martinovo kosilo
Ja … moj tut ni glih najbolj zastopu, kako da nimam čas za nič. Pol sem ga pa parkrat pustila samega s ta malim za par uric (sedaj ko sem začela šolo in imam predavanja popoldan imam sploh fajn izgovor) in vidi tudi sam, da se ne da kaj dosti naredit. :))) ;)))
Sicer pa … Najbolje da skočiš res pogledat v Mercator kaj imajo na razpolago … pa recimo narediš še kako francosko solato ali zeljčke zraven … in evo … martinovo kosilo pripravljeno. :))))))
Seveda se dobijo goske in race, vendar zamrznjene, tako da si že malo pozna. Jaz sem jo kupila včeraj in se je šele zdaj odtajala. Če dobiš svežo, pa ne bo problem. Opereš, nasoliš, natreš z majaronom in poprom in napolniš za jabolki ( ali kostanji). Peče se kakšne tri ure (raca manj), ves čas jo polivaš s sokom in obračaš. Zraven seveda gredo mlinci in rdeče zelje, pa ni nujno. Jaz bom naredila zraven kruhove cmoke in gobovo rižoto ter pomarančno omako in motovilec z jajčko. Njami…
Tudi pri nas bo danes martinovo kosilo, pa ga ne kuham za moža, ampak za vse nas! Račka, mlinci, zelje (bljak) in juha, porova.
Trenutno imam na zalogi mlince in en veeeeeeeeeelik pisker, še do pol poln rdečega zelja. Meni so vse oblike sladkega zelja bljak, ampak ga vseeno skuham in sine ga ima prav rad. Od račke je pa samo še “ogrodje ostalo”. 5 kom in račka od slabih dveh kil mljac mljac mljac in račke ni več :)) Če ste pa z milnci in zeljem zadovoljni – wellcome :))
Jaz pa ne maram race ne goske, tako, da je pri nas kura – piscancek, rdece zelje (btw. uno od Iglo je prav prijetno dobro), pa malo krompircka, pa mesana solata. Eno dobro vino – seveda belo in to suho ali polsuho. Letos je blo suho , renski rizling, in to iz Prlekije.
Glede na to, da sem obcutljiva, da je dobro vino, me je to No Name (saj ima ime, ampak ni znano) prav presenetilo. Bilo je dobro.
Vceraj pa je dragi pekel, njegovo Kruhovo struco z mesnimi dodatki —to je ze 10 kratna variacija Jamie Oliver struce. Ampak vsakic znova je dobra. Le kako mu to uspe!