Menstrualna skodelica – puščanje
Kadar imaš šibko menstruacijo, tako ni problema, ker je vstaviš doma in sprazniš doma po službi.
Ob močnih dnevih pa si pomagaš lahko z vlažnim toaletnim papirjem (mislim tistim, ki ga kupiš, ne z navadnim, ki ga zmočiš) oz. temi robčki za intimno nego in zadevo očistiš.
Ni prijetno, gre pa. Moraš pa seveda pazit, da ne poliješ. Zdaj, če imate v službi lepe WCje, čiste, kar gre.
Najbolj zoprno je v kakih javnih WCjih, kjer je vse posvinjano, poscano. Tam pa to res težko opraviš.
Pozdravljena!
Da menstrualna skodelica pri uporabi ne bi puščala je pri nakupu potrebno upoštevati kar nekaj zadev:
[list]Potrebno je izbrati pravo velikost skodelice.[/list]
[list]Potrebno je vedeti ali imamo visok ali nizek maternični vrat.[/list]
[list]Moč naše menstruacije.[/list]
[list]Odvisno je tudi ali smo že imele naravni porod.[/list]
To je samo nekaj lastnosti, ki jih je potrebno upoštevati pri nakupu menstrualne skodelice. Nato je potrebno skodelico pravilno vstaviti. Ko je vstavljena s prstom zaokrožite okrog skodelice, da preverite ali se je lepo razprla in malenkost povlecite za pecelj, da preverite ali je nastal podtlak.
Vzrok puščanja je lahko tudi nagnjen maternični vrat. Tukaj je še posebno biti pozoren, da je menstrualna skodelica pravilno poravnana. V nasprotnem primeru bo menstrualna tekočina tekla vzdolž nožnične stene in zgrešila rob skodelice.
Vprašanje je bilo tudi ali se laho z menstrualno skodelico plava. DA, ker menstrualna skodelica deluje kot tesnilo, ki preprečuje uhajanje menstrualne tekočine iz vagine in preprečuje vdor vode v vagino. Zadrži tudi več menstrualne tekočine kot tampon, tako da boste lahko dlje časa v vodi.
Za več podrobnosti in razlagekako izbrati, uporabljati in zakaj menstrualna skodelica, pa si preberite na spletni strani.
Vaš link
Sama imam skodelico znamke Kiss v velikosti M. Druge znamke se nisem preizkusila, mi ta zaenkrat odgovarja. Vzela sem malo vecjo stevilko, zaradi mocne mestruacije.
Sem potrebovala kar nekaj casa, da sem se navadila na postopek vstavljanja in na ciscenje v javnih straniscih. Tudi meni je na zacetku kri pritekla mimo; sem nato ugotovila, da sem zadevo narobe vstavila.
Tudi sedaj,ko uporabljam skodelico ob mocnem menstrualnem toku gre malo krvi mimo. Zato uporabljam zraven se pralne vlozke. Ko imam malo milejsi tok uporabljam samo skodelico. Pri meni navadno gre mimo samo, ko se prevec napolni.
Tudi plavala sem z njo. Ocistis pred vstopom in po izstopu iz bazena, tako kot pri tamponih.
Mi drugace skodelica odgovarja, vendar jo uporabljam samo ko je nujno. Ce sem doma ali ce imam moznost se vedno uporabljam pralne vlozke.
Živjo!
Tudi jaz imam začetniško Intimina menstrualno skodelico in nimam kej rečt čez njo. Kupila sem jo na spletni strani kunapipi, čeprav sem bila sprva skeptična je tam zlo hudo napisan kako veš kera skodelca je zate in vse res. Tko da mogoče je problem da ti je prevelika/premala? V obeh primerih lahko pušča baje.. Sprobaj še kakšno, sigurno te pride ceneje če kupiš par skodelic pa sprobaš kot da stalno kupuješ vložke itd., ker vse vemo da je finančno to kar velik zalogaj (kupovati vložke, tampone itd.).