Najdi forum

Naslovnica Forum Koronavirus Medicinska sestra v domu starejših občanov v Metliki okužena!

Medicinska sestra v domu starejših občanov v Metliki okužena!

V Domu starejših občanov Metlika so sinoči potrdili, da je bila ena od dveh medicinskih sester, pri kateri so včeraj potrdili okuženost s koronavirusom, njihova zaposlena.

Zbolela je v času izolacije, bila je v stiku z okuženim zdravnikom. V DSO navajajo, da je bila iz dela umaknjena, še preden je zbolela.

Hkrati so sporočili, da je bil v soboto zaradi simptomov, ki bi lahko kazali na okužbo s koronavirusom, pri enem od oskrbovancev odvzet bris, ki je bil negativen.

Včeraj pa je bil odvzet bris še pri drugem oskrbovancu. Na rezultate drugega brisa še čakajo.

Svojce obeh stanovalcev so o tem obvestili. V DSO še dodajajo, da so vsi ostali stanovalci stabilni in da dom vseskozi razkužujejo in izvajajo vse druge preventivne ukrepe.

Za zaposlene so navedli, da imajo na voljo dovolj zaščitnih sredstev, kar so nam ti potrdili tudi sami

V Vodicah, baje kar nekaj primerov v Izoli, pa še tile, to se bodo morali zgovarjati tile z NIJZa in ministrstva. Kaj šele, ko bodo začeli testirati ljudi, ki niso potovali oziroma bili v tesnem kontaktu.

Nič hudega…se bodo spočili od norcev kot ste na monu.. Ps
Pa že ženska je.

Kaj ima NIJZ s tem, da oboleli zdravnik NI upošteval navodil?
Ob pojavu znakov sicer res ni več šel v službo, predtem pa je bil v Italiji.

Kaj ima NIJZ s tem, da oboleli zdravnik NI upošteval navodil?
Ob pojavu znakov sicer res ni več šel v službo, predtem pa je bil v Italiji.
[/quote]

Potovanja NISO bila odsvetovana tisti čas.

Potovanja NISO bila odsvetovana tisti čas.
[/quote]

in kaj potem, če niso bila? A lastne pameti pa nihče ne premore? Če ni odsvetovano, kar greš, čeprav “vre” zaradi okužb?

Only in slo … glavnino okuzb so nam prinesli prav slednji, pa verjemi in zaupaj zdr.osebju …


Pred kom se bodo zagovarjali, ti ljubiteljica panike in intrig?

ni bilo odsvetovano potovanje,kot tudi se ni izvajalo in se še vedno ne, kdor je vrača v državo da ostane 14 dni doma pika

Mene pa zanima zakaj se ne morem samoplačniško testirati? Bila sem v stiku z osebo, ki je bila v Italiji in sem razvila par simptomov, vendar me zdravnik po nasvetu epidemiologa noče testirati. Ni problema bom plačal za testiranje, ampak tudi to ne gre. Za sebe me ne skrbi, skrbi me za ostarele starše, ki jih sedaj ne upam obiskati. Torej, kakšna rešitev?

So what? A z lastno glavo in od nas plačanim izobraževanjem pa niso sposobni samostojnih odločitev? Sicer če bi bili sploh ne bi tja rinili.

In zdaj so revčki prizadeti zaradi pisanj po forumih. Ehhh

odsvetovnje skakanja na glavo v Ljubljanico in z nebotičnikov tudi ni,

Kako naj človek zaupa zdravnikom, če še sebe ne znajo varovati. Navodila? Kakšna pa? Da bodo dobili dodatne dnevnice, če ne bodo na dopust šli v države, kjer je že razsajal virus. In da bodo dodatni nagrajeni, če bodo razumeli, da morajo biti 14 dni samoizolirani? Pa pranja rok tudi očitno ne obvladajo. Za predsednico zdravniške zbornice lahko potrdim, da v celoti ne obvlada umivanje- smo enkrat v Drami za njo sedeli. Je imela na sebi debel zimski pulover, ki pralnega stroja/pranja ni videl že nekaj časa. Nos nam je to povedal! Takim ni za zaupati javnega zdravja!

Preberi si ta intervju. Problem je politika in birokrati na NIJZ. Zdravniki in osebje bodo tako ali tako v prihajajočih tednih prvi na fronti, politiki pa ne.

https://www.delo.si/novice/slovenija/zdenka-cebasek-travnik-o-odgovornosti-govorimo-gospod-predsednik-vlade-287075.html

Preberi si ta intervju. Problem je politika in birokrati na NIJZ. Zdravniki in osebje bodo tako ali tako v prihajajočih tednih prvi na fronti, politiki pa ne.

https://www.delo.si/novice/slovenija/zdenka-cebasek-travnik-o-odgovornosti-govorimo-gospod-predsednik-vlade-287075.html
[/quote]

In še ne nekaj tednov nazaj je Šarec govoril, da delajo zdravniki paniko in da imajo oni vse pod kontrolo.

https://www.zurnal24.si/zdravje/sarec-zdravnikom-nobena-panika-ni-potrebna-325431

Potem pa, ko pa ko je zdravnik zbolel pa:

https://twitter.com/sarecmarjan/status/1236207379307474944

To je koruptivna birokratska mafija z vso politiko na čelu. Prepuščeni boste samo svoji lastni pameti. Ker je pa pri nas večina ljudi ovce, se bojim, da bo veliko hujše kot v Italiji ali drugje.
Sedaj pa ovce podpirate to bando naprej. Opozarjali smo vas več let na to mafijo, še teden dni nazaj ste se iz nas delali norca. Realnost bo boleča za vse.

_______________________________________________ SAMOZDRAVLJENJE S KANABINOIDI V SLOVENIJI https://m.facebook.com/groups/438014413832415/?multi_permalinks=548310252802830&notif_t=group_highlights&notif_id=1613462320193479&ref=m_notif Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami. _______________________________________________

New Report

Close