Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Mesar streže kruh????

Mesar streže kruh????

drage moje. zakaj se obregnete samo ob to kar se vidi. kaj pa delajo ko se ne vidi. ja, ja. boli samo tisto kar vemo. žal.

pa še to, zakaj zmeraj nastradajo samo tisti, kateri so ponavadi najbolj picajzelski.

Pa saj za to imajo vsi cele kupe alergij, ker so pretirano sterilni in telo ni več na nič odporno, samo poglej te ortoke sedaj, celi bledi, da se jim žile vidijo skozi kožo…še čudno, da jih nena v sterilnih balonih okoli prenašajo.

Noben od mojih otrok ni alergik. Upoštevam samo zdrave higijenske navade. Vem kako je potrebno ravnati s surovim mesom, očitno sem ena redkih. Tudi prav.

Ne. Je pa vsekakor večja verjetnost, da se okužijo predvsem t.i. rizične skupine ljudi (yopi – young, old, pregnant, immunocompromised). Higienska pravila imajo, tako kot marsikatero drugo pravilo, svoj smisel in namen.

Ne vem sicer, kaj hočeš od nas, kajti napisala si: “Meni toli ni najbolj higijensko, kaj menite.”

Predlagam pa tebi in vsem tebi podobnim, da take dileme in pritožbe naslovite direktno na tiste, ki so odgovorni za to, da se izvajajo HACCP in podobni zakoni: http://www.zi.gov.si/si/o_inspektoratu/organiziranost/obmocna_enota_ljubljana/

Če boste pisali po MONu, ne bo nič bolje. Uporabljajte ustanove in organe, ki so za to pristojni, pa se bo mogoče kaj premaknilo. Sploh danes, v času elektronike, ko je v bistvu človek lahko anonimen, ni problem koga “prijaviti” ali samo postaviti vvprašanja …[/quote]

Od vas sem želela mnenje. Zato tudi vprašanje – KAJ MENITE?

Ok, lahko bi napisala Kaj pa manite vi?

Zanimalo me ja ali jaz pretiravam (očitno že, po vaših odgovorih) ali to opazite tudi vi in ali vam je zato vseeno.

Lahko bi pisala inšpekciji, pa mi res ni, da bi enega mesarja zašpecala in bi nazadnje plačal kakšno kazen on.

Drugače pa sem jaz ena tistih, ki se večkrat oglasi na pravem koncu, ko vidim, da je kaj narobe, jaz nisem tiste sorte, ki pogleda stran in pometa težave pod preprogo. Se pa prej pozanimam na različnih koncih, da ne operiram s premalo info.[/quote]
Rekel ti bom eno, preveč čistoče škodi, kakorkoli se to čudno sliši je res, preveč sterilnosti in čistoče je občutljivost imunskega sistema , Avstrijci so pred leti naredili študijo okoli tega, šlo je za alergije, pred 30-timi leti je bilo 12{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prebivalcev alergičnih na nekaj, sedaj je ta procent 52{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in razlog je čistoča, odrasel človek bi moral na leto pojesti okoli 2kg svinjarije, da bi ohranil imunski sistem, otrok 1kg.
Ljudje umirajo zaradi pika čebele, kar je bilo včasih nedoumno, pik žuželke se za mnoge konča na urgenci, po gozdu hodijo sprehajalci oblečeni v pajace s nogavicami do kolen in tudi poleti rokavice, razlog ni samo klop, ampak strupen bršljan, razne trave, bodike itd,itd, kje so časi ( moja generacija ) ko smo se na pol nagi in bosi pojali po gozdu in travnikih, današnji otrok bi zaradi sterilnosti končal na urgenci .

V merkatorju tip zlaga stvari in potem skoči na kruh in streže ljudi, brez da bi si umil roke

Kdo sem, kaj sem? Sem vesoljka in ne prihajam v miru.!!!!

eno je sterilnost in mikrobi, s katerimi je dobro prit v stik.
drugo so pa patogene bakterije na surovem mesu. ni treba vsega pojest, veš…

da pa včasih niste vedeli, kako je kdo umrl zaradi alergijskega napada…. take stvari se pač niso na veliko objavljale, trač cajtengov ni bilo, župnik pa tudi ni objavljal tega pri tedenski maši.
mu je pač hudič zavdal, da je umrl, a ne… je bil obseden s hudim duhom in je od tega umrl….

Menim, da si hudikovo natančna ženska, da si to opazila.
Lahko bi šla še dlje. V eni izmed slovenskih pekarn namreč neprestano pljuvajo v testo za peko kruha, saj so tako slabo plačani, da nimajo za robce. Žal pa jim do sedaj še ni uspelo okužiti večjega števila ljudi, saj ravnajo napačno. Pljuniti bi morali šele takrat, ko je kruh že pečen. Bacili so na visoke temperature še kar občutljivi.
Kam pa v tisti pekarni lulajo pa je zaenkrat še skrivnost. Vem pa, da jim že tri tedne popravljjo WC. Hmmmm.
Torej, če mesar spoštuje higienski minimum in na kruhu ni sledov pocejanja, potem si roke opere čisto po nepotrebnem. V Sahari pa toliko žejnih.

Popolnoma se strinjam. Če si noseča lahko dobiš toksoplasmozo in ni šala…

pa dejte že nehat bluzit o mesu, meso popečeš, skuhaš, cvreš v olju torej ga toplotno obdelaš pred uživanjem, kar pa pomeni da je skor ni bakterije na svetu, ki bi to preživela ( da ne govorim o tem, da večino kontaminiranega mesa izločijo al pa če je potencialni kandidat za kontaminacijo lih tko), zdej mi pa povejte, koliko jih prekuha al pa prepeče solato ali katero koli drugo hrano, ki jo uživate v surovi obliki, pa da je v stiku z raznimi organskimi gnojili? koliko kupujete pakirane 100x prešlatane izdelke? pa še lahko naštevam…

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

1. Piše se higiena, higienska.
2. če te kaj moti, odpri usta. A rabiš mnenje enega foruma da oceniš, če je TEBI nekaj ok ali ne.

Zadnjič sem bila v delikatesi in se mi je zdelo, da prodajalka lovi narezano salamo kar z roko. Ja kulturno sem jo vprašala in ko se je obrnila, mi je pokazala neko malo kovinsko ščipalko, s katero je prijemala kose. Ni zamerila vprašanja, jaz sem pa bila pomirjena. Konec, adijo.

ja bingoooo

bakterije na mesu ne preživijo, ker ga toplotno obdelaš preden, da ga poješ.

zdaj mi pa ljubček povej, kolikokrat toplotno obdelaš kruh, ki ga kupiš in kakšne bakterije so lahko na njem, če ga streže mesar, ki je prej šlatal surovo meso.

eno je sterilnost in mikrobi, s katerimi je dobro prit v stik.
drugo so pa patogene bakterije na surovem mesu. ni treba vsega pojest, veš…

da pa včasih niste vedeli, kako je kdo umrl zaradi alergijskega napada…. take stvari se pač niso na veliko objavljale, trač cajtengov ni bilo, župnik pa tudi ni objavljal tega pri tedenski maši.
mu je pač hudič zavdal, da je umrl, a ne… je bil obseden s hudim duhom in je od tega umrl….[/quote]
Kaj je župnik objavil ne vem ker pač nisem hodil k maši !
Kaj se je komu zgodilo smo pa vedeli, kljub temu , da ni bilo interneta, je že tako, da je bilo ljudi precej manj in si za vsakega tudi iz tretje vasi vedel .
Ali danes morda vidiš bosega otroka na travniku, včasih če ti je kruh padel na tla si ga ob hlače obrisal in pojedel, danes bi mamico kap ,

ja bingoooo

bakterije na mesu ne preživijo, ker ga toplotno obdelaš preden, da ga poješ.

zdaj mi pa ljubček povej, kolikokrat toplotno obdelaš kruh, ki ga kupiš in kakšne bakterije so lahko na njem, če ga streže mesar, ki je prej šlatal surovo meso.[/quote]

ti, se ne poglabljam, ker če bi bilo res tolk hudo kt eni delate iz tega dramo bi moral vsak dan pomret najmanj 10 ljudi zaradi komplikacij s takšnimi in drugačnimi bakterijami, ki so prešle iz mesa na ostale izdelke, vsak dan bi moralo bit na stotine ljudi okuženih in na desetine po bolnicah na zdravljenju…. pa tega ni, ker moraš danes imet srečo, da se ti zgodi, da boš kasiral salmonelo ali bilo kero drugo bakterijo na kruhu al pa kje drugje na izdelkih ki jih šlatajo mesarji, jo boš pa prej dobila na solatki, na kero je prej kakala kravica, al pa v katero si je prste po kakanju obrisala bog ne daj kakšna prodajalka…

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Popolnoma se strinjam. Če si noseča lahko dobiš toksoplasmozo in ni šala…[/quote]

Daj, daj ne govori bedarij.
Toksoplazmozo dobiš samo, če prideš v stik z mačjim drekom … IN ČISTO NIČ DRUGAČE, torej če ga ješ ko si noseč jo dobiš!
Tako, da tisti, ki dajejo mačke stran zaradi nosečnosti so hinavci…

evo članek iz vizits.si – kopiram, ker ne gre prilepiti linka.

Ciste zajedavca se izločajo z blatom mačk in se lahko prenesejo na osebe, ki so v neposrednem stiku z mačkami ali njihovimi iztrebki.

Drugi vir okužbe je surovo ali ne dovolj kuhano meso živali, ki so zaužile ciste v mačjih iztrebkih. Večini ljudi okužba ne povzroča težav, saj ciste praživali ostajajo v mirujočem stanju. Izjema so osebe z oslabljenim imunskim sistemom. Bolezen je nevarna tudi, če se prvič pojavi pri nosečnici, saj zajedavci lahko okužijo plod in povzročijo predvsem okvare živčevja in slepoto.

a pa se ti ne zdi, da bi v takem primeru prej imel epidemije salmonele, e coli, listerije pri vseh tistih, ki so prej jedli meso, ki so ga kupili pri taistem mesarju pa da bi se take bakterije prenesle na vse delikatesne izdelke zelo hitro, če bi se?[/quote]

Sicer je jasno, da ne boš dojel pa vendar. Ni potrebna nikakršna epidemija. Veliko teh bakterij povzroči splav ali hude trajne poškodbe še nerojenemu otroku. In higienski standardi obstajajo zato, da se jih spoštuje. Če pa ti ješ surovo meso ga jej. Jaz ga termično obdelam in na zato tudi na kruhu ne želim sledi surovega mesa. Pika.
Kaj tebi paše, kakšno svinjarijo ješ in v kakšni obliki jo ješ pa nobenega ne zanima.
In če te že zanima zaradi listerije je kar nekaj splavov in otrok z zdravstvenimi težavami.

Avtorica kot so ti že svetovali take stvari se prijavijo ustrezni inšpekciji. Ko bomo to počeli se bo kaj popravilo sicer pač ne.

Popolnoma se strinjam. Če si noseča lahko dobiš toksoplasmozo in ni šala…[/quote]

Daj, daj ne govori bedarij.
Toksoplazmozo dobiš samo, če prideš v stik z mačjim drekom … IN ČISTO NIČ DRUGAČE, torej če ga ješ ko si noseč jo dobiš!
Tako, da tisti, ki dajejo mačke stran zaradi nosečnosti so hinavci…

evo članek iz vizits.si – kopiram, ker ne gre prilepiti linka.

Ciste zajedavca se izločajo z blatom mačk in se lahko prenesejo na osebe, ki so v neposrednem stiku z mačkami ali njihovimi iztrebki.

Drugi vir okužbe je surovo ali ne dovolj kuhano meso živali, ki so zaužile ciste v mačjih iztrebkih. Večini ljudi okužba ne povzroča težav, saj ciste praživali ostajajo v mirujočem stanju. Izjema so osebe z oslabljenim imunskim sistemom. Bolezen je nevarna tudi, če se prvič pojavi pri nosečnici, saj zajedavci lahko okužijo plod in povzročijo predvsem okvare živčevja in slepoto.[/quote]
en link si prebrala, pa si spet najbolj pametna??

Pri razširjanju toksoplazmoze igrajo pomembno vlogo mačke (slika 2). Okužijo se, ko se hranijo z okuženimi glodalci, pticami ali drugimi malimi živalmi. Mačke izločajo parazite v svojih iztrebkih do 3 tedne po okužbi. Človek se lahko okuži, ko pri čiščenju mačjih iztrebkov ali med vrtnarjenjem brez rokavic, zanese parazita v usta. Sadje in zelenjava lahko pride v stik z mačjimi iztrebki in če jih pred zaužitjem ne operemo ali olupimo, se lahko okužimo. Drugi način okužbe je preko okuženega mesa. Živali kot so prašiči, ovce, kokoši se lahko okužijo s toksoplazmo, ko zaužijejo krmo, ki je prišla v stik z iztrebki okužene mačke. Paraziti tvorijo ciste v mišicah teh živali. Ljudje se lahko okužimo, če zaužijemo premalo toplotno obdelano meso in tudi če si po dotikanju surovega mesa, ki vsebuje ciste, ne operemo rok in ciste zanesemo v usta.

za razliko od tebe celo imam delujoč link
http://www.zzv-go.si/index.php?id=72

a pa se ti ne zdi, da bi v takem primeru prej imel epidemije salmonele, e coli, listerije pri vseh tistih, ki so prej jedli meso, ki so ga kupili pri taistem mesarju pa da bi se take bakterije prenesle na vse delikatesne izdelke zelo hitro, če bi se?[/quote]

Sicer je jasno, da ne boš dojel pa vendar. Ni potrebna nikakršna epidemija. Veliko teh bakterij povzroči splav ali hude trajne poškodbe še nerojenemu otroku. In higienski standardi obstajajo zato, da se jih spoštuje. Če pa ti ješ surovo meso ga jej. Jaz ga termično obdelam in na zato tudi na kruhu ne želim sledi surovega mesa. Pika.
Kaj tebi paše, kakšno svinjarijo ješ in v kakšni obliki jo ješ pa nobenega ne zanima.
In če te že zanima zaradi listerije je kar nekaj splavov in otrok z zdravstvenimi težavami.

Avtorica kot so ti že svetovali take stvari se prijavijo ustrezni inšpekciji. Ko bomo to počeli se bo kaj popravilo sicer pač ne.[/quote]

madoniš, čudno da ste/so še pri življenju in si upate/upajo sploh še zapuščat stanovanja in kupovat po trgovinah, če bi bilo tolk škodljivo vse, potlej bi že človeštvo izumrlo…

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Daj, daj ne govori bedarij.
Toksoplazmozo dobiš samo, če prideš v stik z mačjim drekom … IN ČISTO NIČ DRUGAČE, torej če ga ješ ko si noseč jo dobiš!
Tako, da tisti, ki dajejo mačke stran zaradi nosečnosti so hinavci…

evo članek iz vizits.si – kopiram, ker ne gre prilepiti linka.

Ciste zajedavca se izločajo z blatom mačk in se lahko prenesejo na osebe, ki so v neposrednem stiku z mačkami ali njihovimi iztrebki.

Drugi vir okužbe je surovo ali ne dovolj kuhano meso živali, ki so zaužile ciste v mačjih iztrebkih. Večini ljudi okužba ne povzroča težav, saj ciste praživali ostajajo v mirujočem stanju. Izjema so osebe z oslabljenim imunskim sistemom. Bolezen je nevarna tudi, če se prvič pojavi pri nosečnici, saj zajedavci lahko okužijo plod in povzročijo predvsem okvare živčevja in slepoto.[/quote]
en link si prebrala, pa si spet najbolj pametna??

Pri razširjanju toksoplazmoze igrajo pomembno vlogo mačke (slika 2). Okužijo se, ko se hranijo z okuženimi glodalci, pticami ali drugimi malimi živalmi. Mačke izločajo parazite v svojih iztrebkih do 3 tedne po okužbi. Človek se lahko okuži, ko pri čiščenju mačjih iztrebkov ali med vrtnarjenjem brez rokavic, zanese parazita v usta. Sadje in zelenjava lahko pride v stik z mačjimi iztrebki in če jih pred zaužitjem ne operemo ali olupimo, se lahko okužimo. Drugi način okužbe je preko okuženega mesa. Živali kot so prašiči, ovce, kokoši se lahko okužijo s toksoplazmo, ko zaužijejo krmo, ki je prišla v stik z iztrebki okužene mačke. Paraziti tvorijo ciste v mišicah teh živali. Ljudje se lahko okužimo, če zaužijemo premalo toplotno obdelano meso in tudi če si po dotikanju surovega mesa, ki vsebuje ciste, ne operemo rok in ciste zanesemo v usta.

za razliko od tebe celo imam delujoč link
http://www.zzv-go.si/index.php?id=72%5B/quote%5D

Mah pretiravate kot vedno, mačji drek pa kar leta po zraku in se lepi na vse kar pride mimo saj ima to čudežno moč…
Paranoja novodobnih mater.

Sicer je jasno, da ne boš dojel pa vendar. Ni potrebna nikakršna epidemija. Veliko teh bakterij povzroči splav ali hude trajne poškodbe še nerojenemu otroku. In higienski standardi obstajajo zato, da se jih spoštuje. Če pa ti ješ surovo meso ga jej. Jaz ga termično obdelam in na zato tudi na kruhu ne želim sledi surovega mesa. Pika.
Kaj tebi paše, kakšno svinjarijo ješ in v kakšni obliki jo ješ pa nobenega ne zanima.
In če te že zanima zaradi listerije je kar nekaj splavov in otrok z zdravstvenimi težavami.

Avtorica kot so ti že svetovali take stvari se prijavijo ustrezni inšpekciji. Ko bomo to počeli se bo kaj popravilo sicer pač ne.[/quote]

madoniš, čudno da ste/so še pri življenju in si upate/upajo sploh še zapuščat stanovanja in kupovat po trgovinah, če bi bilo tolk škodljivo vse, potlej bi že človeštvo izumrlo…[/quote]

…da zato, ker obstajajo razni standardi, kot npr. HACCP in stroga pravila s tem povezana. Na srečo jih 99,999{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi jemlje resno, še vedno pa se najdejo nekateri, ki jim je to šala,……

Popolnoma se strinjam. Če si noseča lahko dobiš toksoplasmozo in ni šala…[/quote]

Daj, daj ne govori bedarij.
Toksoplazmozo dobiš samo, če prideš v stik z mačjim drekom … IN ČISTO NIČ DRUGAČE, torej če ga ješ ko si noseč jo dobiš!
Tako, da tisti, ki dajejo mačke stran zaradi nosečnosti so hinavci…

evo članek iz vizits.si – kopiram, ker ne gre prilepiti linka.

Ciste zajedavca se izločajo z blatom mačk in se lahko prenesejo na osebe, ki so v neposrednem stiku z mačkami ali njihovimi iztrebki.

Drugi vir okužbe je surovo ali ne dovolj kuhano meso živali, ki so zaužile ciste v mačjih iztrebkih. Večini ljudi okužba ne povzroča težav, saj ciste praživali ostajajo v mirujočem stanju. Izjema so osebe z oslabljenim imunskim sistemom. Bolezen je nevarna tudi, če se prvič pojavi pri nosečnici, saj zajedavci lahko okužijo plod in povzročijo predvsem okvare živčevja in slepoto.[/quote]

Kako lahko napišeš, da se prenaša izključno z mačjim drekom, potem pa prilepiš članek, kjer piše da se prenaša tudi preko surovega mesa ?

Glej punči, jaz sem se med nosečnostjo okužila s tokso in verjemi, niti blizu nobeni mački nisem bila. Vse kar se je dalo prebrala na to temo in toksa je pač začaran krog, je povsod a le mačka je tista žival ki tokso dejansko izloči, ostalim živalim in ljudem se toksa vskladišči v neko mišico in tam živi dalje, dokler je v nekem dobrem njami pršutu ne poje neka nosečnica ki …. jap, ima potem težave.

Kar se osnovne teme tiče pa vam bo vsak ki se kolikortoliko spoznal na kuhinjo povedal, da je perutnina vir neskončnih bakterij, tudi v domači kuhinji bi morali imeti posebni nož in dilo za perutnino, nič drugega ni tako nevarno kot perutnina.

In jon ….. sterilnost res ni ok, ampak vsak kolikor toliko ozaveščen človek ve, da se po lupljenju agrumov umije roke preden se ga dejansko poje; pesticidov pač ne vnašamo v telo, sploh če na to lahko uplivamo … tako kot se zelo dobro umije roke po dotikanju perutnine.

madoniš, čudno da ste/so še pri življenju in si upate/upajo sploh še zapuščat stanovanja in kupovat po trgovinah, če bi bilo tolk škodljivo vse, potlej bi že človeštvo izumrlo…[/quote]

…da zato, ker obstajajo razni standardi, kot npr. HACCP in stroga pravila s tem povezana. Na srečo jih 99,999{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi jemlje resno, še vedno pa se najdejo nekateri, ki jim je to šala,……[/quote]

ja, dobro da so ljudje preživeli pred pojavom HACCP… pa da se jih je okužilo enako število kot danes ali celo manj v časih ko je vse ležalo po tleh, so se povsod pasle muhe itn. ampak takrat je očitno razsajalo nekaj drugega, zdrava pamet, ki jo danes nadomešča paranoja, pa upam da za teh 99,999{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi misliš tud razne kitajce pa ostala ljudstva, ki za higieno še niso slišala, pa so še vsi danes živi…

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Daj, daj ne govori bedarij.
Toksoplazmozo dobiš samo, če prideš v stik z mačjim drekom … IN ČISTO NIČ DRUGAČE, torej če ga ješ ko si noseč jo dobiš!
Tako, da tisti, ki dajejo mačke stran zaradi nosečnosti so hinavci…

evo članek iz vizits.si – kopiram, ker ne gre prilepiti linka.

Ciste zajedavca se izločajo z blatom mačk in se lahko prenesejo na osebe, ki so v neposrednem stiku z mačkami ali njihovimi iztrebki.

Drugi vir okužbe je surovo ali ne dovolj kuhano meso živali, ki so zaužile ciste v mačjih iztrebkih. Večini ljudi okužba ne povzroča težav, saj ciste praživali ostajajo v mirujočem stanju. Izjema so osebe z oslabljenim imunskim sistemom. Bolezen je nevarna tudi, če se prvič pojavi pri nosečnici, saj zajedavci lahko okužijo plod in povzročijo predvsem okvare živčevja in slepoto.[/quote]

Kako lahko napišeš, da se prenaša izključno z mačjim drekom, potem pa prilepiš članek, kjer piše da se prenaša tudi preko surovega mesa ?

Glej punči, jaz sem se med nosečnostjo okužila s tokso in verjemi, niti blizu nobeni mački nisem bila. Vse kar se je dalo prebrala na to temo in toksa je pač začaran krog, je povsod a le mačka je tista žival ki tokso dejansko izloči, ostalim živalim in ljudem se toksa vskladišči v neko mišico in tam živi dalje, dokler je v nekem dobrem njami pršutu ne poje neka nosečnica ki …. jap, ima potem težave.

Kar se osnovne teme tiče pa vam bo vsak ki se kolikortoliko spoznal na kuhinjo povedal, da je perutnina vir neskončnih bakterij, tudi v domači kuhinji bi morali imeti posebni nož in dilo za perutnino, nič drugega ni tako nevarno kot perutnina.

In jon ….. sterilnost res ni ok, ampak vsak kolikor toliko ozaveščen človek ve, da se po lupljenju agrumov umije roke preden se ga dejansko poje; pesticidov pač ne vnašamo v telo, sploh če na to lahko uplivamo … tako kot se zelo dobro umije roke po dotikanju perutnine.[/quote]

Ja, saj pa ne ješ surovega mesa…ga prej termično obdelaš, nekega bifteka in pršuta pa vrjetno en boš mazal, če si noseč ne…

…da zato, ker obstajajo razni standardi, kot npr. HACCP in stroga pravila s tem povezana. Na srečo jih 99,999{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi jemlje resno, še vedno pa se najdejo nekateri, ki jim je to šala,……[/quote]

ja, dobro da so ljudje preživeli pred pojavom HACCP… pa da se jih je okužilo enako število kot danes ali celo manj v časih ko je vse ležalo po tleh, so se povsod pasle muhe itn. ampak takrat je očitno razsajalo nekaj drugega, zdrava pamet, ki jo danes nadomešča paranoja, pa upam da za teh 99,999{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi misliš tud razne kitajce pa ostala ljudstva, ki za higieno še niso slišala, pa so še vsi danes živi…[/quote]

Daj sedaj se pa že smešiš!

Si že kdaj slišal, da bakterije mutirajo in vsakič postanejo trdovratnejše in nevarnejše? No potrem ti je jasno, zakaj tega včasih ni bilo v taki meri.

Prosim ločite mikrobe s katerimi je potrebno prit v stik, da se okrepi imunski sistem od bakteriji, ki so nevarne in škodljive!!!!

To, da se morajo otroci krepiti z bakterijami ne pomeni, da je fajn, da ližejo tla po gostilnah, držala na avtobusih in nakup. vozičkov ali šipo delikatese z mesom, upam, da ti je vsaj to jasno!!!!????!!!

Mačke so zelo majhen vir okužb. Največji vir okužb je surovo oziroma premalo termično obdelano meso. Noben ginekolog ne svetuje, da daš mačka stran. Vsak ti pa pove, da se moraš izogibat surovemu mesu (tatarski ipd). , salamam ipd.

Malo osveščenosti pa le ne bi škodilo.

Drugače so pa vse naše prababice vedele, da ne smejo rezat surovega mesa in solate na isti deski. Pa tudi da si morajo roke z milom umit so vedeli. Ker pa danes očitno nekaterim pamet ne seže tako daleč je bilo potrebno uvesti pravilnike in zakone.

New Report

Close