Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Mesar streže kruh????

Mesar streže kruh????

Kot vedno se tudi tukaj hudič skriva v podrobnostih. V tem primeru je to besedica lahko.

Ker meso lahko vsebuje patogene mikroorganizme, ki pri površnem umivanju rok lahko ostanejo na rokah in se tako lahko prenesejo na kruh.

Lahko, ni pa nujno. Na srečo ni niti zelo pogosto. Ampak, vsa priporočila in navodila pa so narejena v tej smeri, da se to ne zgodi.

To, kar dela ta mesar, sigurno ni OK in ni v skladu s smernicami. Če nič drugega, preden gre postreči kruh, si mora temeljito (kar pomeni cca 5 minut) umivati roke po posebnem protokolu.

Pri ugotavljanju zastrupitev s hrano je pa tudi križ. Ker inkubacijska doba je cca 2-3 dni. Večina se jih niti ne more spomnit, kje in kaj so v teh dneh jedli, kaj šele vsega kar so prinesli iz trgovine in še najmanj, kako so jim postregli kruh.

najbolje, da vsi začnete v zaščitnih oblekah okoli hoditi, da vas bacilčeki ne napadejo… ne vem kako so ljudje do sedaj preživeli in bili odporni na vse, sedaj na enkrat pa se je vse to spremenilo.
pa sicer, kaj se sploh “jezim” vi živite v paranoji, pretiravanjih in se psihirate za malenkosti ter delate probleme iz tam kjer jih res ni potrebno.

ja, dobro da so ljudje preživeli pred pojavom HACCP… pa da se jih je okužilo enako število kot danes ali celo manj v časih ko je vse ležalo po tleh, so se povsod pasle muhe itn. ampak takrat je očitno razsajalo nekaj drugega, zdrava pamet, ki jo danes nadomešča paranoja, pa upam da za teh 99,999{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi misliš tud razne kitajce pa ostala ljudstva, ki za higieno še niso slišala, pa so še vsi danes živi…[/quote]

Daj sedaj se pa že smešiš!

Si že kdaj slišal, da bakterije mutirajo in vsakič postanejo trdovratnejše in nevarnejše? No potrem ti je jasno, zakaj tega včasih ni bilo v taki meri.

Prosim ločite mikrobe s katerimi je potrebno prit v stik, da se okrepi imunski sistem od bakteriji, ki so nevarne in škodljive!!!!

To, da se morajo otroci krepiti z bakterijami ne pomeni, da je fajn, da ližejo tla po gostilnah, držala na avtobusih in nakup. vozičkov ali šipo delikatese z mesom, upam, da ti je vsaj to jasno!!!!????!!![/quote]

u madona ja… kolk se šele ve smešite, kruh ne raste na policah v trgovini mende in če pogledam celotno pot kruha od izdelave pa do prodaje, je pa res ful problematično če en mesar potala kruh… pa kolk hccp res igra vlogo… kdo kontrolira da ni pek k je začel pečt kruh že prej delal z umazanimi rokami, pa da ga ni že sam pek tud z umazanimi rokami dajal v košaro po tistem, ko je bil že pečen, bog ne daj da je s čim že pek okužen, to mende ne igra vloge, niti ne igra vloge v kakšnih razmerah se je ta kruh pripeljalo iz pekarne v štacuno, s čem vse je prišel v stik že v samem tovornjaku in kasneje v skladišču in potem še na polici v trgovini, da ne govorim o vozičkih in košaricah polnih sranja, bakterij in virusov itn. in nazadnje bo človeštvo zbolelo, ker je kruh prijel mesar, ki je prej delal z mesom in si je roke samo splaknil z vodo ter pomožnosti bodo zboleli samo tisti, ki bodo ta kruh jedli, mesar se pa čil in zdrav vsak dan smejčka in prodaja meso še naprej, ker po vsej logiki bi moral bit na udaru da zboli najprej mesar pa začuda ne, najbrž ker je meso tolk kontaminirano, da te okuži že če ga samo pogledaš…

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Se strinjam z Gunnarjem, od prijateljice fant dela v pekarni…bolje, da ti ne povem aj vse delajo in po večini kakšni fantje so tam 🙂

Kruha več v usta ne boš dala, kot je rekel Gunnar to, da ti ga da mesar s police je še najmanj 🙂

Začnite VSE SAME pečti svoj kruh…bo najbolj varno, aja pa v zaščitni obleki bodite, da ne bo kaj padlo noter, pa ste že razmislile o strogo sterilni kuhinji kjer boste pekle?

@Aredhel, nehi 😉 ker bo dons upadla prodaja kruha :)))

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

a pa se ti ne zdi, da bi v takem primeru prej imel epidemije salmonele, e coli, listerije pri vseh tistih, ki so prej jedli meso, ki so ga kupili pri taistem mesarju pa da bi se take bakterije prenesle na vse delikatesne izdelke zelo hitro, če bi se?[/quote]

A si ti kdaj že povohal štedilnik? Meso se pa menda termično obdela, preden ga daš v usta. Če ga ne bi, bi pa ja, bi bilo teh okužb malo morje. Če preskoči na kruh, pa bakterijo poješ.

haha, ja glej, če se že gremo pretiravanja pa začnimo na začetku…
🙂 🙂

A to leti na našega prijaznega mesarja iz Spar Tržič?

Saj ne ve kaj bi blo prav. Al naj leti na kruh pa hiti strežt (vrečko da na roko) al naj stoji v mesariji pa čakaaaa in gleda tri pred kruhom, ki cepetajo “joj a še nisem na vrsti”.

Kakor se obrne bo narobe.

a pa se ti ne zdi, da bi v takem primeru prej imel epidemije salmonele, e coli, listerije pri vseh tistih, ki so prej jedli meso, ki so ga kupili pri taistem mesarju pa da bi se take bakterije prenesle na vse delikatesne izdelke zelo hitro, če bi se?[/quote]

A si ti kdaj že povohal štedilnik? Meso se pa menda termično obdela, preden ga daš v usta. Če ga ne bi, bi pa ja, bi bilo teh okužb malo morje. Če preskoči na kruh, pa bakterijo poješ.[/quote]

nabrž večkrat kot ti ampak a ni čudno, da se tud pri kruhu ne okuži tolk ljudi kt eni želite prikazat, pa še neki je, meso, k ga daš termično obdelat mende daš prvo iz vrečke, kar pomeni da če je že okuženo tud sam prideš do okužbe al pri vas to izvajate vse sterilno v stilu pogrej in pojej al pa še to ne?

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Kako lahko napišeš, da se prenaša izključno z mačjim drekom, potem pa prilepiš članek, kjer piše da se prenaša tudi preko surovega mesa ?

Glej punči, jaz sem se med nosečnostjo okužila s tokso in verjemi, niti blizu nobeni mački nisem bila. Vse kar se je dalo prebrala na to temo in toksa je pač začaran krog, je povsod a le mačka je tista žival ki tokso dejansko izloči, ostalim živalim in ljudem se toksa vskladišči v neko mišico in tam živi dalje, dokler je v nekem dobrem njami pršutu ne poje neka nosečnica ki …. jap, ima potem težave.

Kar se osnovne teme tiče pa vam bo vsak ki se kolikortoliko spoznal na kuhinjo povedal, da je perutnina vir neskončnih bakterij, tudi v domači kuhinji bi morali imeti posebni nož in dilo za perutnino, nič drugega ni tako nevarno kot perutnina.

In jon ….. sterilnost res ni ok, ampak vsak kolikor toliko ozaveščen človek ve, da se po lupljenju agrumov umije roke preden se ga dejansko poje; pesticidov pač ne vnašamo v telo, sploh če na to lahko uplivamo … tako kot se zelo dobro umije roke po dotikanju perutnine.[/quote]

Ja, saj pa ne ješ surovega mesa…ga prej termično obdelaš, nekega bifteka in pršuta pa vrjetno en boš mazal, če si noseč ne…[/quote]

Res ne razumeš?

Ne rabiš jest surove svinje, ne rabiš pucat mačjih drekov, ne rabiš z golimi rokami po zemlji prčkat …. v prvi vrsti je higijena rok, razumeš zdaj? … no, pa smo spet pri prvotnem vprašanju ane

na hitro poplaknjene roke niso čiste !!! Potem pa naj jemo tak kruh doma ?!! Ne hvala

Jaz ti dam prav- tudi zato, ker vem, da po HAACP s tem križa poti surove hrane in hrane namenjene za takojšnje uživanje (torej lahko prenaša npr. salmonelo, bakterije z mesa) na kruh, ki ga konzumiramo brez termične obdelave… Ampak njemu je itak vseeno, ker on tega ne bo jedel…
Pred kratkim ena taka izkušnja z mesarjem v Tuševi trgovini, je bil tuj državljan ( govoril pretežno hrvaško). Tako nesramni človek mi še v živeljnju ni postregel mesa. Me je odvrnilo od nakupa

in ja, kako gredo meni na živce tudi tisti mesarji/ke, zaposleni na delikatesi, kuharji, natakarji ko se vrnejo s čik pavze, ko ga zavohaš, pa si tudi niti rok ne umije in hoče potem prijemat meso potem s temi rokami, da potem vse meso/delikatesa/hrana na krožniku smrdi po cigaretah ALi pa ko pometa po tleh pred vitrinami, potem pa z neumitimi rokami prijema meso, delikateso… Pa vmes je verjetno še kdo na čik pavzi kaj po nosu povrtal in dobro spucal ven vse mačke, pa vmes še nohte malo pogrizel, pa si tudi ni umil rok, ko je šel kupcem potem strežt – tega je ogromno!…. Ljudje, ki delajo s surovimi, polpripravljenimi ali pripravljenimi živili in jih strežejo/nudijo drugim in ne sebi, in pri tem ne spoštujejo osnov higienskih predpisov so zame veliki nesramni, nekulturni nagravžneži.

Ja in se dogaja – zaradi pomanjkanja kadra delajo npr. delikatesni delavci, ki so seveda izučeni tudi za mesarje -tudi ženske, (npr. videno in doživeto v šparovih trgovinah), vendar potem naj ne skačejo sem in tja z neumitimi rokami in prijemajo potem delikateso, ki jo konzumiramo brez termične obdelave…To se pred očmi kupca ne sme dogajati – je zrelo za inšpekcijo. Saj verjamem, da je zadaj za vrati včasih še hujše, kar je našim očem skrito, samo tako direkt na očeh kupca si pa neumivanja res ne smejo privoščit!!

New Report

Close