Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek martinovo kosilo

martinovo kosilo

Zanima me ali je katera od vas svojemu dragemu naredila martinovo kosilo?
Jutri ko pride iz službe bi ga rada presenetila pa sploh nevem kako naj se lotim. Ali v Mercatorju sploh dobiš gosko oz. raco…?

Seveda dobiš!

A misliš že narejeno ali za naredit? Če se ne motim se dobi tudi pečena že. Jaz imam sicer izkušnje le z piščancem, ki ga naredijo fantastično!!!!

Sicer pa mojemu nisem naredila martinovega kosila. Je bolj on kuhar pri naši hiši … :))))))) … sam nimamo časa se še z nevem kakimi kosili ubadat.

Sej tud jaz nimam časa, ampak si tako zelo želi, pa itak skor nikol nč ne skuham, ker mam full dela s tamalim, ampak on tega ne razume.

Ja … moj tut ni glih najbolj zastopu, kako da nimam čas za nič. Pol sem ga pa parkrat pustila samega s ta malim za par uric (sedaj ko sem začela šolo in imam predavanja popoldan imam sploh fajn izgovor) in vidi tudi sam, da se ne da kaj dosti naredit. :))) ;)))

Sicer pa … Najbolje da skočiš res pogledat v Mercator kaj imajo na razpolago … pa recimo narediš še kako francosko solato ali zeljčke zraven … in evo … martinovo kosilo pripravljeno. :))))))

Seveda se dobijo goske in race, vendar zamrznjene, tako da si že malo pozna. Jaz sem jo kupila včeraj in se je šele zdaj odtajala. Če dobiš svežo, pa ne bo problem. Opereš, nasoliš, natreš z majaronom in poprom in napolniš za jabolki ( ali kostanji). Peče se kakšne tri ure (raca manj), ves čas jo polivaš s sokom in obračaš. Zraven seveda gredo mlinci in rdeče zelje, pa ni nujno. Jaz bom naredila zraven kruhove cmoke in gobovo rižoto ter pomarančno omako in motovilec z jajčko. Njami…

Priznam, da prvič delam martinovo kosilo. Najprej juho z jetrnimi žličniki, pečeno raco (samo posoljeno in malo popoprano), z rdečim zeljem in kruhovimi cmoki, za sladico je kar jabolčni zavitek. Kuham že od včeraj. Zato je danes romala v peč le račka, juho in zelje bom le pogrela.

LP Neja

Tudi pri nas bo danes martinovo kosilo, pa ga ne kuham za moža, ampak za vse nas! Račka, mlinci, zelje (bljak) in juha, porova.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Joj, kaj je zdaj to: bljak? Jaz pa bi rdeče zelje jedla vsak dan. Ta teden sem ga delala 2x in sta mojedva poba vse pojedla (pa ta velik sploh ne mara preveč zelja) in sem bila prav vesela, da mi je uspelo.

Lahko pridem na kosilo, plissssssssss??? ;-)))

Trenutno imam na zalogi mlince in en veeeeeeeeeelik pisker, še do pol poln rdečega zelja. Meni so vse oblike sladkega zelja bljak, ampak ga vseeno skuham in sine ga ima prav rad. Od račke je pa samo še “ogrodje ostalo”. 5 kom in račka od slabih dveh kil mljac mljac mljac in račke ni več :)) Če ste pa z milnci in zeljem zadovoljni – wellcome :))

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Mi smo imeli pa danes mesno struco in krompir in zame je bil praznik, ker je kuhal moz. Juhu!!!!!!!

Pa se to. Sedaj ze eno uro spi. Ga je kuha tako izmucila.

Jaz pa ne maram race ne goske, tako, da je pri nas kura – piscancek, rdece zelje (btw. uno od Iglo je prav prijetno dobro), pa malo krompircka, pa mesana solata. Eno dobro vino – seveda belo in to suho ali polsuho. Letos je blo suho , renski rizling, in to iz Prlekije.

Glede na to, da sem obcutljiva, da je dobro vino, me je to No Name (saj ima ime, ampak ni znano) prav presenetilo. Bilo je dobro.

Vceraj pa je dragi pekel, njegovo Kruhovo struco z mesnimi dodatki —to je ze 10 kratna variacija Jamie Oliver struce. Ampak vsakic znova je dobra. Le kako mu to uspe!

hej,
a poveš kaj več o tejle kruhovi štruci? je slišat njami…

New Report

Close