Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek menstruacija (še otrok)

menstruacija (še otrok)

Šajprej lep pozdrav.Rada bi vas vprašala glede tega koliko časa traja prva
menstruacija.Hči jo je danes dobila,to ni niti tako hudo,saj sem ji že prej vse razložila.Problem je samo v temu,da je hči zadela nagrado za kopanje in na žalost gremo jutri,ker ni prenesljiva.Sedaj vas vprašam kaj storiti.Tako se je veselila sedaj pa joče,ker sem rekla da je bolje da se ne kopa.Kaj mi predlagate.Stara bo 14 let.Kar se tamponov tiče nisem ne vem kaj navdušena,tako da niti ne vem kaj naj storimo.Ni problem če bi bila samo ona je pa še bratec ki se je tudi veselil.Lepo vas prosim da tisti ki imate toliko stare otroke in so dobili prvo M.P.kaj naj naredim v tem primeru.Rada bi hčeri pomagala pa se mi kar zdi da jutri ne bo nobenega kopanja.Zahvaljujem se va za odgovor.

Dobijo se tamponi s kartonskimi ali plasticnimi aplikatorji, s katerimi se dekle lahko mirno kopa, vsakic, ko pride iz vode, naj si ga pa zamenja. Vstavljanje teh tamponov je namrec za nekatere lazje kot vstavljanje navadnih.

Ce vam to ne pase, vsi skupaj spricajte kopanje in pojdite namesto tega ven na kosilo ali doma specite torto, mlada dama naj pa dobi majhno simbolicno darilce za prestop v zenskost – da menstruacija ne bo travmaticen dogodek, ki se ga je treba sramovat.

SG

odličen odgovor! kopanje tudi po mojem odpade, ampak nikar travmatizirat, raje proslavite!

Pri nas imamo štiri leta starejše dekle. Tampone je začela uporabljati, ko je sama to želela, mislim, da prvič pri šestnajstih in je bila še devica. Nikoli ni bilo težav z njimi. Prvo leto pri trinajstih je menstruacijo težko sprejela, kar jaz poznam deklic, jim je kar ovira. Nekako se je težko privadijo.
Obstajajo posebni tamponi za v bazen, vendar niso namenjeni menstruaciji, ampak preprečevanju vnetij. Jaz sem v morje šla večkrat s tamponom, v bazen nikoli. Grem pa z družino, enako hčerka, vendar uživam v ležalniku in opazovanju družinskih članov, ki čofotajo:)

Jaz bi družino vseeno peljala na kopanje, hčerki delala družbo “na suhem”, se ji full posvetila, jopeljala na sladoled…skratka jo mogoče malo vpeljala v “klub žensk”:)), bratec pa naj uživa v vodi.S tamponi počakajta do takrat, da bo hči sama hotela poizkusiti. Preveč stresov naenkrat ni dobro.

14-letnica je verjetno že tako razumna, da bo razumela, da na kopanje pač ne more. In, če bi ti šla z njo v kino, pa bratec z očkom na kopanje?
S tamponi bi jaz še počakala.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Meni je tale ideja kar všeč. Če pa bi ji bilo prehudo, da bi bratecvseeno čofotal, raje nekaj počnite vsi skupaj (npr. kino, pa večerja). Da jo na nek način razvedrite in ji pokažete, da to ni nič hudega.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Zahvaljujem se vam za odgovor.Šli bomo.Hčerka me je prosila če bi se lahko vsaj eno uro kopala sam toliko da ji pika poči in bomo uporabili tampone odločila pa se je sama da jih bo uporabila,čeprav meni ni všeč.(drugače bo vedno imela vloške)Drugače pa sva se o vsem pogovorili,ni ji hudega,ker je to pričakovala tudi ni ne vem kako prizadeta ampak jezna je da se je zgodilo točno danes.

Lepo prosim da me ne napadate,tudi meni ni všeč ,vendar sem nekako popustila.Mislim pa da ena ura ni tako hudo.Resnično se je veselila in tega veselja ji nisem hotela vzeti.Na to finto pa vprašanje če ne bom padla jutri tudi jaz.tako da se bova jutri obe kopali samo 1 uro.Potem pa se sladkale ,klepetale in se smejale,kako nama je narava prkrižala načrte.Hvala za razumevanje.

zn, zakaj bi te kdo napadal? Če punci tako odgovarja, sta se odločili pravilno! Želim vam eno lepo čofotanje (pa tudi vsetisto, kar pride za tem :))).

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Hvala

New Report

Close