Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Mesečni stroški v stanovanjih – kje najmanjši

Mesečni stroški v stanovanjih – kje najmanjši

V bližnji prihodnosti želim kupiti stanovanje. Zaenkrat sem pri iskanju oglasov, čekiranje …

Pa gledam te razna mesečne stroške. Eni imajo zelo visoke stroške, eni parkrat manjše.

V katerih stanovanjih so stroški zelo visoko, kje manjši? Verjetno je najbolj odvisno od ogrevanja? Da so zaradi ogrevanja ogromne razlike? Verjetno so tudi pri starih stanovanjih višji stroški stanovanjskega sklada, da je treba vanj več vlagat?

Katera ogrevanja so pa najdražja, katera najcenejša? Veliko jih brez centralnega ogrevanja ali pa imajo ogrevanje na elektirko. Take kar izločim.

Aja, vedno sem stanovala v hiši pa mi ni preveč jasno kako je to s stanovanji. Že to me čudi, da je toliko stanovanj brez centralnega ogrevanja.

Zivela vedno v hisi…in zdaj 1leto v stanovanju. Pri nakupu stanovanja sem gledala na to,da je na novo urejena streha in izolacija. In da je stanovanje mansardno ter nova okna. 2sobno z balkonom.Tako,da radiator imam se samo odprt  v kopalnici…

Aja…sem v kratkih rokavah…tako,da definitivno prisparam na gretju…ker je lastnisko na najemnini,

Grejes lahko tudi z IR paneli.

Daljinsko gretje. Poglej malo koliko je cena kwH za ogrevanje.

Voda, ce ni stevcev, je sr*

Ko kupuješ zahtevaj vpogled v položnice, stroške. Po mojih izkušnjah so najnižji v dobro grajenih stolpnicah, sredinjska stanovanja.

stroški ogrevanja so odvisni od sistema

v mojem stanovanju je bilo ogrevanje etažno, se pravi lastna plinska peč, vendar plin UNP, ki je bil vsa leta zelo drag. ampak, lahko kontroliraš porabo. isto lahko kontroliraš porabo, če si na mestnem plinu

če pa si na daljinskem ogrevanju, pa imaš kalorimetre, ki ti računajo porabo glede na toploto radiatorja, potem pa ti delajo izravnave glede na mesto v bloku pa glede na to, ali mogoče preveč šparaš pri kurjavi in se greješ na sosedove stroške….

razlike so lahko kar velike, tako, da je res treba zahtevat položnice za več zimskih mesecev.

 

tudi stroški upravnika so lahko različni,  ravno tako pa je pametno, da zahtevaš vpogled v rezervni sklad. je razlika, ali je bil rezervni sklad ravnokar porabljen zaradi investicije, ali pa je not dosti denarja

 

 

Hvala za nasvete. Sicer nimam neke hude izbire glede stanovanj (beri: manjka mi denarja), ampak res pa ne bi kupila nekaj takega, kjer so potem stroški astronomski. Novo stanovanje itak ne pride upoštev. Tako, da bo starejše, druge ni. Samo pri enih vidim, da so stroški astronomski, nekje pa trikrat manjši pa sem pomsilila, da je problem ogrevanje pa verejtno tudi rezervni sklad, upravnik. Da ne bodo stroški tako visoko kot najemnina  v kakem novem stanovanju.

New Report

Close