Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek McDonalds je trdovratna droga

McDonalds je trdovratna droga

Odgovor na objavo uporabnika
phahahaha, 23.06.2021 ob 21:17

In spet najbolj zdravi in najboljši kuharju na MONU se zbrali. Tu noben ne mara Maca, vsi se najbolj zdravo prehranjujete. Ja kdo hudiča pa hodi potem na drive-thru McDonalds? Vedno ko grem mimo kateregakoli McDonaldsa v LJ je najmanj 15 avtov v koloni.

 

McDonalds ima najbrž svoje ljudi, ki se vozijo v krogu, da si delajo reklamo?

 

In BTW, 90% hrane ki jo kupiš v Lidlu, Hoferju, pa tudi Mercatorju je iste ali še slabše kvalitete in polna cukra, kot McDonalds. Tako da ne se smešit…

Si pomislil, da so pred mekom eni drugi ljudje, ne ti, ki tukaj pišejo, da jim ni všeč? Jaz na drive-thru nisem bila še nikoli, sploh ne vem kje je. Bila sem ene 2x v centru, v mladih letih, ni me navdušilo. Pa se to na vrstah sploh ne pozna.

Tle so debeluhi, ki jejo kao zdravo domačo hrano.

Če odpreš temo o jedilnikih, se lahko o tem prepričaš in bereš njihove umotvore.  Domače, domače, le o kalorijah nimajo pojma, zato se kotalijo od zdravnika do zdravnika.  Torej – če se nabašeš z domačo pečenico, pohanjem in domačim krompirjem, je to zdravo, če greš na pizzo ali hamburger, si pečen. Cvet inteligence je tu gor, ho ho ho.

Odgovor na objavo uporabnika
zdravnica, 23.06.2021 ob 16:17

Odgovor na objavo uporabnika
ne sodi kar vsevprek, 23.06.2021 ob 14:06

Kdo si ti, da boš kar pospološevala ?

 

Kupljenih čvapov, plesk in ostalega žar industrjsko priravljenega ne kupujem, niti ne jem – naredim doma lastoročno,  pa takrat top, si vzamem čas – meso preverjenega lokalnega rejca, sol po svojem okusu, pa poper in česen, kjer je treba, olje – pa paca čez noč. Najboljši  in tapravi čvapi so pa tako ali tako fifti fifti govedina-ovca.

 

Ölz toasta ne jem – najmanj cukra 1,5 gramov na 100 gramov ima pa Hoferjev toast ( american, pa tanavaden) in ena blagovna znamka še od Leclercka… Vsi ostali toasti pa v povprešju od 6-9 grmov cukra n 100 gramov, ja.

 

 

Od sladoledov jem samo Leone določene ( pa še to tiste, ki se jih da kupit v ind. prodajalni njihov program delan za tuje trge,  oziroma tiste, kjer je manj kot 20 gramov cukra na 100 grmov sladoleda ( mlečni), pa od Lj mlekarn določene,  npr. Planica lučka okus gozdni sadeži mi je edini sladoled od LJ mlekarn, ki mi je res vreden greha in tistega cukra.

 

Poznamo take, ja.  “Zdrava prehrana”, izgled pa kot 2 tonski povodni konj.

 

Glede na mojo TV 180cm, TT  68kg,  v 40ih:

BMI: 20,4 ( več kot normalno za moje paramtre in starost – znotraj 25 ITMja – 18,5 je že underweight).

visceralna maščoba: 7.4 ( sprejemljivo kot normalno je do 11% glede na moje parametre in starost)

podkožna maščoba: 17,6 %

telesna maščoba: 20,7%

Eat your ego now. Jasno – seka samo tvoje žlehtnoba iz tvojih možganov preko konic tvojih grdih prstov

 

Odgovor na objavo uporabnika
ne sodi kar vsevprek, 23.06.2021 ob 22:24

 

Glede na mojo TV 180cm, TT  68kg,  v 40ih:

BMI: 20,4 ( več kot normalno za moje paramtre in starost – znotraj 25 ITMja – 18,5 je že underweight).

visceralna maščoba: 7.4 ( sprejemljivo kot normalno je do 11% glede na moje parametre in starost)

podkožna maščoba: 17,6 %

telesna maščoba: 20,7%

Eat your ego now. Jasno – seka samo tvoje žlehtnoba iz tvojih možganov preko konic tvojih grdih prstov

 

Koga pa ti prepričuješ s temi štorijami?  Kobila, nič ti ne bo prihranjeno, ne boj se.

Odgovor na objavo uporabnika
ho ho hofer, 23.06.2021 ob 22:44

Koga pa ti prepričuješ s temi štorijami?  Kobila, nič ti ne bo prihranjeno, ne boj se.

daj  poravnaj si čeljust izpahnjeno in zapri umazana prednja vrata. Še vedno se pa name lepijo 15 let mlajši. Lahko izbiram, če bi hotela – za razliko od tebe.  Hahahha, mi prav prija odgovrajati takim, ki se vržejo na zobe z žaljenjem.  Ne meči se po mojih postih, si boš zobke polomil/a.

Stick to theme.

Ne jem takih stvari iz preprostega razloga – vse to ful redi. Krompir jem samo kuhan in se to par kosov, nic cvrtega, pohanega, nic bele moke, cim manj sladkorja, nobenih pastet, cipsov, industrijskih namazov,  sadnih jogurtov iz trgovine, nobenih industrijskih omak, nobenih pripravljenih cevapov, pleskavic, ki se jih kupi v trgovini, sladoled delam sama in se to sadnega, vse namaze delam sama od tuninega do avokadovega itd. Ne jem zunaj po gostilnah (oz zelo redko) se izogibam temu. Ce bi jedla razne McDonalde, pizze, pohanje itd bi imela 100 kil, tako jih imam pa 49 trenutno. Ne jem zato ker ni dobro ampak zato ker nocem da se me prime.

Tudi vsi avtomati s poceni pocukrano pijačo, ki je odlična podlaga za zgodnjo sladkorno in pa vse restavracije po Zloveniji, ki ponujajo pomfri, za kuhan krompir in zelenjavno prilogo pa še slišali niso. Tako korporacije in pokvarjeni privatniki služijo na našem zdravju, mi pa prihajamo tja še in še, ker nam paše prst v rit.

McSranje, hrana za debile.

A zato so take kolone vozil pred McDonaldsi. Jaz sem se pa spraseval zakaj ljudje cakajo v vrsti tudi po 2 uri.

Zato ker bič in prst v rit pašeta. Vsakič vas tako dobro nabrišejo, da se morate vračati in vračati.

 

Odgovor na objavo uporabnika
Fic firic, 25.06.2021 ob 20:17

A zato so take kolone vozil pred McDonaldsi. Jaz sem se pa spraseval zakaj ljudje cakajo v vrsti tudi po 2 uri.

 

Odgovor na objavo uporabnika
american way of life, 22.06.2021 ob 19:05

Ko pojem McDonalds obrok je kot da bi dobil šus v žilo. Ja, tako dobro je. Ravno prava mešanica sladkorja, maščob in dodatkov da te vročično prevzame, ko goltaš njihov burger. Tako dobro, da še orgazem ni tako dober. Ja tako dober je prefinjeni in skomercializirani McDonalds. Rediš se ko prase a ne nehaš, vsak dan ga bi, žrl McDonaldsove hitre specialitete. Hudo je, ko si ameriški debelušen bolnik..

 

Vaš ameriški debeluh..

Tule je ena oddaja na to temo:

Global Junk Food: How the Western Food Industry is Making Poor Countries Fat | ENDEVR Documentary – YouTube

Jaz sem si včasih kupoval čokoladne roladice in sem imel navado kupovati to našo znamko, ki je sicer sedaj tuj lastnik. In sem tudi druge znamke istega izdelka enkrat probal. In sem opazil da ta naša je daleč najbolj sladka in vseebuje največ sladkorja. Potem sem jim pa enkrat pisal, da v Sloveniji je cirka 100 ooo sladkornih bolnikov in da se mi zdi da so malenkost presladke in če bi samo za 5g zmanjšali sladkorja na 100g da kupec ne bi opazil pri okusu in čeprav ne zgleda velika količina zmanjšanja sladkorja na dolgi rok se kar nabere. Če npr porabijo (govorim na pamet) 500.000 kg sladkorja je 5% 25.000kg sladkorja manj.  Pa sem potem opazil da so malo zmanjšali vsebnost sladkorja.

 

in veš zakaj? Ker te nikoli zares ne nasiti in si vedno lačen in hočeš še več, čeprav si dejansko že poln hrane in ne moreš niti grižljaja več. Če bi jedel karkoli drugega, bi bil že zdavnaj sit in ni šans, da bi jedel naprej, pri maku lahko.

Večina babičinih kuhinj je stokrat bolj nezdravih, pa se jih nihče en brani.

Mac ni problem, problem je v ljudeh, ki se prenažirajo. Ponavadi so toljudje s slabimi prehranjevalnimi navadami, ki smai itak ne kuhajao, nimajo reda pri prehranjevanju.

Verjemi, če boš v Macu jedel samo kraljevsko solato ali pa 1 kom wrapa z avokadom, se ti ne bo nič ekstremnega zgodilo.  tudi če boš vsak dan jedel kosilo tam. V normalni količini.

 

 

 

Ja ,če je tolk kvalitetno kot zadnja reklama na tv s slamico

skregana z bontonom pol pa kar tako naprej.

 

 

Bolj me motijo ameriške kurbe, ki gledajo ameriške filme in serije. In ki uporabljajo amerikanizme, ko govorijo v slovenščini.

Jezik je naša kultura in je bolj dragocen kot prostaški želodec.

Aja, samo sladoled majo dober v McDonaldsu. Mesa ne jem, zelenjavo majo slabo, vse ostalo pa je brezveze in je drugje boljše.

Kot prvo , te knofke prodajajo kot da bi bili zlati.   Vse to je pred pripravljena hrana z veliko dodatki, cvrto v olju ,  ki ga skoraj ne menjajo. Da pa hodiš jest avokadovo solato v Mcdonalds je pa res pogruntavščina stoletja.

Kakšno smešno sprenevedanje.  Moti vas cuker v Mc bombetkah, ne moti vas cuker v štacunskih toastih in pakiranem kruhu in pecivu (npr. Ölz).  Tudi sladkor in sladila  v vloženih kumaricah, rdeči pesi, konzervah z rdečim fižolom iz nekega Hoferja je super, kajne?

Moti vas slan pomfri, vrečka mastnega čipsa iz trgovine pa ne.

Moti vas okus govejega mesa, kupujete pa pleskavice in čevape v trgovinah, ki so veliko bolj mastne in slabše kakovosti.

Najbrž so vam tudi njihovi sladoledi zanič, so boljši tisti iz Eurospina in Lidla.

to je resnično forum 69 hahaha

 

Najprej je treba vse te stvari kupovati, a ne? Ti ocitnio jih, ker imas rada konzervirano in predpripravljeno industrijsko hrano. Jaz je ne maram, tudi cutim, da mojemu telesu skodi, zato je ne kupujem. Za ene stvari, ki jih omenjas, sploh prvic slisim. V McDonaldsu sem bila 4x , vsakic zaradi druzbe, 2x sem vzela sendvic, 2x sladoled. Petic tudi kljub druzbi nisem vec sla.  Ne trdim, da jem idealno, se pa trudim vecino hrane pripraviti od zacetka, npr. fizol namocim in ga skuham, kruh pecem doma, zelenjava je od zacetka poletja do priblizno takle cas v glavnem z vrta, nekaj pa se dlje, brez kemikalij in umetnih gnojil, itd.

Ce bi vsi Slovenci redno zahajali v Meka, bi jih moralo biti v vsaki ulici vsaj 10 do 20, pa vemo, da jih ni. Mek ima majhno skupino rednih in zvestih strank, nekaj jih zaide tja obcasno, veliko pa nikoli.

Odgovor na objavo uporabnika
ah daj no, 06.07.2021 ob 20:28

Večina babičinih kuhinj je stokrat bolj nezdravih, pa se jih nihče en brani.

Mac ni problem, problem je v ljudeh, ki se prenažirajo. Ponavadi so toljudje s slabimi prehranjevalnimi navadami, ki smai itak ne kuhajao, nimajo reda pri prehranjevanju.

Verjemi, če boš v Macu jedel samo kraljevsko solato ali pa 1 kom wrapa z avokadom, se ti ne bo nič ekstremnega zgodilo.  tudi če boš vsak dan jedel kosilo tam. V normalni količini.

 

 

 

Si se kdaj pozanimala, koliko primerov okuzb z e. coli so nasli v povezavi z Mekom? Tudi na solati so, ne le v mesu. Tudi bakterije iz cloveskih drekcev se vsake toliko najde. Upam, da ves, kako te pridejo v hrano.

Odgovor na objavo uporabnika
opevani Mek, 19.02.2023 ob 20:37

Si se kdaj pozanimala, koliko primerov okuzb z e. coli so nasli v povezavi z Mekom? Tudi na solati so, ne le v mesu. Tudi bakterije iz cloveskih drekcev se vsake toliko najde. Upam, da ves, kako te pridejo v hrano.

Upam da prebere tvoj odgovor po dveh letih. Bi šla pa stavit da imajo bolj vzpostavljen haccp kot marsikatera gostilna. Ravno zaradi takšnih primerov kot jih navajaš. Kje pa so našli te bakterije? V Sloveniji? Za eno kmečko, znano, gostilno pri nas vem da jo je pred kakšnim letom obiskala inšpekcija, do takrat noben ni imel pojma o tem sistemu. Kuhar jim je ušel, vsi ostali v kuhinji nekaj priučeni, o tem kaj se kako shranjuje, piše datume… niso vedeli prav veliko. Postavi se enkrat pred gostilne pa poglej od kje pride tovornjak z mesom. To kupujejo kjer je najceneje. Ampak je pa domače.

New Report

Close