Naslovnica Forum Starševski čvek mesar v Maxi-ju

mesar v Maxi-ju

eh, danes sem si zaželela sv.kotlete in glej ga zlomka:

v Maxi-ju jih ni bilo v vitrini, pa je mesar šel v hladilnico in privlekel dva cela kosa vakumsko pakirana v foliji. Najprej odvije , vzame prvi kos na tnalo in najprej izreže file ob kosti in ga odloži na stran, nato mi nareže željeno količino kotletov s kostjo. Vprašam ga kaj pa tisti file. Pa mi odvrne, da je tisti košček pa po 11 €. ….ha.ha….seveda ga nisem vzela.
In zdajle doma ugotovim na deklaraciji, da mi je zaračunal svinjski kare s filejem……ehehe…file pa je elegantno izrezal zadaj za kostjo po vsej dolžini, saj ga najbrž v celem kosu ni niti za kilco, ampak dejstvo je da nam običajnim smrtnikom računa svinjski kare s filejem, .file pa je najbrž kasneje komu svojih stisne v vrečko ali ga kako drugače spravi na varno. Dvomim da dela v korist Maxi-ja.

No kakorkoli že, kotleti so odlični, le žal mi je za tisto polovičko fileja, ki bi pripadal moji količini kotletov in, ki bi ga plačala, če ga nebi izrezal mesar, po ceni za kare s filejem in ne po ceni 11 € kot je oznanil na moje vprašanje kot zgoraj napisano.

Sicer pa vsak se znajde po svoje, mesarji so se pa od nekdaj, včasih so tehtali še svoj prst zraven…hi.hi….
Sicer pa to ni prva slaba izkušnja iz mesarije v Maxi-ju, so bile že peripetije pri mletju mesa, ampak sem uredila na licu mesta….
No, v bodoče bom imela tega mesarja pod lupo, da dobim vedno le tisto kar plačam…in že drugi teden grem po sv. kare s filejem…k istemu mesarju.

Tebi je pa ta mesar očitno všeč te bo moral na svoj rorček nataknt potem bo pa imel mir pred teboj 😉

Hja, želela si kotlete, ne fileja, a ne? Kaj tu ni jasno?
Sicer pa je pri “našem” mesarju tako; Če kupujem jaz, moram prekleto dobro gledat, da dobim približno tako dober kos mesa, kot ga prinese domov hčerka :p