Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Menjava oken v stari hiši

Menjava oken v stari hiši

V planu imamo zamenjati okna v 30 let stari hiši. Kateri sistem za prezračevanje mi priporočate? Brez tega raje ne gremo v to, kolikor berem je potem veliko problemov z vlago.


Kolega je imel dobre lesene okvirje, pa je po mojem nasvetu v notranjo krilo oken vrezkal prostor za dobro tesnilo in prostor za trislojno steklo, pa je zelo zadovoljen.

Če pa greste v menjavo, potem pa bo najlažja lokalna rekuperacija, vse ostalo je v starejši hiši predrago…

Smo jih menjali. V 40 let stari hiši. Z lesenimi.
Nobene vlage ali celo plesni.

Se za lokalno rekuperacijo lahko odločim kasneje, samo v primeru vlage?

Če zdaj nimate problemov z vlago, ga potem tudi ne boste imeli, ker nobeno zaprto okno ne prepušča tolk zraka, da bi bilo to neko efektivno luftanje.

Če se vam zdaj stara okna fejst rosijo, potem se bo ob menjavi oken za bolj izolativna ta vlaga prerazporedila in drugje začela kondenzirat (na novem najhladnejšem mestu). Če tega problema nimate, ga pa tudi po menjavi oken ne boste imeli.

Reši se pa lahko tudi z ravzlaževalnikom za 200 € ali pa pravilnim bolj rednim luftanjem. Pa tudi zunanja izolacija pomaga, da ni več hladnih toplotnih mostov, kjer potem kondenzira vlaga.


Samo je problem, ker če ni zračenja, se nivo kisika zmanjšuje, veča se verjetnost glavobola, nezbranosti, občutek utrujenosti ker ni dovolj kisika… zračno je potrebo ne samo zaradi vlage…

Imamo 90 let staro hišo, lani smo zamenjali stara lesena z pvc belimi okni iz Bauhausa. Ugodno, bolj toplo in nobene vlage.


Brez kakršnegakoli problema…

mi smo pred leti dali okna od jelovice, kjer imaš možnost priprtja okna. reža je minimalna, a dovolj da piha.

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

mi smo pred leti dali okna od jelovice, kjer imaš možnost priprtja okna. reža je minimalna, a dovolj da piha.

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

New Report

Close