Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Mediji pišejo o potencialnih Nato sekretarjih

Mediji pišejo o potencialnih Nato sekretarjih

Bila je tale novica o morebitnih sekretarjih Nata:

https://siol.net/novice/svet/grabar-kitaroviceva-med-morebitnimi-kandidatkami-za-generalno-sekretarko-zveze-nato-557071

 

In med kandidati omenjajo samo ženske, poleg tega je omenjena kandidatka iz Hrvaške, kjer niti ne spoštujejo arbitražne sodbe in celo njihova vojaška ladja naj bi večkrat spremljala Hrvaške ribiče preko sredine Piranskega (mogoče je EU in Nato tiho, ker to krivico podpirajo), enkrat je novinarka rtv nek video pokazala kako hodijo čez sredino zaliva, potem kot drugega kandidata pa omenjajo Thereso May, ki je bila premier Anglije in nekateri mediji so pisali, da je njen mož delal v podjetju, ki ima največji delež v dveh orožarskih gigantih ( BAE systems, Lockheed Martin). Zanimivo, da ko je podrpla napad na Sirijo so delnice obeh podjetij zelo zrastle saj so bile uporabljene njihove rakate.

Pa če se še kdo spomni napada na Irak l 2003 in e pošte od Hilary Clinton in njenega prijateljstva z Arabskimi šejki in tudi z ženo od Tony Blaira, si je dopisovala, njen dragi Tony je pa podprl Busha pri napadu na Irak 2003, kjer še dan danes ni miru.

Ti kandidati so odraz poštenosti moderne politike in potem se čudijo kako v VB skoraj vsak teden stavkajo proti medijskim mangatom, saj je večina medijev v zahodnem svetu v rokah miljarderjev zato ni nič narobe če je v Sloveniji vsaj en medij v državnih rokah ampak bi na tam račun lahko vsaj uravnovešeno poročali do obeh strani enako in ne dodatno prispevali k politični negotovosti…

Sloveniji po arbitraži niti EU niti Nato ni stopil nasproti (pa saj od Junkerja ni bilo za pričakovati, za njega se ve s kom je prijatelj iz sosednje države s katero je Slovenija bila na sodišču) in od vseh držav je le Nemčija pozvala k spoštovanju arbitražne sodbe, ki je tako ali tako v 90% razsodila v korist sosede. V Sečovljah niso upoštevali katastra, drugje so pa kljub narodnostni slovenski večini in da je reka spremenila strugo, upoštevali kataster na škodo Slovenije, poleg tega pa sodniki niso niti enkrat bili dejansko na terenu, tako kot npr po 1 sv.v. ko se je na severu določala meja na plebiscitarnem glasovanju.

Če bi pa južno mejo gledali 100 ali 80 let nazaj bi pa tako ugotovili, da so sosedi v velikem plusu, saj je na račun Slovenskega ozemlja, Italija dala del ozemlja južno od naše meje. Še za časa komunizma naj bi Hrvaški komunisti vprašali Slovenske komuniste, če lahko postavijo Hrvaško šolo v Savudriji in čudno, da niti v EU niti Nato ne znajo prebrati recimo kakšne Ruplove knjige in podobno in nikoli niso stopili na stran Slovenije… Očitno so pri sosedih nezakoniti zasliševalni centri, vojaški prevozi orožja preko Plesota za žarišča na Bližnjem Vzhodu ( v začetku vojne so celo oboroževali opozicijo v Siriji ki se je kasneje izkazala za Isis) in vse ostalo več vredni kot pravica za tako majhno državo kot je Slovenija…

Pa naj bodo kar vsi kandidatki sekret-arji, pardon sekret-arke, ker poštenega med njimi tako ni. In očitno je res bolje kot eni pravijo, da država direktno vloži denar v svojo obrambo, ker če imata dve članici spor in ena članica krši sporazum, tako ni pričakovati nobene pomoči ne od Nata niti od EU. Na žalost.

Njen mož od Therese May ni delal ampak bojda še dela v podjetjih, ki imajo večinski delež v orožarskih podjetjih. Toliko o nepristranskosti. Upamo samo lahko, da se nikjer na svetu ne zakuha nova vojna, ker vojne so dokaz nesposobnosti diplomacije voditeljev in pa lobijev, ki bi na račun vojn radi zaslužili, nastradajo pa navadni ljudje.

https://www.rt.com/uk/424392-may-husbands-capital-group/

*zato ni nič narobe, če je v Sloveniji vsaj en medij v državnih rokah ampak bi tam na ta račun lahko vsaj bolj uravnovešeno poročali do obeh strani enako kritično in ne bi dodatno prispevali k politični negotovosti…

Pred kakšnimi 15 leti je še mogoče bilo nekako tako, da državni mediji nekako bili kritični do vseh približno enako, so pa nekako po tiho vsaj toliko premogli in so spoštovali to kar so volilci povedali na volitvah in niso delali še dodatnega političnega razcepa. Politični razcep ustreza vsaki tuji državi, samo domači ne…

Če bi bila zbrana Kitarovičeva bi ji mogoče njen priljubljen pevec Thompson prišel še kakšno pesmico za zabavo zapeti…

Ko je trampolin izjavil za nato, da je zastarela organizacija so se nato voluharji tresli kot pes na dreku še posebej pa sekrt stoltenberga… par mesecev je hodil posran in bel kot smrt, hahaha take mamo ja.

New Report

Close