenju sicer, je pa prijateljica. 🙂 Ki je želela čez čas nekaj več, povedala vse meni in nato še grozila, da se bo nekaj zgodilo mojim otrokom. Ampak njegova mamica je rekla, da ne smem biti taka, ker je pač to bila očitno prijateljica, za katero sicer ni noben vedel… no in ker je krivdo hotela zvaliti name, da očitno sem za vse jaz kriva… sinek pač ni tako slabo  mislil, sem se odločila, da z njo ohranim stike na minimumu, zavoljo dveh otrok, ki nista nič kriva in jima stikov z babico ne mislim preprečevati ji pa jasno, dam vedeti kje so meje, da mi ne pokvari še otrok. Sinek pa hodi na psihoterapije, da bo vsaj kot oče uspel, če že kot partner ni zmogel/znal. No in na terapijah se je izkazalo marsikaj, da se nikoli ni želel poročiti, ker mama njegova ne bi prenesla biti v istem prostoru kot je njegov oče. Pa daleč od tega, da je gospa sama, si je nekaj mesecev po ločitvi že navlekla drugega moškega, tako da blazno trpela ni. Trpela sem jaz, ker sem bila butasta in sem to predolgo prenašala in hotela biti dobra partnerica. Zato nasvet vsem: izogibajte se otrokom, ki so ločenih staršev z neurejenim starševskim odnosi, nerazčiščenimi ranami in maminih sinkov- ti so najslabši osebki, narcisti in še kaj, da ne boste kot jaz z napačnim zapravile najlepših let 🙂 Spremenijo se tako ali tako samo takrat, ko je prepozno, pa še to z veliko, veliko tuje pomoči.

odgovor je čist preprost. Hčerke žal nimajo tiča. 😊

New Report

Close