Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Mati božja in ena srajca

Mati božja in ena srajca

grrrrr……… likam že pol ure eno moževo srajco…. bolj kot likam, bolj je zmečkana………. :-((((((((((((((((((((((((((

še dobro, da drgač ne nosi srajc :-)))))))))

no, ta zadeva je 55{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bombaž, 45{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} viskoza……… se lahko lika na 2 pikci….. a mi zna katera povedat, če naj s paro al kako, da bo spodobno zlikana?

hvala, hvala

@-->-- @-->-- @-->-- @-->-- @-->-- <http://pomarancka.moj-album.com>

Likaj na najvišjo možno temperaturo. Če ne zdrži, jo vrži stran.

Jaz sem vse srajce, ki se težko likajo zmetala stran in zdaj ima samo srajce brez likanja. Seveda jih je treba zlikat, ampak brez muke. Če srajca, pa če mi je še tako všeč, nima našitka brez likanja, je ne kupim.

Je fora ja s temi srajcami. Tudi moj mož nosi samo srajce. In smo zadnjič v Muri kupili nekaj srajc in se tako slabo likajo, da me je groza. In potem kupimo v Avstriji no name srajce, 5x cenejše od Murinih, pa se čudovito likajo. Jaz ponavadi kar našpricam z vodo, pa še s paro likam. Ima pa mož ene dve srajci, kjer pa ne smem z vodo zraven, ker ko jo zlikam je super, ko se pa “posuši” je pa nikakva.

LP, Meti

khm, khm…. to je edina bolj fina moževa srajca, poročna…. in jo bo sedaj imel za krst….. hudiča sem že parkrat oprala (srajco, ne moža, hehe), preden je šla umazanija z vratu dol, zdaj pa še to likanje……

ma na 3 pikce se bojim, da jo bom zažgala :-(((((((

je pa drgač Labodova in je dal zanjo enih 15 jurjev…….. :-((((((((((

@-->-- @-->-- @-->-- @-->-- @-->-- <http://pomarancka.moj-album.com>

sej pravim, še dobro, da jih drgač ne nosi :-))))))))

bohvar, da napreduje v službi, boga jst ;-)))))))))))

@-->-- @-->-- @-->-- @-->-- @-->-- <http://pomarancka.moj-album.com>

Poskusi na srajco kjer likaš položiti vlažno krpo in polikaj čez. Moralo bi iti.

probaj na tri pikice – ampak najprej nekje spodaj na robu pa na notranji strani – glede na navedeno sestavo se ne bi smela zažgati. Moj mož nosi FUL srajc in jih z navadnim likalnikom ne morem nikoli zlikat tako, da bi bilo ok. VEDNO uporabljam likalnik na paro (tisti s posebno posodo, ki ima paro na pritisk) – edino ti likalniki kolikor toliko zlikajo perilo! Fora pri teh likalnikih je, da lika para in ne vročina, ker lahko z njimi tudi najlonke likaš, pa jih ne boš zažgala.

LP

naia

jaz takšne srajce zlikam skoraj mokre (no napol suhe, na pol mokre), tako da mi jih likalnik hkrati še posuši

Čim prej ga nauči likat. Pa naj napreduje doma – v likarico:)))

Viskoza je hudic …….

Rešitev…………..odnesi zlikat v pralnico………saj na njihovih plakatih piše…..da ti jih po potrebi tudi samo zlikajo…..mislim, da je vsaj pred časom cena bila 190 SIT………………………a se splača obremenjevat…………..

ja, se strinjam z naio, tudi pri nas je isto.

Joj viskoza je res h…! kot pravi janova mami!
Lani sem si kupila zelo lepo bluzo iz viskoze od Laboda in že po prvem pranju jo nisem več mogla zlikat tako kot bi si želela. Spravila sem nezlikano v predal in prav včeraj sem jo, sicer s težkim srcem, vrgla proč, vendar bi se z likanjem samo mučila in jezila. Mislim, da sem si prihranila kar nekaj živcev:-I

hvala punce, sem zlikala že hmal potem… z dost pare in špricanja… zgleda kar okej…

@-->-- @-->-- @-->-- @-->-- @-->-- <http://pomarancka.moj-album.com>

Men pa ni jasno zakaj si odrasel clovk ne bi mogel sam svojih cot likat???

Zarja, a ti tud nardiš doma vsa “moška” dela?

;-)))))))))))
ja, dragi od Zarje si sam lika, Zarja pa čisti odtoke, menjuje olje pri avtu, žaga drva,…. ali drugače Zarja čisti odtoke, ki se zamašijo njej, menjuje olje pri svojem avtomobilu, žaga drva, s katerimi se greje samo one… itd. ;-)))))))

skratka, enakopravnost na vseh področjih……… ;-))))))))))

@-->-- @-->-- @-->-- @-->-- @-->-- <http://pomarancka.moj-album.com>

Zarja_Z, a imaš ti že družino? Se ti ne zdi malo čudno, da bi žena zlikala svoje stvari, mož pa svoje? In kdo bi otroške? On ali ona? Dobro, v nekaterih družinah tudi očki likajo, a, da bi vsak svoje… to se mi zdi pa malo smešno.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Zdej bom pa še odkrila, da sem zlo nadpovprečno individualistična. :)))

Pri nas imamo pač sistem, da so oprane cunje v enem velikem skafu in pol si pac vsak sam vzame ven, kar bi rad nosil/dal v omaro. Men se zdi to cist v redu.

Kar se pa tice delitve dela na “zenska” in “moska” sem pa prepricana, da je odmasevanja odtokov in menjanja olja veliko veliko manj kot pa likanja, pucanja, kuhanja … Pa ne me narobe razumet, ne bi mi blo pod cast zlikat nekaj tipu, ki je celo popoldne cepil drva :)) Sam kaj, ko mamo pa pec na olje. Smola.

Jaz bi jo vrgla v največji oddaljen kot v omari! Pozabil bi na njo in kupila novo, tako, ki skoraj ne potrebuje likanja;))!

Sam nej si jih lika….zakaj mu pa ti likaš? Me zanima, če bi on tvoje…..:)))

Tudi jaz ti svetujem, da jo neseš v čistilnico. če jo obleče samo za redke priložnosti, če je lepa in po vrhu še poročna, jo jaz ne bi stran metala.

Ja nad Labodovimi srajcami smo bili večkrat razočarani. Probaš zlikat s paro, če ne gre – pa v kanto :))

Lp, Ela S

New Report

Close